Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Brain Balance Energy Retreat

Brain Balance Energy Retreat by Charlotte Labee

Ben jij klaar om jezelf voor het eerst te ontmoeten en te verbinden op een diepere laag?  Het Brain Balance Energy Retreat is een levensveranderende transformatie die in 2024 maar één keer plaatsvindt.

 

Het retreat is vol. Wil jij tóch nog aanwezig zijn bij deze diepgaande, transformerende ervaring gericht op zelfontdekking en heling? Schrijf je in voor de wachtlijst en krijg een seintje als er een plekje vrij is voor jou. 

Waar je ook kijkt, mensen lijken verdwaald te zijn. Er is een epidemie van ongelukkige, onrustige, eenzame en emotioneel vlakke mensen. We herkennen onszelf niet meer, weten niet wie we zijn. We weten niet hoe we met emoties om mogen gaan en hoe we trauma helen, en leven daarom constant in afleiding van onze interne staat. Dat maakt ons als mens vlak, in gevoelens, in mogelijkheden, in groei. We stagneren en lopen vast.

Onder al deze pijn ligt een diep verlangen naar verbinding. Verbinding met onszelf, met onze partner, in vriendschappen, het werk dat we doen en de wereld om ons heen. We zoeken naar een betekenisvol leven op een ander niveau: een plek waar we authentiek kunnen bestaan en ons leven kunnen inrichten op onze eigen voorwaarden. Waarin we belemmeringen, oude gewoonten, angsten en (generationele) trauma’s plaats laten maken voor de ware kern van ons zijn.

“Je hebt iedere dag een keuze: je stapt vooruit in groei, of je stapt terug in veiligheid en blijft waar je bent.”

Voel jij de roep om jezelf op een diepere laag te ontdekken? Dat vraagt wat van je als mens. Het werk dat we doen tijdens de Brain Balance Energy Retreat is daarom niet voor iedereen weggelegd. Het is een proces van diepe heling en persoonlijke groei, waardoor je nooit meer zult zijn wie je hiervoor was. Dat betekent dat je een laag van bestaan ontgrendeld die je niet eerder hebt ervaren, waardoor geluk er nooit meer uit zal zien als hoe je geluk daarvoor ervaarde.

Het is tijd om jezelf voor het eerst te mogen ontmoeten.

“Alleen door emotioneel volwassen en eerlijk te zijn naar jezelf kan liefde, verbinding, zingeving en ontdekking voorop komt te staan.”

Brain Balance

Energy Retreat

 • 2 t/m 6 oktober
 • Prachtige bossen van Venwoude
 • Brain- Food & Drinks
 • Overnachting
 • Volledig verzorgd programma met een mix van theorie en activiteiten
 • Studie- en werkmap
 • Certificaat na afloop
 • Persoonlijk meetrapport t.w.v. €169
 • De beste experts uit NL & BE
 • Het retreat is geaccrediteerd door het KTNO (16 ECTS)
 • Prijs: € 3100,- all inclusive

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

 • Ik ga stoppen met constant ‘aan staan’ en ‘moeten’ en mag simpelweg zijn
 • Ik ga authentiek leven naar de roep van mijn hogere zelf
 • Oude, terugkerende patronen laat ik met liefde los
 • De stem van mijn lichaam mag eindelijk spreken
 • Ik kan eerlijk en open naar mijn angsten, fouten en verleden kijken
 • Ik stel me open voor verbinding op een diepere laag
 • Ik doorbreek de cyclus van generationeel trauma voor mezelf en de generaties na mij
 • Ik durf oog in oog te staan met mijn ware kern zonder weg te kijken

“Ga leven vanuit een plek van alignement, vertrouwen, overgave, liefde, emoties en verbinding.”

Dit ga je niet alleen doen. We werken tijdens het retreat met professionele trainers op het gebied van heling, ontwaken, bewustzijn en (neuro)wetenschap. Zij bezitten niet alleen jarenlange ervaring, kennis en wijsheid, maar leven het zelf ook echt. Trainers die het pad voor jou al bewandeld hebben en nog steeds bewandelen. In een liefdevolle en veilige omgeving word jij gedragen in je proces en gezien wordt voor wie je bent. Laat je bij de hand nemen langs de laatste inzichten uit:

 • Wetenschap
 • Spiritualiteit, meditatie en ademhaling
 • Stress-release en diepe ontspanning
 • Persoonlijke ontwikkeling en zelfliefde
 • Energy- en chakra healing
 • Herstellen van de hart-brein verbinding
 • Emotie en trauma healing

“The most beautiful thing we can experience is the mystery of ourselves” – Einstein

Het Brain Balance Energy Retreat is een life-changing experience.

