Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Mentaal sterker worden

Mental boxing

Mental boxing is een actieve sessie waarbij de ervaring centraal staat. We zetten de technieken van boksen in als metafoor om inzicht te krijgen in jouw triggers, gedrag en patronen. Leer omgaan met conflicten, voor jezelf opkomen en fysiek en mentaal incasseren.

Persoonlijke ontwikkeling door middel van boksen

Wij zetten de technieken en de filosofie van boksen in als middel en metafoor in het contact met anderen. Oftewel, de groepssessie Mental boxing is op een sportieve manier aan jouw persoonlijke ontwikkeling werken. 

Dit is een echte mind-body activiteit waar jij meer gaat leren over je eigen patronen, gedrag en (fysieke en mentale) reacties. Het helpt je bovendien jouw zelfvertrouwen op te bouwen, waarmee je in je dagelijkse bestaan, zowel professioneel als persoonlijk sterker in je schoenen staat.

Kortom, Mental boxing geeft je de handvatten om (nog beter) om te gaan met de alledaagse én uitdagende situaties in jouw leven.

 • Krijg inzicht in jouw gedrag en reacties
 • Raak je bewust van je lichaam en triggers
 • Leer grenzen aangeven
 • Maak jezelf weerbaarder
 • Word mentaal sterker

Benieuwd hoe jij het beste op bepaalde situaties kunt reageren? Trek je sportoutfit aan en kom boksen in Rotterdam. Ervaar hoe het is om je bewust te raken van je gedrag en reacties, wat je merkt in je lichaam, en krijg tools en oefeningen om hiermee om te gaan.

Groepssessie

Mental boxing

 • Zaterdag 14 september 2024
 • 09.00 – 12.00 uur
 • Theodoor Colenbranderhof 3, Rotterdam
 • Gratis parkeren
 • Incl. Brain Food snack
 • Incl. bokshandschoenen in bruikleen
 • Prijs: €49,-
Grenzen aangeven oefeningen

Lucas en Jeoffery

Trainers en coaches mentaal boksen

Snelle informatie

Hoe ziet een boksles ‘Mental boxing’ er precies uit?

Mental boxing is een actieve sessie waarbij de ervaring centraal staat. De theorieën en instructies die worden gedeeld zijn waardevol, maar echt begrip komt vaak pas wanneer je iets zelf doet. Als je iets zelf doet, ga het pas doorvoelen en leer je van de ervaring. Trainers, Lucas en Jeoffery, bieden jou inzichten, nieuwe vaardigheden en technieken door de kunst van het ervaren. Zoals Confucius zei:

“Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.”

Tijdens deze bijzondere boksles in Rotterdam werken we met technieken en werkvormen uit het boksen, waarbij we aandacht besteden aan de kracht van jouw ademhaling door middel van ademhalingsoefeningen en meditatie. Daarnaast ga je aan de slag met diverse oefeningen waarbij de volgende 5 elementen aan bod komen:

 1. Het belang van balans
 2. Overzicht
 3. Kracht
 4. Spelen
 5. Zelfinzicht en/of zelfvertrouwen

De oefeningen die je gaat doen, helpen je om jezelf te observeren, bewuster te worden van je lichaam, inzicht te krijgen in je gedrag, bewust te worden van triggers en reacties, en effectiever te reageren door ruimte te creëren tussen actie en reactie.

“Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.”

Ik vond het in het begin erg spannend. Maar merkte al snel dat iedereen dat wel had. Einde van de training was dat compleet anders. Ik voelde mij heel verbonden met de meeste en durfde mij ook kwetsbaar open te stellen. Daardoor heb ik veel antwoorden gekregen op vragen en klachten waar ik mee rondliep.

Fleur
Breathwork en je brein

Onwijs bedankt voor deze mooie avond. Ik voelde mij erg op mijn gemak, waardoor ik mij echt open durfde te stellen. De ontspannen sfeer en de zorgzame begeleiding maakten dit een bijzondere ervaring. Ik kijk er naar uit om dit nog eens mee te maken.

