Level 1 ‘Update je Brein’

In Level 1 ga je met je eigen breinprogrammering aan de slag zodat je straks precies weet hoe jouw brein en dat van anderen werkt. Je leert je eigen patronen herkennen en gaat deze actief veranderen. 

Betrap jij jezelf weleens op de volgende gedachtes?

 • Van hard werken ga je niet dood.
 • Je moet altijd je best doen.
 • Ik moet alles alleen doen.
 • Ik heb nergens tijd voor.
 • Ik ben niet goed genoeg.
 • Als ik even niks doe ben ik nutteloos.

Allemaal programmeringen die in ons leven zijn aangeleerd, maar die ons soms flink in de weg kunnen zitten. Wat als wij je nu vertellen dat dit anders kan? Dat jijzelf de verandering kunt starten wanneer je écht wilt.

In Level 1: Update je Brein, ga je met je eigen breinprogrammering aan de slag zodat je straks precies weet hoe jouw brein en dat van anderen werkt. Je leert je eigen patronen herkennen en gaat deze actief veranderen. Middels de 7 pijlers vanuit de Brain Balance methode gaan we met elkaar op zoek om deze programmeringen te herkennen, erkennen en aan te pakken.

Is er meer in het leven dan je er nu voor jezelf uithaalt?
Is het antwoord daarop ‘ja’? Dan heb je de eerste stap gezet richting jouw persoonlijke groei. Jezelf ontwikkelen begint namelijk met de wens en bereidheid om jezelf te veranderen. Bijvoorbeeld omdat je huidige privé- of werksituatie je niet bevalt. Of omdat je merkt dat je overtuigingen en gewoonten je tegenhouden bij het bereiken van je doelen. Deze groei is nodig om over dit soort drempels heen te stappen en jouw onderbewustzijn te kunnen veranderen.

Gun jezelf de kans om te ontwikkelen en groeien
In de afgelopen 100 jaar hebben er meer veranderingen plaatsgevonden dan onze hersenen deze evolutie ooit zouden kunnen bijbenen. Het is niet gek dat jouw brein daarom op standje ‘overleven’ is gaan staan. Je leeft vanuit de automatische piloot, wat betekent dat je denkt, reageert en actie neemt op basis van jouw onderbewuste systeem. Dit gebeurt om je staande te kunnen houden tegenover de vele prikkels, afleidingen, verwachtingen en verleidingen van de huidige maatschappij. Je weet niet hoe je bewust actie kunt ondernemen om de diep geplante zaden in je brein uit te laten groeien tot een mooie boom.  Maar het kan en moet anders. Om te voorkomen dat je jouw hele leven als robot leeft en uiteindelijk bezwijkt aan stress en mentale en fysieke disbalans.

En soms heb je wat hulp nodig om in beweging te komen. Hulp bij het zetten van de eerste stap naar jouw optimale balans. Wij zetten die stap graag met jou.

Level 1

Update je brein

€ 250,-

Per maand bij gespreid betalen (10x)

 • 8 live lesdagen op ons opleidingsinstituut in Rotterdam
 • Incl. Brain Food Lunch, drinks & snacks
 • Verschillende toptrainers, allemaal opgeleid door Charlotte Labee
 • Geaccrediteerde opleiding. Voor het volgen van deze opleiding krijg je 25 ECTS
 • Kennis van de unieke Brain Balance methode die jouw leven gaat veranderen
 • Brain Balance studiemap met theorie over de werking van je hersenen. Alle documenten uit de studiemap worden jouw eigendom.

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Wat onze deelnemers vinden

“De opleiding level 1 geeft op een hele fijne praktische manier inzicht in de werking van je brein en je persoonlijke processen. Confronterend, mooi, intens en super waardevol. Levens veranderend!”

Mark
Opleiding level 1

“Dank jullie wel voor alle mooie inzichten en alles wat ik heb morgen leren. Ik heb genoten van heel de reis, van de kennis die wordt gedeeld, maar vooral van alles wat er op mijn pad is gekomen. Niet alleen ik merk verandering, maar ook mijn omgeving.”

Karen
Opleiding level 1

“De opleiding level 1 geeft op een hele fijne praktische manier inzicht in de werking van je brein en je persoonlijke processen. Confronterend, mooi, intens en super waardevol. Levens veranderend!”

Linda
Opleiding level 1

“Wat brengt deze opleiding veel goede energie met zich mee. Iedereen in de groep is liefdevol en begripvol geweest. Alles is goed te begrijpen en tot in de puntjes geregeld. Ik vind het jammer dat het klaar is, maar ik kan niet wachten om met Level 2 te beginnen.”