Het vijfdaagse, intensieve Brain Energy Retreat zal je uitdagen om jezelf op een diepere laag van wie je bent te mogen ontmoeten, om een stapje verder te gaan dan waar je ooit bent geweest, om heling plaats te laten vinden op oude wonden uit je verleden, om trauma te verwerken en de verbinding tussen lichaam, geest en ziel te herstellen. Je gaat de innerlijke blokkades die je weerhouden om te leven vanuit jouw volledige essentie loslaten en helen. Zo ontstaat er weer ruimte voor de echte jij.

Ben jij klaar voor de grote verandering van je leven en zeg jij JA tegen jezelf, jouw processen, jouw heling en groei? Doe dan een stap naar voren, en boek jouw plek. Dit is het enige retreat wat in 2024 zal plaatsvinden, en vol = vol.  

Zij gingen jou voor

Het was een ervaring om nooit van mijn leven meer te vergeten! Ik voel me zeer dankbaar dat ik zoveel moois heb mogen ervaren en doen. Ik zou nog wel een terugkomdag willen met mijn “nieuwe mooie Familie” . Ook een waardig compliment naar het Team! Wat een fantastische vrouwen zijn jullie! Er werd zo liefdevol voor ons gezorgd.. Het voelde zo veilig en vertrouwt 💞.

Lisa
Brain Balance Energy Retreat 2023

Het is een rollercoaster. Met name de eerste week na het retreat moest ik echt bijkomen. Mijn hoofd zat overvol en ik had totaal geen behoefte aan radio, tv, boeken lezen, de krant of zelfs mijn notitieboekje over de info van het retreat. Maar ondanks dat overvolle gevoel, voelde het ook heel licht in mijn lijf. ❤️

Caroline
Brain Balance Energy Retreat 2023

De maatschappij gaat erg snel ervaar ik. Nu na 1,5 week ben ik weer een beetje geland. Ook voel ik dat alle processen echt doorgaan en vaak landen. Ik heb zoveel controle mogen loslaten en mezelf zo vergeven. Ik maak me niet meer zo druk en voel en ervaar echt meer vertrouwen. Ook heb ik zo goed geleerd hoe belangrijk het is naar MIJZELF te luisteren en dat gaat ook veel beter nu ❣️. Enorm dankbaar ben ik dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan!

Jaimy
Brain Balance Energy Retreat 2023

Ik ben heel dankbaar dat ik dit heb kunnen doen en ik vind jullie zo fantastisch hoe alles geregeld was de begeleiding. Als ik dit schrijf kan ik wel weer emotioneel worden omdat ik het zo moeilijk vind in woorden uit te leggen. Voor nu 100000000 maal dank. Ik vond het in eerste instantie een hoop geld maar het is het dik en dwars waard geweest. Life changing. Veel liefs van de nieuwe versie Nathalie Idema ♥️

Nathalie
Brain Balance Energy Retreat 2023

Mijn lijf moest ook echt zoeken naar een ritme, mijn stoelgang, cyclus etc. Gelukkig zijn er nu ook hele fijne momenten en de vermoeidheid raakt naar de achtergrond. Ik heb gesolliciteerd en heb de baan gekregen! Heb bijzondere gesprekken en krijg knuffels van mensen met wie ik eigenlijk nooit knuffel, onze zoon heeft een prachtig vaderdag gedicht vol liefde geschreven terwijl hij de band met mijn man eigenlijk soms best lastig vindt etc. etc. Dus ik ben me nu heel bewust van energie, liefde en frequentie en vooral heel dankbaar voor alle mooie dingen die ‘zomaar’ gebeuren. Dus er is een leven ‘voor’ en ‘na’ het retreat! Super dankbaar naar jullie toe! ❣️

