Level 2 ‘Brain Balance Coach’

Level 2 tilt je kennis naar een hoger niveau, waar je de kennis krijgt om anderen te begeleiden naar een leven vol balans en geluk, aan de hand van de Brain Balance methode. Je gaat dieper in op de kennis die je in Level 1 hebt opgedaan en leert om deze kennis toe te passen op anderen.

Wat zorgt ervoor dat jouw vuurtje weer aangaat?

We leven in een tijd waarin de balans van ons brein meer dan ooit getest wordt door dagelijkse stressoren. Maar wat als je die balans kunt herstellen, en krachtiger kunt worden dan ooit tevoren?

Brain Balance is jouw eerste stap naar een proactieve benadering van gezondheid. Waarom wachten op genezing als je kunt voorkomen? Met onze expertise leer je je brein te herprogrammeren en je weerbaar te maken tegen (prestatie)druk, afleiding, verleiding en stress.

Level 1 is jouw persoonlijke reis naar zelfontdekking, waar je de ongekende potentie van je eigen brein ontdekt voor meer gezondheid en geluk. Je gaat eerst met je eigen programmeringen aan de slag. Deze transformatie kan zo diepgaan, dat je wellicht de roeping voelt om als Brain Balance Coach jouw ervaringen te delen.

Level 2 tilt je kennis naar een hoger niveau, waar je de kennis krijgt om anderen te begeleiden naar een leven vol balans en geluk, aan de hand van de Brain Balance methode. Je gaat dieper in op de kennis die je in Level 1 hebt opgedaan en leert om deze kennis toe te passen op anderen.

Een opleiding tot Brain Balance Coach biedt door de steeds grotere vraag een groot perspectief in het werkveld. Onderzoek toont aan dat de banenmarkt transformeert, waarbij een cruciale rol is weggelegd voor professionals zoals jij in de gezondheidszorg van morgen. Tijdens de Brain Balance Coach opleiding word je in duidelijke taal uitgelegd waar de essentie van het Brain Balance vak ligt. Want ja, het is inmiddels een echt vak. Waar voorheen nog werd gesproken van een overtuiging of levenswijze, is Brain Balance Coach inmiddels uitgegroeid tot één van de meest belangrijke beroepen van nu én de toekomst, met inmiddels meer dan 150 afgestudeerde coaches. We kunnen preventief verandering brengen door anders te gaan kijken en mensen te ondersteunen in hun processen.

Stel je voor: je hebt de kennis van Level 1 geplant als de wortels van een boom. In Level 2 groeit de boomstam, waar jij, als toekomstige coach, leert van toptrainers om cliënten te ondersteunen middels de Brain Balance methodiek. Ben je klaar om de sleutel tot geluk en gezondheid door te geven? De opleiding tot Brain Balance Coach is meer dan alleen een opleiding; het is een beroep met een missie, klaar om de groeiende golf van mentale en fysieke disbalans die ons ziektebeeld bepalen, tegen te gaan.

Level 2

Brain Balance Coach

€ 270,-

Per maand bij gespreid betalen (10x)

 • 9 live lesdagen op ons opleidingsinstituut in Rotterdam
 • Incl. Brain Food Lunch, drinks & snacks
 • 7 verschillende top trainers en experts
 • De opleiding heeft een Hbo-niveau en duurt 5 maanden
 • Geaccrediteerde opleiding. Voor het volgen van deze opleiding krijg je 25 ECTS
 • Alle documenten uit de studiemap worden jouw eigendom

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Wat onze deelnemers vinden

“Wat een feestje is de opleiding tot Brain Balance Coach. Gaaf om van verschillende docenten les te krijgen met elk zijn of haar eigen expertise. Ik heb nu nog meer kennis en vind het zo mooi om dit over te kunnen brengen op andere mensen.”

Linda Hofman
Opleiding level 2

“Ik ben zo dankbaar voor de opleiding level 2. Je gaat hier nog dieper op de materie in en alles is zo ontzettend interessant. Ik heb nog zoveel meer geleerd tijdens deze opleiding over het brein en kan niet wachten om zelf mensen te gaan begeleiden naar een gezond en gelukkig leven met een brein dat in balans is.”

Charlotte van Keulen
Opleiding level 2

“Level 2 voelde echt als een groot cadeau aan mezelf. Bij level 1 heb ik al hele mooie stappen gezet, maar zo gaaf bij level 2 nog meer de diepte in te gaan. Dankbaar dat ik deze kennis nu in mijn eigen praktijk mag overbrengen.”

Marion de Wit
Opleiding level 2

Goed om te weten

Na het behalen van je diploma heb je de licentie om de titel Brain Balance Coach 1 jaar te mogen gebruiken. Elk jaar moet de licentie vernieuwd worden door het volgen van één van de Boost trainingen en de Brain Balance terugkomdag.

 • Al onze opleidingen zijn geaccrediteerd door de KTNO, BATC, VBAG en CRKBO.
 • Deze opleiding heeft een HBO-niveau en duurt 5 maanden.
 • Deze opleiding is goed voor 26 ECTS.
 • Om te kunnen starten met de Level 2 opleiding heb je een gerichte vooropleiding nodig. Je hebt level 1 dus al succesvol afgerond.
 • Bij een voldoende voor het portfolio met huiswerkopdrachten, het behalen van het theoretisch- en praktisch examen, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht (max. 2 lesdagen gemist) en de betalingsverplichting, ontvang je het officiële diploma als Brain Balance Coach.
 • Je ontvangt tijdens de opleiding de kennis om als coach aan de slag te gaan. Hoewel er uiteraard (zelfstandig) wordt geoefend met coachingsgesprekken, ga je niet met concrete gesprekstechnieken e.d. aan de slag.

Deze deelnemers gingen je voor:

Startdata

De lesdagen zijn van 09:30 – 17:00 uur bij ons op kantoor in Rotterdam.

Start: 8 december

Lesprogramma*

Zondag 10/12/23

Kirsten Elsdijk

Dinsdag 19/12/23

Kirsten Elsdijk

Zaterdag 13/01/24

Erik Schut

Zaterdag 20/01/24

Job van den Hurk

Job van den Hurk

Zaterdag 16/03/24

Mischa Selis

Woensdag 03/04/24

Siebe Hannosset

Maandag 22/04/24

Nanda Coenen

Woensdag 22/05/24

Erik Schut

Vrijdag 07/06/24

Praktijkexamen

Dinsdag 11/06/24

Theorie-examen

Dinsdag 16/06/24

Herexamen

Donderdag 20/06/24

Diploma uitreiking

*Alle data zijn onder voorbehoud en kunnen eventueel nog wijzigen.

Jouw trainers:

Nanda Coenen

Brain Balance Coach, Vitaliteitscoach en natuurgeneeskundig

Erik Schut

Master in de Klinische Psycho-Neuro Immunologie en trainer

Kirsten Elsdijk

Orthomoleculair Psycho-Neuro Immunologie therapeut

Job van den Hurk

Job van den Hurk

Neurowetenschapper

Mischa Selis

Psychiater

Siebe Hannosset

Intermittent Living expert

Inge Declerq

Arts, neuroloog en slaapexpert