Breinziektebeelden begrijpen, voorkomen en behandelen

Kennis is macht als het op gezondheid aankomt. Waarom wordt de één nu eigenlijk ziek en de ander niet? Wat is er nodig om gezond te blijven of weer gezond te worden? We worden met z’n allen steeds ouder, maar de cijfers laten ook zien dat we als mens zijnde steeds jonger, chronisch ziek worden. Aan ziek worden gaan vaak vele jaren van ontregelde mechanismes in het lijf vooraf, vooral bij chronische, niet besmettelijke ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, diabetes en neurodegeneratieve ziektebeelden (dementie, Parkinson) is een grote overlap te bespeuren. De onderliggende mechanismes zijn, vooral tijdens het ontstaan van deze ziektes, vaak hetzelfde. De uiteindelijke ziekte is dan een gevolg van een onderliggende vaak al lange tijd aanwezige disbalans.

Alleen met de juiste kennis over deze onderliggende systemen kun je daadwerkelijk meer leren over jouw (brein)gezondheid. De ultieme consequentie van chronische ziekte? Het verdwijnen van onze hersenen! Wat zijn de belangrijkste risicofactoren? Waarom hebben ze een sterke impact op ons brein en wat kunnen we doen om onze hersenen zo gezond mogelijk te houden? Erik neemt jou in deze 2-daagse training hierin mee.

Op 9 & 10 september 2023 geeft Erik Schut een tweedaagse training over Breinziektebeelden. Als cadeautje organiseren we op 25 september 2023 om 19:30 uur nog een Q&A met Erik. Tijdens deze Q&A kun je nog al je vragen stellen aan Erik. 

Brain Balance Boost: Breinziektebeelden​

Gegeven door Erik Schut
299,-
  • Gezonde Lunch by Thirza
  • Brain Food snacks & drinks
  • Mooie tranings map
  • Studie Materiaal
  • Q&A Met Erick Schut

Wat leer je tijdens de 2-daagse training Breinziektebeelden?

  • Meer over neurodegeneratieve ziektes.
  • Hoe alles in het lichaam samenwerkt met elkaar.
  • Welke processen in het lichaam invloed hebben op het brein en vice versa.
  • Wat zijn risicofactoren die de kans vergroten op het krijgen van neurodegeneratieve ziektes.
  • Hoe kunnen we neurodegeneratieve ziektes voorkomen.

Kennis over je gezondheid

We worden met z’n allen steeds ouder, maar de cijfers laten ook zien dat we als mens zijnde steeds jonger chronisch ziek worden. Aan ziek worden gaan vaak vele jaren van ontregelde mechanismes in het lijf vooraf, vooral bij chronische, niet besmettelijke ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, diabetes en neurodegeneratieve ziektebeelden (dementie, Parkinson) is een grote overlap. De onderliggende mechanismes zijn, vooral tijdens het ontstaan van deze ziektes, vaak hetzelfde. De uiteindelijke ziekte is dan een gevolg van een onderliggende vaak al lange tijd aanwezige disbalans.

Alleen met de juiste kennis over deze onderliggende systemen kun je daadwerkelijk meer leren over jouw (brein)gezondheid. 

Erik neemt jou in deze 2-daagse training hierin mee. Na afloop van de tweedaagse training is er nog een live Q&A via zoom met alle deelnemers waarin jij als deelnemer al je vragen kunt stellen aan Erik. 

"Waarom worden mensen ziek en nog veel interessanter, waarom worden ze lang niet altijd beter?"
Erik Schut

Over de training

Inbegrepen in de training

Over Erik

Erik is Klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog, Orthomoleculair kPNI therapeut, Acupuncturist, Fysiotherapeut (niet praktiserend), docent en spreker 

Hij houdt zich vooral bezig met waarom mensen ziek worden en nog veel interessanter, waarom worden ze lang niet altijd beter.  

We leven steeds langer maar als je naar de cijfers kijkt zien we ook dat we op steeds jongere leeftijd voor het eerst chronische gezondheidsklachten krijgen. 

Wat is er aan de hand en hoe kunnen we hier iets aan doen.   

Dat is waar Erik zich mee bezig houdt.