Caroline
Brain Balance Energy Retreat 2023

Ik heb bewust even gewacht met het invullen van een review, er is ontzettend veel geshift. Mijn lichaam loopt hier duidelijk nog in achter, dus ik heb een TRE sessie geboekt, daar ga ik aanstaande dinsdag naar toe. Verder merk ik echt dat ik in de spreekwoordelijke lift bent gestapt door het retreat en ervaar ontzettende veel tekens van het universum en synchroniteiten en zit duidelijk in een hoge frequentie. Met mijn nieuwe bedrijf zit ik in een heerlijke flow. Dus mega dankbaar hiervoor! Ik ga weer heerlijk verder met dit werk.. biologische tandarts (energetisch gebit uitlezen), Chiropractor inboeken en ik mijn voornemens om naar een energetisch therapeut te gaan. Maar voor nu heerlijk genieten van mijn nieuwe bewustzijnslevel. Liefs!

Roxanne
Brain Balance Energy Retreat 2023

Ik wil terug 😂 nee grapje, het is zo indrukwekkend en intensief geweest dat ik daar echt nu nog van profiteer en op terug kan pakken, ook de meditatie, de muziek , de groep geeft een houvast. Ik merk dat ik een stemmetje in mijn hart heb die zegt reminder aan retraite en dat is heel fijn. Ik had express gewacht met het lezen van het boek jouw krachtige brein, zodat ik dat na de retraite als steun kon gebruiken en dat is fijn ❤️🙏.

Nathalie
Brain Balance Energy Retreat 2023

Wachtlijst

Wil jij tóch nog aanwezig zijn bij deze diepgaande, transformerende ervaring gericht op zelfontdekking en heling? Schrijf je in voor de wachtlijst en krijg een seintje als er een plekje vrij is voor jou. 

Naam(Vereist)

Die de diepere betekenis van zijn leven wil ontdekken. Die meer kennis over zichzelf op wil doen. Die toe is aan verandering. Die oude programmeringen en trauma’s achter wil laten. Die al jaren een stemmetje hoort fluisteren dat het leven anders moet én kan. Die na het lezen van het bovenstaande alle cellen in hun lichaam ‘JA’ voelt roepen. Die niet mee kan en wil in de huidige maatschappij zoals hij nu is. Die niet bang is om het intensieve en soms zware proces van heling aan te gaan. Die vanuit hun volledige potentieel wil gaan leven. Die een beter leven voor henzelf en de generatie na hen wil creëren. Die naar diepere verbinding verlangt op ieder vlak in hun leven. Die zichzelf weer wil herkennen. Die afscheid wil nemen terugkerende patronen. Die zich open durft te stellen voor het onbekende. Die niet bang is om compleet anders naar buiten te stappen.

 •  
Het Brain Balance Energy Retreat is een life-changing experience.

Een all inclusive
5-daags retreat programma

Over de inhoud van dit 5-daagse programma gaan we nog niet alles verklappen, maar wat we wél kunnen zeggen is dat deze unieke combinatie van activiteiten in Nederland zonder twijfel een nieuwe standaard zet. Met de beste experts ga je onder meer aan de slag met zaken als je brein, je brein lichaam connectie, ademhaling, meditatie, stiltemomenten, de natuur, stress release, opladen, zelfonderzoek, beweging en het herstellen van je hart-breinverbinding.

Uniek in Nederland is het gebruik van je persoonlijke meetrapport. De avond voor de start van het programma (wanneer je een dag extra boekt) of de ochtend zelf, word je doorgemeten en krijg je jouw persoonlijke rapport t.w.v. €169,-. Op basis van dit rapport kun jij aan de slag met je processen. Zo is dit retreat uniek en gepersonaliseerd op jouw behoeftes. Aan het einde van de opleiding meten wij nogmaals, om te kijken hoe je ervoor staat na aan de slag te zijn gegaan met je processen.

Daarnaast bieden we op een toegankelijke manier ook een stuk theorie achter de processen. Zo ontdek jij waarom deze activiteiten zo goed voor je werken en vergroot jij je innerlijk bewustzijn. In een omgeving die volledig is ingericht op een natuurlijke flow en connectie met gelijkgestemden, kom je dichterbij een hogere energie en energetische verbinding. Dit zorgt ervoor dat je opereert op een andere frequentie; iets wat je de rest van je leven met je meeneemt en altijd in kunt zetten.

