Over ons

Welkom bij Brain Balance: Je Kompas naar Groei en Balans

Je brein? Dat is jouw powerhouse! Het bepaalt hoe je leert, voelt, denkt en creëert. In deze moderne samenleving is het cruciaal om goed voor je brein te zorgen, want het is geen luxe maar een noodzaak. Voel jij je in balans? In de huidige maatschappij is er meer dan ooit behoefte aan evenwicht. Het is verontrustend dat maar liefst 52% van alle werkende Nederlanders burn-outklachten ervaart, en dit aantal groeit jaarlijks. Als we nu niet ingrijpen, zullen mentale aandoeningen zoals burn-outs, depressies, en zelfs Alzheimer en Parkinson in 2030 wereldwijd de ranglijst van gezondheidsproblemen aanvoeren. Laten we dat niet laten gebeuren. Het is tijd om goed voor je brein te zorgen.

Vanaf het moment dat we worden geboren, is ons natuurlijke instinct om te groeien, te ontdekken en te bouwen. Deze intrinsieke nieuwsgierigheid, ook wel bekend als de ‘growth mindset’, stelt ons in staat om in onze kindertijd veel te bereiken. Maar naarmate we ouder worden, worden angsten en twijfels sterker, waardoor velen van ons gevangen raken in vertrouwde patronen. Waarom? Omdat angstige gedachten zoals “Ik ben te oud om te leren” of “Dit zal waarschijnlijk mislukken” ons gevangen houden. Maar hier is het goede nieuws: onderzoek toont aan dat ons brein, dankzij neuroplasticiteit, gedurende ons hele leven kan blijven evolueren. De deur naar persoonlijke groei blijft altijd openstaan.

Verandering vereist echter energie, en die energie bevindt zich in ons brein. Zonder evenwicht in ons brein raakt onze energie verstrikt in de chaos van het dagelijkse leven. Maar met een gebalanceerd brein krijgen we de kans om elke dag een betere versie van onszelf te worden.

Brain Balance Instituut – Voor Jou en de Toekomst

Waarom zou je voor Brain Balance Instituut kiezen? Omdat we het enige gecertificeerde breincentrum in Nederland zijn. Of je nu een nieuwsgierige beginner, coach, therapeut of HR-professional bent, onze opleidingen zullen je transformeren tot een Brain Balance meester. Met ons topteam van trainers duik je in de geheimen van het brein: van hoe programmeringen werken tot het herprogrammeren van je brein, en alles daartussenin. Het resultaat? Een gezonder, gelukkiger leven, zowel thuis als op ‘t werk. En dat is niet voor even, maar juist ook voor de toekomst.

Breinkennis als Jouw Game-Changer

Ontdek de wereld van breinkennis met onze Brain Balance trainingen. Leer hoe je van chaos naar balans kunt gaan, zowel fysiek als mentaal. Of je nu je eigen brein wilt begrijpen of anderen wilt helpen, wij bieden de inzichten die je nodig hebt. Onze opleidingen en trainingen leren je alles over de werking en herprogrammering van het brein en hoe je deze kennis kunt toepassen. Waarom wachten op een betere gezondheid en meer levensplezier? Neem zelf de controle in handen en start vandaag nog jouw reis naar een nieuwe levensstijl.

De Brain Balance Methodiek – Brein in Balans met de Zeven Essentiële Pijlers

Bij Brain Balance zijn onze fundamenten gebouwd op zeven cruciale pijlers: kennis van het brein, omgeving, ontspanning, stressmanagement, slaap, beweging en voeding. Deze pijlers vormen de essentie van onze benadering, waarbij we geloven dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Een evenwichtige geest begint met een evenwichtig lichaam, en vice versa. Als een van deze pijlers uit balans raakt, heeft dit invloed op het algehele welzijn.

De invloed van jouw eerste 7 levensjaren op jouw programmeringen vandaag

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de invloed van de eerste zeven levensjaren op onze mentale programmering. In deze cruciale periode van ons leven programmeert ons brein zichzelf voor maar liefst 85% van ons verdere bestaan. Dit gebeurt op een diep niveau in ons onderbewustzijn, waar we bewust weinig controle over hebben, totdat we de Brain Balance methodiek toepassen.

Het onderbewustzijn en programmeringen

Ons onderbewustzijn fungeert als een opslagplaats voor alle ervaringen, overtuigingen en gedragingen die we in onze vroege kinderjaren hebben opgedaan. Deze geheime automatismen sturen vaak ons gedrag en reacties, zonder dat we ons er bewust van zijn. Overtuigingen als “ik ben niet goed genoeg” of “ik moet altijd perfect zijn” kunnen diepgeworteld zijn in ons onderbewustzijn en onze keuzes beïnvloeden.

De Kracht van de Brain Balance Methodiek

De Brain Balance methodiek biedt de sleutel tot het bewust worden en aanpakken van deze onderbewuste programmeringen. Door middel van bewezen technieken en strategieën helpen we je deze automatismen te herkennen, te begrijpen en te herprogrammeren. Het stelt je in staat om bewustere keuzes te maken en je eigen leven vorm te geven, vrij van beperkingen die in de vroege jeugd zijn ontstaan.

Met Brain Balance kun je de diepgewortelde patronen doorbreken en werken aan een gezonde geest en een evenwichtig lichaam, zodat je de beste versie van jezelf kunt worden, ongeacht je verleden. Onze methodiek opent de deur naar persoonlijke groei, transformatie en welzijn, waardoor je de regisseur van je eigen leven kunt worden.

Kom in contact met een van onze opleidingsadviseurs

Wanneer jij klaar bent om de regisseur van je eigen brein te worden en te streven naar een evenwichtig leven, dan staan wij voor je klaar. Ontdek onze waardevolle artikelen, 1-op-1 consulten, Opleiding level 1 en Opleiding level 2, of één van onze boosts.

Jouw reis naar een leven in balans begint hier en nu! Zet de switch om: van chaos naar balans, zowel fysiek als mentaal. Of je nu voor jezelf komt of andere meer wilt leren, wij hebben de inzichten!

Ons team

Bij Brain Balance vormen we meer dan alleen een team. Met een hart doordrongen van passie, zetten we ons in voor een gezamenlijke missie: het begrijpelijk maken van breinkennis, zodat het voor eenieder toepasbaar wordt. Onze drive is mensen te begeleiden naar hun diepste verlangens in het leven, naar wat hen oprecht gelukkig maakt. We streven naar het herontdekken van dat innerlijke kompas, te midden van de uitdagende wereld van vandaag, waar stress, digitale prikkels en de voortdurende ratrace ons uit balans kunnen brengen.