Miriam Timas

Wandelcoach

Kirsten is gediplomeerd Orthomoleculair-, Psycho Neuro Immunologie therapeut én ervaringsexpert. Ze werkt bij Charlotte Labee als therapeut en trainer. Haar eigen praktijk is gevestigd in Bergen aan Zee. Door eigen 
gezondheidsproblemen, kwam zij met orthomoleculaire therapie in aanraking en maakte grote sprongen vooruit. Op dat moment besloot ze dat ze hier zelf ook anderen mee wilde helpen.

Inmiddels is zij zeven jaar en heel wat studies verder. Na onder andere de medische basiskennis en orthomoleculaire opleiding volgde zij nog een driejarige kopstudie klinische Psycho Neuro Immunologie, voor het gemak afgekort tot kPNI. kPNI is gebaseerd op de wisselwerking tussen organen, psyche, hersenen, immuunsysteem, hormonen en omgevingsfactoren; onderbouwd vanuit de nieuwste inzichten uit wetenschappelijke onderzoeken.

Om meer te doen dan alleen symptomen bestrijden, is het nodig oorzaken weg te nemen. Als de oorzaak behandeld wordt, verdwijnt het symptoom immers vanzelf. Deze systemische manier van werken vergt een grondige kennis van de fysiologie en de biochemie.

Haar passie is om haar kennis op een toegankelijke wijze over te brengen, zodat de ander de regie over zijn of haar gezondheid weer terug krijgt.