Hoewel we bepaalde activiteiten voor jouw brein en welzijn een verrassing houden, komt in elk geval de volgende informatie aan bod tijdens het retreat:

 • Brein en energetisch werk
 • Spiritualiteit en de neurowetenschap
 • Hartcoherentie; hoe werkt het proces
 • De pijnappelklier activeren
 • Het zenuwstelsel en ons brein
 • Connectie met lichaam en geest
 • Opgeslagen emoties en trauma’s in onze energielevels van het lichaam
 • Ademhaling en onze emoties
 • Zelfliefde integreren en ontwikkelen tot een onderbewust proces
 • Brain Food en eten volgens de oeroude wijsheden
 • Werken met je eigen krachtveld

Let op! Het programma is onder voorbehoud.

 • 7.00 – 9.00: Gezamenlijk ochtendritueel
 • 9.00 – 12.30: Sessie – theorie/ervaringsgerichte oefeningen rondom één van de thema’s
 • 12.30 – 14.00: Lunch en eigen tijd
 • 14.00 – 16.00: Sessie – theorie/ervaringsgerichte oefeningen rondom één van de thema’s
 • 16.00 – 18.30: Theorie en aan de slag met de kennis
 • 18.30: Diner
 • 20.00 – 22.00: Avondprogramma

Er is tijd en ruimte om te reflecteren en de processen te integreren. Het complete programma zal van tevoren niet volledig helder zijn en er zullen verrassingselementen plaatsvinden gedurende het retreat, om het onbekende te kunnen omarmen en te leren flexibel te zijn.

Het 5-daagse Brain Balance Energy Retreat is de ideale getaway voor iedereen. Waar je ook staat in je proces – of je al meerdere stappen hebt gezet of juist net begint aan het ontdekken van de onvoorstelbare mogelijkheden van je brein en lichaam – tijdens dit retreat doe je levensveranderende ervaringen op die naadloos aansluiten op jouw persoonlijke behoefte en het proces waarin jij je nu bevindt.

Trek de stekker uit je dagelijks leven, zet je telefoon 5 dagen lang uit en ga de uitdaging aan met jezelf en het verrassende onbekende! In dit vernieuwende programma zitten elementen die je zullen verrassen en laten groeien op gebieden die je niet voor mogelijk hield. Een team van ervaren professionals staat voor je klaar om je de best mogelijke experience te geven.

Bij aankomst zal jouw persoonlijke meting plaatsvinden, zodat we een startpunt hebben wanneer jij met ons team gaat werken. Bij vertrek doen we een nieuwe meting en ontdek jij het grote verschil dat door jouw hart en brein duidelijk wordt aangegeven. Waarmee je door de theorie en praktijk binnen 5 dagen voelbaar en zichtbaar bent veranderd. Ben jij klaar voor een duurzame en positieve verandering in je leven? Reserveer dan nu je plekje in deze unieke 5-daagse Brain Balance Energy Retreat!

Download de brochure

Naam(Vereist)
(Vereist)

FAQ

Het retreat is van 2 t/m 6 oktober 2024. We zullen op 2 oktober goed in de ochtend starten met het programma en het retreat is afgelopen op 6 oktober in de namiddag. De concrete tijden delen we op een later moment met je. Je kunt ook een avond eerder al aankomen. Je meetmoment plannen we dan eerder in en we hebben een kort avondprogramma voor je. De kosten hiervan zijn €60,- inclusief ontbijt.

Wat is het adres van de locatie?

We verwelkomen jou op 2 oktober graag op: Vuurse Steeg 1, 3749 AN Lage Vuursche.

Kan ik mijn auto parkeren op het terrein?

Ja, het is mogelijk om je auto gratis op het terrein te parkeren.

Kan ik met het openbaar vervoer bij jullie komen?

Ja, het is mogelijk om met het openbaar vervoer bij de locatie te komen. Het adres van de locatie is. Benieuwd naar jouw reistijd? Plan jouw reis via 9292.nl.

Kan ik kiezen voor een éen- of tweepersoonskamer?

Iedereen wordt ingedeeld op een tweepersoonskamer. Mocht dit wegens omstandigheden een bezwaar zijn, denken wij graag persoonlijk met je mee voor een oplossing. Neem in dit geval contact met ons op: info@brainbalanceinstituut.com.

Kan ik samen op een kamer met mijn vriend/vriendin?

Dit kun je aan ons per mail doorgeven. Wij zullen dit dan met de locatie afstemmen.