Femke
Cacao ceremonie

“Deze training heeft mij een geheel nieuwe blik gegeven op een burn out. Na deze twee dagen begrijp ik wat er allemaal gebeurt in het lichaam en dat rust nemen niet genoeg is. Dank voor deze waardevolle inzichten, waarmee ik mijn team veel beter kan gaan begeleiden.”

Peter
Burn-out

Ik voel me geïnspireerd en vol dankbaarheid voor deze avond. Ondanks dat we elkaar niet kenden, was iedereen erg open en durfde ik mij kwetsbaar op te stellen. Een erg fijn gevoel, wanneer je dit voor de eerste keer meemaakt.

Lesley
Cacao ceremonie

“Het waren twee hele fijne begripvolle, professionele lessen. Ik voelde mij erg veilig om vragen te stellen vanuit mijn persoonlijke situatie en ik ga met waardevolle antwoorden en huiswerk naar huis.”

Irene
Grip op stress

Het was een mooie gelegenheid om los te laten wat niet meer nodig was en ruimte te maken voor groei. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een avond in het teken van rust en verbinding.

Sandra
Cacao ceremonie

“De burn-out training waren twee hele gezellige, maar vooral leerzame dagen waar ik veel nieuwe dingen heb geleerd. Goede docenten die er veel plezier in hebben. Je ziet dat ze veel passie hebben in wat ze doen. Bijzonder was ook de sfeer, gastvrijheid en het welkoms gevoel.”

Hannie
Burn-out
https://www.youtube.com/watch?v=uphi7TSNrogu0026t=38s
 

“Wat een verademing is dit. Ik begrijp eindelijk waar mijn klachten precies vandaan komen en ik kan hier direct mee aan de slag. Dankjewel voor alle kennis, Ginny!”

Astrid
Hormonen en je brein

“Waanzinnig fijne en enthousiaste manier van communiceren. En de training werd helemaal afgestemd op de behoeften van onze groep. Zo fijn!”

Karen
Hormonen en je brein

“In eerste instantie had ik mij aangemeld om meer te leren over hormonen voor mijn puberzoon. Maar ik ga nu ook nog eens naar huis met heel veel kennis voor mijzelf. Ik vond het onderwerp seks en libido zeer interessant. Er wordt namelijk niet zoveel over gesproken. Dankjewel voor deze inspirerende twee dagen.”

Hanneke
Hormonen en je brein

“Ik voelde mij heel veilig in de groep, waardoor ik ook openlijk over mijn eigen klachten kon praten. Dat is heel fijn, want nu ga ik met een concreet plan naar huis. Ik heb zin om ermee aan de slag te gaan! En ik kom zeker nog een keer terug voor een training bij jullie.”

Linda
Hormonen en je brein

“Ginny heeft super veel kennis en dit brengt ze op een hele leuke manier over. De groep was heel enthousiast en er hangt een goede sfeer op de locatie. Ik heb echt genoten van de tweedaagse en ben dankbaar voor alles wat ik heb geleerd.u0022

Daphne
Hormonen en je brein

“Ik vond de lesstof soms wat lastig, omdat we echt de diepte in gingen. Maar ik heb er vertrouwen in dat alles nog gaat landen en ga graag met alle tips aan de slag!”

Sigrid
Hormonen en je brein

“Dr. Ginny is ontzettend goed! Ontzettend veel kennis en brengt het super. THE BEST!!! Mooie presentatie en af en toe leuke bewegingsblokken. Ps. Heerlijke soep en fantastische salades.”

Conny
Hormonen en je brein

“Heel leuk dat mensen tussendoor hun eigen inbreng kunnen toevoegen. Dat maakt het heel persoonlijk!”

Jaqueline
Hormonen en je brein