Brain Balance in het Onderwijs

Of je nu zelf een jongvolwassene bent, of je werkt met kinderen of jongeren, of dat je als onderwijsinstelling mentale gezondheid belangrijk wil maken.

Brain Balance
in het Onderwijs

Of je nu zelf een jongvolwassene bent, of je werkt met kinderen of jongeren, of dat je als onderwijsinstelling mentale gezondheid belangrijk wil maken.

Ons aanbod

Preventie begint in het onderwijs

De druk van onze maatschappij is hoger dan ooit, en dat heeft een grote impact op de geestelijke en emotionele gezondheid van jongeren. Veel jongeren hebben moeite om zich te concentreren, voelen zich verloren, gaan gebukt onder een constante druk om te presteren en kunnen zich als gevolg niet goed verbinden met anderen. Op den duur leidt dit tot langdurige stress en burn-outs. Maar liefst 82% van de jongeren vertoont symptomen van een beginnende burn-out (NCPSB, 2021) en 33% van de jongeren heeft in het afgelopen jaar er wel eens over nagedacht om een einde te maken aan zijn/haar leven (Corona gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023).

Maar ook de werkdruk van leerkrachten en docenten is de afgelopen jaren steeds hoger geworden. Veel van hen kampen met overvolle klassen en moeten het lerarentekort opvangen. Het is dan ook essentieel dat zij zich hiertegen wapenen.

Hoe kunnen we van leerkrachten en docenten verwachten dat ze hun leerlingen vullen met de juiste kennis en informatie als ze zelf al leeg en opgebrand zijn? Gelukkig zijn er tools die we kunnen bieden om de verbinding terug te vinden en het brein weerbaarder te maken tegen de vele prikkels, uitdagingen en verwachtingen van deze maatschappij. Die methode noemen wij Brain Balance.

Wil je op de hoogte blijven van alle updates rondom Brain Balance in het Onderwijs?

Brain Balance Methodiek

Ons brein is krachtiger dan we ons ooit voor zouden kunnen stellen. Maar vaak zit ‘ie ons meer dan eens in de weg: ons brein wil het liefst blijven hangen in oude, vastgeroeste patronen, zelfs als die niet goed voor ons zijn. Negatieve gedachten, onzekerheid, een ongezonde leefstijl of trauma’s en ervaringen uit het verleden: het zijn maar een paar voorbeelden van breinprogrammeringen waar we mee te maken kunnen krijgen.

Maar je hoeft je niet bij die programmeringen neer te leggen. Brain Balance staat voor het structureel veranderen van je brein, waardoor je ook je mindset, gewoontes en gedragspatronen kunt verbeteren. Zo kun je met behulp van de Brain Balance Methode steeds meer het leven van je dromen gaan leven waarbij jij positiever in het leven staat, lekkerder in je vel zit en beter weet hoe je met de druk en verwachtingen van de huidige maatschappij om kunt gaan.

Wanneer je je hersenen gaat trainen met Brain Balance, ga je met de zeven pijlers aan de slag. Dit zijn: breinkennis, omgeving/ verbinding, ontspanning,  stressmanagement, slaap, beweging en voeding (Brain Food & Supplementen).

Is één van deze pijlers niet in balans, dan heeft dit meteen effect op de andere pijlers en raakt dus je hele systeem uit balans. Het combineren en in balans brengen van deze pijlers zorgt ervoor dat je je sneller gelukkiger zult voelen en je persoonlijk gaat ontwikkelen. Zo leer je hoe je je brein vóór je kunt laten werken, in plaats van tegen je.

Wil je meer informatie over Brain Balance in het onderwijs?

Wil je meer informatie over Brain Balance in het onderwijs?

Aanbod

De cijfers liegen er niet om; verandering is hard nodig. Daarom vinden wij het belangrijk dat Balance in het onderwijs toegankelijk is op ieder niveau. Jij kan vandaag nog zelf aan de slag. Of je nu zelf een jongvolwassene bent, of je werkt met kinderen of jongeren, of dat je als onderwijsinstelling mentale gezondheid belangrijk wil maken. Bekijk hieronder ons aanbod.

Online Training

Voor wie werkt met kinderen en jongeren

Tijdens de online trainingen ga je aan de slag met je eigen programmeringen middels de 7 pijlers van Brain Balance. Zo kan jij het verschil maken door eerst aan jezelf te werken en deze energie vervolgens door te geven aan je leerlingen. Elke training bestaat uit verschillende video’s door één van onze Brain Balance trainers met praktische tips, handvatten en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Het herprogrammeren van je brein kost gemiddeld 30 – 256 dagen, de trainingen zullen daarom verspreid over het schooljaar online komen te staan en kan je gemakkelijk in je eigen tijd volgen.

Get Connected Jongerenavond

Voor jongeren tussen de 18 - 25 jaar

Vier keer per jaar is er op het hoofdkantoor van Brain Balance een speciale jongerenavond waar jongvolwassenen kunnen connecten met gelijkgestemden. Aandacht voor breingezondheid is ontzettend belangrijk om rust en geluk te ervaren, maar niet iedereen heeft in zijn klas of vriendengroep personen met wie hierover gepraat kan worden. Dan verdwijnt de urgentie ervan al snel naar de achtergrond en dat is zonde.

Get Connected Onderwijs Programma's

Voor onderwijsinstellingen

Voor Brain Balance in het onderwijs zijn 3 onderwijs programma’s ontwikkeld. Tijdens de programma’s komen alle 7 pijlers van Brain Balance in verschillende mate aan bod, maar de focus ligt vooral op verbinding. Als je overweldigd bent, leidt dat tot veel stress en onzekerheid. Het is daarom belangrijker dan ooit om verbinding te maken met anderen én met onszelf. Sociale interactie en het opbouwen van banden maakt ons brein namelijk weerbaarder en vermindert stress. De inspiratiesessies zijn zowel voor leerlingen als voor leerkrachten, docenten en coaches in te zetten.

  • Gastcollege – 1 uur
  • Ask, tell & connect – 2 uur
  • Disconnect to Connect – 4 uur

Doe jij mee met de 5mm movement? Verandering is mogelijk! Impact maken doen we met elkaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle updates rondom Brain Balance in het Onderwijs