Kan ik een nacht eerder komen of een nacht extra langer blijven?

Je kunt een avond eerder al aankomen. Je meetmoment plannen we dan eerder in en we hebben een kort avondprogramma voor je. De kosten hiervan zijn €60,- inclusief ontbijt. Zo kun je alvast even landen op de locatie.

Heb ik een eigen badkamer?

De badkamer is een gezamenlijke ruimte met voldoende toiletten en douches om je op te frissen.

Wat moet ik zelf meenemen?

Zodra je ingeschreven bent voor het retreat houden wij je op de hoogte van alle informatie. Een aantal weken voorafgaand zal je een paklijst ontvangen waarop duidelijk wordt aangegeven wat je mee moet nemen.

Ik heb een allergie/dieetwensen, wordt hier rekening mee gehouden?

Tijdens het hele retreat serveren wij Brain- Foods & Drinks. Het menu zal volledig vegan zijn. Er is een ruime keuze waarbij met alle mogelijke allergieën rekening wordt gehouden. Geef van tevoren wel je dieetwensen aan ons door hier hebben wij een invuldocument voor. 

Kan ik in termijnen betalen?

Het is niet mogelijk om in termijnen te betalen, het bedrag dient in een keer te worden voldaan. Mocht je vragen hebben over de betaling kun je contact met ons opnemen via administratie@brainbalanceinstituut.com. We denken dan graag met je!

Hoe zit het met annuleren van het retreat?

Je kunt de opleiding, training of inspiratiesessie kosteloos annuleren binnen de 14 dagen herroepingsrecht. Binnen deze periode heb je het recht om zonder opgaaf van reden je inschrijving te annuleren en de volledige kosten terug te ontvangen. Na deze periode zijn onze algemene voorwaarden (artikel 5) van toepassing.

Kan ik deelnemen als ik medicatie gebruik?

Je kunt zeker deelnemen aan het retreat als je medicatie gebruikt. Het kan wel zo zijn dat sommige sessies niet geschikt voor je zijn. Dit zal goed worden aangegeven en in overleg met de professional kan er worden besloten om wel of niet deel te nemen aan deze sessie. We kijken hierin altijd naar de mogelijkheden per deelnemer.

Kan ik deelnemen als ik een aandoening heb zoals epilepsie?

Je kunt zeker deelnemen aan het retreat als je epilepsie hebt. Het kan wel zo zijn dat sommige sessies niet geschikt voor je zijn. Dit zal goed worden aangegeven en in overleg met de professional kan er worden besloten om wel of niet deel te nemen aan deze sessie. We kijken hierin altijd naar de mogelijkheden per deelnemer.

Kan ik deelnemen terwijl ik zwanger ben?

Je kunt zeker deelnemen aan het retreat als je zwanger bent. Het kan wel zo zijn dat sommige sessies niet geschikt voor je zijn. Dit zal goed worden aangegeven en in overleg met de professional kan er worden besloten om wel of niet deel te nemen aan deze sessie. We kijken hierin altijd naar de mogelijkheden per deelnemer. Ook moet je er rekening mee houden dat het lange dagen zijn. Schat voor jezelf goed in of dit bij je energieniveau past.

Ik zit in een burn-out/depressie. Is dit retreat iets voor mij?

Ja dit is zeker mogelijk. Dit is wel per persoon erg verschillend. Het is fijn om hiervoor een telefonisch gesprek aan te vragen met Amber, zodat we inzicht krijgen in welke situatie je momenteel zit.

Mag ik gebruik maken van mijn telefoon?

Tijdens het retreat raden wij het af om gebruik te maken van je telefoon. We willen graag dat je je helemaal los maakt van alle dagelijkse dingen, zodat je je volledig kan focussen op jouw eigen proces. Er is een noodnummer aanwezig voor jouw contactpersonen thuis in geval van nood.

Is het retreat geaccrediteerd?

Brain Balance Instituut is als opleider geaccrediteerd bij de volgende beroepsverenigingen:

 • NRTO
 • CRKBO
 • VBAG
 • BALC
 • KTNO

Bovendien kun je accreditatiepunten ontvangen bij de beroepsvereniging: KTNO.

Het Brain Energy Retreat is bij de KTNO geaccrediteerd voor 16 ECTS.