Boost je immuunsysteem en krijg meer energie

Hoe boost je je immuunsysteem en zorg je ervoor dat je meer energie krijgt? Intermittent living is een veelbelovende methode voor de toekomst en bundelt allerlei zaken om op regelmatige basis onregelmatig te leven. Het integreert de nodige afwisseling en prikkels in de moderne leefstijl. Het gaat hier met name om afwisseling en prikkels die te maken hebben met honger, dorst, kou, hitte, bewegen en ademhaling. Kortom, deze prikkels geven een boost aan je immuunsysteem.

De afwisseling en prikkels die horen bij intermittent living zijn allemaal vormen van stress. Daarom zou je wellicht verwachten dat deze prikkels helemaal niet zo gezond zijn. Stress wil je immers vermijden. Echter, het gaat hier om acute stress en geen chronische stress. De acute stressfactoren die horen bij intermittent living zijn de oude zogenaamde hormetische prikkels, die onze gezondheid en ons immuunsysteem altijd hebben beschermd. Intermittent living biedt alle bewezen interventies die ons lichaam weer teruggeven wat ons mens maakt: gezondheid, energie, bewegingslust, kracht, intelligentie, motivatie, flexibiliteit, creativiteit en weerbaarheid. In deze 2-daagse training leer je hoe je door middel van de prikkels van intermittent living in je dagelijks leven toe te passen je immuunsysteem kunt boosten én meer energie krijgt.

Op 30 & 31 augustus 2023 geeft Siebe Hannosset een tweedaagse training over hoe je je immuunsysteem boost en meer energie krijgt. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in! Het zullen 2 praktische dagen zijn, waar je ook zelf het concept intermittent living gaat toepassen en dus je immuunsysteem al mee gaat boosten. Na afloop ontvang je ook een e-boek over hoe je de prikkels van intermittent living in de praktijk kunt brengen!

299
  • Siebe Hannosset
  • 10:00 - 17:00 uur
  • 30 & 31 augustus 2023
  • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
  • 299
  • Brain Food Snacks & Drinks
  • Inclusief studiemap en materiaal

Wat leer je tijdens deze tweedaagse training:

Hoe boost je je immuunsysteem?

Wat is intermittent living en welke voordelen biedt dit voor jouw energie niveau?

Hoe je intermittent living in jouw dagelijkse leven kunt integreren.

Hoe je jouw brein en onderliggende processen kunt ondersteunen middels intermittent living.

Hoe je jouw gezondheid en immuunsysteem kunt versterken door intermittent living op de juiste manier in te zetten.

Het oefenen van intermittent living in de praktijk.

Wat leer je tijdens deze tweedaagse training:

Onze evolutie maakt ons zwakker en zieker

We maken deel uit van een continu veranderende wereld. Zo evolueerden we van aap naar mens en gingen we van de tijd van jagers en akkerbouwers naar de tijd van televisie en computer. Vroeger werd de mens onder andere bedreigd door infecties, langdurige honger, dorst, kou en hitte, of stonden we oog in oog met een wild beest. Voor al deze stressprikkels ontwikkelden we gedurende de jaren verschillende strategieën om te overleven. Zo leerden we vuur maken, ontwikkelden we koelkasten en produceerden we medicijnen.

Naar een ‘veilige’ wereld

Kortom; we ontwikkelden allerlei tools om onszelf tegen gevaar te beschermen en het dagelijkse comfort nam enkel toe. Tegenwoordig bepaalt onze omgeving niet meer wat we doen, wij bepalen dit zelf. Aanpassen is niet meer nodig. Op het eerste gezicht lijkt dit een verbetering, maar dat is het niet helemaal, want het wegnemen van deze natuurlijke omgevingsdruk en van bepaalde stressprikkels heeft verregaande gevolgen voor onze energie en gezondheid. We worden niet alleen luier en dikker, maar ook zwakker en kwetsbaarder. De omgeving die we hebben gecreëerd, maakt ons letterlijk ziek.

If we don’t use it, we lose it

In de veilige en comfortabele wereld waarin we leven, is alle noodzaak verdwenen. Zo verdween bijvoorbeeld de noodzaak om te bewegen: vroeger werden we gedwongen om te bewegen en voedsel te zoeken, dit was noodzakelijk om te overleven. Vandaag is een armbeweging naar onze koelkast voldoende. Zonder dat we het beseffen zijn we bezig met het afbreken van onze spieren door een tekort aan beweging. We slaan tegelijkertijd een overschot aan energie op en worden alsmaar dikker. Zelfs ons hersenvolume neemt af. Door de continu groeiende automatiseringen en technologieën zijn we nog amper genoodzaakt om ons brein te gebruiken. Het is dan ook frappant te zien dat sinds 1975 de algemene wereldintelligentie opnieuw achteruit aan het gaan is.Onze evolutie naar regelmaat, veiligheid en comfort, zorgt voor minder veerkracht, maakt ons zwakker, en zieker.

intermittent living dé oplossing

Willen we dus opnieuw minder kwetsbaar worden, én opnieuw gezonder worden, dan zullen we onszelf opnieuw wat vaker moeten blootstellen aan kortstondige positieve en verwachte stressprikkels. Zo komen we bij hormese. Hormese staat voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’ en staat centraal binnen het intermittent living concept.