Karin
Opleiding level 1

“Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd. Veel nieuwe inzichten gekregen en veel verbinding gevoeld. De sfeer in de groep was open en veilig. Ik heb tijdens de lesdagen heerlijk gegeten en ook de rest was top geregeld. Aandacht, vriendelijke mensen, goede faciliteiten en een warm bad gevoel. Ik ben blij dat ik deze opleiding gevolgd heb!”

Erika
Opleiding level 1

“Deze opleiding heeft me weer terug bij mijzelf gebracht en heeft mijn leven echt verrijkt. Het was life changing. De groep voelde als een warm bad. Mooi om met zoveel sterke inspirerende vrouwen in een groep te zitten. De liefde die jullie hebben voor brein balans vind ik bijzonder. Het is echt een passie waarover jullie praten en inspirerend!”

Petra
Opleiding level 1

“Dank jullie wel voor alle mooie inzichten en alles wat ik heb morgen leren. Ik heb genoten van heel de reis, van de kennis die wordt gedeeld, maar vooral van alles wat er op mijn pad is gekomen sinds de opleiding. Niet alleen ik merk verandering, maar ook mijn omgeving.”

Mark
Opleiding level 1

“Ik vond de inhoud van de opleiding zo goed. Maar ook vooral de connectie die ontstaat door veel te delen met elkaar. Er hing altijd een hele fijne positieve sfeer in de groep. De verschillende docenten zijn fijn om mee te werken. Ze delen zoveel kennis met passie. Ik heb van de afgelopen maanden genoten en alle kennis wat gedeeld is, is zo waardevol!”

Judith
Opleiding level 1

Goed om te weten

Na afronding ontvang je een bewijs van deelname en toegang tot het opgeven voor de Level 2 opleiding tot Brain Balance Coach. Je moet minimaal 6 lesdagen aanwezig zijn geweest om het certificaat te ontvangen.

 • Al onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de NRTO, KTNO, BATC, VBAG en CRKBO
 • Deze opleiding heeft een HBO-niveau. Je hoeft geen HBO-diploma als vooropleiding te hebben, maar wel gaan we met elkaar de diepte in.
 • Level 1 heeft een max. duur van 9 maanden. Gemiddeld zit er 3-4 weken tussen de lesdagen, zodat jouw brein kan wennen aan nieuwe gewoontes.
 • Het betreft vakopleidingen en/of modules.
 • De opleiding bestaat uit verschillende thuiswerk opdrachten. Denk aan het doornemen van de lesstof en het doen van Brain to do’s. Brain to do’s zijn vooral praktische opdrachten die jou ondersteunen in jouw eigen (brein)proces. Gemiddeld ben je hier 10 tot 15 uur per week mee bezig, inclusief de lesdagen.

Deze deelnemers gingen je voor:

Startdata

De hele dagen zijn van 09:30 – 17:00 uur en de halve dagen van 09:30 – 13:30 uur.

Marijke Maatkamp

Start: 8 december

Lesprogramma*

Vrijdag 08/12/2023

hele dag

Woensdag 17/01/2024

hele dag

Maandag 26/02/2024

halve dag

Vrijdag 08/03/2024

hele dag

Zaterdag 06/04/2024

hele dag

Zaterdag 18/05/2024

halve dag

Woensdag 05/06/2024

hele dag

Woensdag 03/07/2024

hele dag

*Alle data zijn onder voorbehoud en kunnen eventueel nog wijzigen.

Marijke Maatkamp

Start: 29 januari

Lesprogramma*

Maandag 29/01/24

hele dag

Woensdag 14/02/24

hele dag

Dinsdag 12/03/24

halve dag

Woensdag 10/04/24

hele dag

Maandag 13/05/24

hele dag

Vrijdag 31/05/24

halve dag

Dinsdag 25/06/24

hele dag

Donderdag 29/08/24

hele dag

*Alle data zijn onder voorbehoud en kunnen eventueel nog wijzigen.

Jouw trainers:

Nanda Coenen

Brain Balance Coach- en trainer, Vitaliteitscoach en natuurgeneeskundig therapeut

Marieke Kok

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, darmcoach, natuurvoedingskundige en Brain Balance Coach- en trainer

Kirsten Elsdijk

Orthomoleculair Psycho-Neuro Immunologie therapeut, Brain Balance Coach- en trainer

Floor van de Steen

Brain Balance Coach, trainer en psychiatrische verpleegkunde