De Brain Balance Methodiek

Het brein stuurt je aan in alles wat je voelt, denkt en doet. Best vreemd dus, dat ons nooit wordt geleerd hoe we goed voor ons brein moeten zorgen. Het Brain Balance Instituut gelooft dat kennis over het brein belangrijker is dan ooit: nooit eerder stond de mensheid zo ver af van zijn natuurlijke behoeften als in de huidige wereld. We verwachten dat ons brein zich automatisch aanpast aan de snel veranderende eisen die we stellen – van ongezonde voeding en toxinen tot de eindeloze prikkels van onze telefoon – maar vergeten ons brein hierin te sturen. De zorgwekkend stijgende cijfers van burn-out en neurodegeneratieve ziekten als dementie laten geen twijfel mogelijk: in de huidige maatschappij is er meer dan ooit behoefte aan evenwicht. Om die reden is de unieke Brain Balance Methode ontwikkeld: een methode die werkt volgens de filosofie dat lichaam, brein en onderbewuste hand in hand gaan – balans is de sleutel. 


Ga aan de slag met de Brain Balance Methode

Voel jij dat het tijd is om de stap naar verandering te zetten? Wil jij ervaren hoe het is als jouw lichaam en geest in harmonie samenwerken zodat je wendbaar, weerbaar en vol energie met dagelijkse uitdagingen om kunt gaan, zonder je opgebrand te voelen? Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met onze Brain Balance Methodiek.

Stress

Breinkennis

Slaap

Ontspanning

Beweging

Omgeving

Brain Food &
supplementen

Opleidingen

Ontdek de onvoorstelbare mogelijkheden van jouw lichaam en brein tijdens onze Brain Balance opleidingen. Ontdek hoe je hersenen zijn geprogrammeerd om dagelijks bepaalde gedachten, gedragingen en gewoonts in te zetten ga deze al tijdens de opleiding herprogrammeren waardoor een optimale balans ontstaat. Met als uiteindelijk doel: meer gezondheid en een gelukkiger leven.

Sessies

Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of een gepassioneerde kenner, er valt altijd iets nieuws te ontdekken met één van de Brain Balance sessies. Leer van de beste experts over talloze brein-gerelateerde onderwerpen en laat je inspireren, vergroot je kennis en maak verbinding met gelijkgestemden die net zo enthousiast zijn als jij.

Retreat

Het vijfdaagse is Brain Balance Energy Retreat een life-changing experience die je helpt om een verdiepende connectie te maken met je lichaam, je brein en je emoties. Deze unieke ervaring brengt veranderingen teweeg die je niet een week, maar een leven lang met je meedraagt.

Coaching

Wil jij graag aan jezelf werken? Wil je jouw mentale weerbaarheid, wendbaarheid en flexibiliteit vergroten en kom je er zelf niet uit? Herprogrammeer jouw brein samen met één van onze Brain Balance Coaches en leer jouw eigen patronen en gewoontes kennen én veranderen.

Kenniscentrum

Duik in ons enorme archief vol waardevolle kennis, verdiepende blogs, persoonlijke ervaringen en praktische tips over uiteenlopende onderwerpen. Maar altijd met doel: het jou helpen creëren van balans in lichaam en geest.

Ontdek de onvoorstelbare mogelijkheden van jouw lichaam en brein.

Over Brain Balance Instituut

Het Brain Balance Instituut is de enige gecertificeerde opleider in Nederland die met breinkennis geïnteresseerden, coaches, therapeuten en HR-professionals transformeert en opleidt. Onze opleidingen zijn geschikt voor iedereen die op ieder niveau meer wil leren over zijn of haar brein en de doelgerichte werking daarvan. Of je je nu persoonlijk wil ontwikkelen of als professional andere wil helpen: je kunt terecht bij onze ervaren en gedreven trainers om zo de oneindige kracht van je brein te leren kennen én in te zetten.