Hormese is dus een gunstige reactie van het lichaam op een lage dosis stress die in een hoge dosis schadelijk is. Het is de respons van ons lichaam op kortdurende, evolutionair bekende stressprikkels om zich te beschermen tegen de volgende keer dat die stress zich voordoet. Voorbeelden hiervan zijn kortstondige koude, hitte, dorst, honger, intensieve beweging, cognitieve uitdagingen onder tijdsdruk, en zuurstofprikkels.

Bekijk alle Boost trainingen

Vitamines, Mineralen & Supplementen

Er zijn plekken beschikbaar
Vitamines, Mineralen & Supplementen

Maar liefst twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen, gaat naar ons brein. Al die gezonde vetten, mineralen en vitamines zijn essentieel voor gezonde hersenen – en je merkt het meteen aan je mentale en fysieke gezondheid als je er niet genoeg van binnenkrijgt. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voedsel eet: dit noem ik ook wel brainfood. Hoe beter jij je brein voorziet van deze voeding, hoe lekkerder, fitter en blijer jij je voelt. Leer tijdens deze Brain Balance Boost alles over de specifieke behoefte van ieder mens. Wat is jouw basis behoefte? Wat doen voedingsstoffen nu eigenlijk voor je? Hoe herken je goede kwaliteit?

Grip op stress

Er zijn plekken beschikbaar
Grip op stress

Ontdek wat stress met jouw lichaam en brein doet en hoe je stress onder controle kunt krijgen. Leer de signalen van stress herkennen en ernstige gevolgen met klachten te voorkomen. Wanneer je te veel of te lang stress ervaart, kan stress je hele leven overnemen. Het beïnvloedt jouw fysieke, mentale én emotionele gezondheid. Denk aan: geheugenproblemen, hartkloppingen, slaapstoornissen, stemmingswisselingen en angst. Het kan je meesleuren in een neerwaartse spiraal die oneindig lijkt, waardoor relaties, werk en levensvreugde worden aangetast.

Ontspanning & meditatie

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!
Ontspanning & meditatie

Mediteren kun je op vele duizenden manieren doen. Het is iets wat je je brein aanleert, maar ook je lichaam. Beide zijn namelijk betrokken bij het meditatieproces. Is het makkelijk om het jezelf te leren mediteren? Nee, dit kan soms heel ongemakkelijk voelen. Het is per persoon verschillend hoe je erop reageert. Op 5 en 6 november 2023 geeft Patricia Lie-van Dijk een tweedaagse training over Ontspanning en Meditatie. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in!

Darmen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Darmen en je brein

Onze darmen zijn ook wel ons tweede brein, des te belangrijker wanneer je darmen naar behoren functioneren. Wanneer dit niet het geval is kan het leiden tot fysieke klachten als obstipatie, buikkramp en winderigheid. Om de communicatie tussen je darmen en het brein zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is het noodzakelijk te weten wat je lijf hiervoor nodig heeft én wat je juist beter kunt laten.Leer meer over wat jouw darmen je vertellen.

Breathwork en je brein

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar!
Breathwork en je brein

Voor een leven vol energie, geluk, balans en rust zijn veel facetten van belang. Van voeding tot beweging en van een goede nachtrust tot het reduceren van stress. De kracht van ademhaling is echter een tool die vaak wordt vergeten wanneer we het optimale uit ons leven willen halen. En dat is zonde, want met de juiste manier van ademhalen is het mogelijk jouw (brein)gezondheid een boost te geven. Deze tweedaagse training vindt plaats op 20 en 21 november 2023 in ons Brain Balance opleidingsinstituut in Rotterdam. Wil je meer leren over het belang van ademhaling, breathwork en trauma’s? Schrijf je dan snel in.

Hormonen en je brein

Er zijn plekken beschikbaar
Hormonen en je brein

Wil jij meer rust en balans voor je brein? Dit start bij je hormonen. Je brein is namelijk een hormonale machine. Jouw hormonen en neurotransmitters bepalen hoe jij je voelt, functioneert, of je geheugen goed voor je werkt, hoe je energie is, hoe je slaapt, of je focus en flow hebt en hoe je in je vel zit.