Home > Experts > Marieke Kok

Marieke Kok

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, darmcoach, natuurvoedingskundige en Brain Balance Coach- en trainer

Marieke Kok is Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, darmcoach en natuurvoedingskundige. Ook is zij Brain Balance geschoold.

Ze volgde de driejarige opleiding als natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof academie te Driebergen, waar een diversiteit aan vakken zoals anatomie, fysiologie, pathologie, diëtetiek, voedingsleer, productkunde, biologische landbouw, gesprekstechniek en antroposofie langskwamen. Hierdoor werd haar passie voor het menselijke lichaam in combinatie met voeding nog meer aangewakkerd. Daarom volgde ze ook de opleidingen Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur en Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. Hier ontmoette zij een docente die haar de liefde voor de darmen bijbracht. Sinds die tijd volgt Marieke één dag per twee maanden een intervisie waar de nieuwste inzichten uit de wetenschap op het gebied van darmen en gezondheid worden gedeeld.

Marieke is gespecialiseerd in het herstellen van onbalans, hierbij kijkend naar de niet optimaal werkende lichaamssystemen (zoals de spijsvertering, lever, hormoonstelsel, zenuwstelsel). Dit doet zij, indien nodig, het liefst door middel van het uitvoeren van darm-ontlastingstesten.

De honger naar nieuwe opleidingen is nooit gestild bij Marieke en ze blijft zich ieder jaar bijscholen. Ze vindt het geweldig om al die kennis nu ook weer door te geven in persoonlijke consulten, trainingen en workshops.