Een training of opleiding volgen bij Brain Balance Instituut met het STAP-budget

Let op! Vanaf september geen STAP-budget meer mogelijk.

Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid voor scholing. Het is een gift van maximaal €1000,- wat je één keer per jaar kunt ontvangen om aan jouw ontwikkeling te werken. Bij een goede afronding van jouw opleiding, hoef je dit geldbedrag dan ook niet terug te betalen. 

De afgelopen 2 aanvraagperiodes was het mogelijk om met een STAP-budget onze opleiding te volgen. Helaas heeft het kabinet een wijziging gemaakt voor het resterende STAP-budget. Deze zal per september gerichter ingezet worden. Dit betekent dat onze opleidingen niet langer gefinancierd worden door het STAP-budget. Je kunt dus geen STAP-budget meer aanvragen bij de volgende aanvraagronde. Had jij al STAP-budget aangevraagd in één van de vorige rondes? Deze wijziging heeft geen invloed op de aanvragen/goedkeuringen die er al zijn gedaan. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar hun website. 
 
De subsidie hebben we mogen inzetten voor de volgende opleidingen en trainingen bij Brain Balance Instituut:

Het STAP-budget aanvraag stappenplan

Het STAP-budget wordt niet automatisch aangevraagd bij inschrijving voor een opleiding of training. Je moet zelf een aantal stappen ondernemen om het budget aan te vragen:

Kies je opleiding of training

Bekijk de opleidingen en trainingen van Brain Balance Opleidingen. De opleiding of training moet minimaal vier weken starten nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV en uiterlijk drie maanden na afloop van het tijdvak waarin je STAP-subsidie kunt aanvragen. Bekijk hieronder de STAP-tijdvakken van het jaar 2023 en kies je opleiding of training uit. 

Meld je aan bij Brain Balance Opleidingen

Meld je aan voor een opleiding of training bij Brain Balance Opleidingen. Geef bij je aanmelding aan dat je je aanmeldt met STAP. Je krijgt dan een STAP-aanmeldbewijs van ons per mail, deze heb je nodig bij je STAP-aanvraag bij het UWV.

Ontvangst STAP-aanmeldbewijs 

Als je je hebt ingeschreven voor één van onze opleidingen of trainingen heb je een STAP-aanmeldbewijs van ons per mail ontvangen. Sla deze goed op en hou deze gereed. Dit heb je nodig bij je STAP-aanvraag bij het UWV. 

Aanvraag STAP-aanmeldbewijs bij het UWV

Vraag vervolgens met het STAP-aanmeldbewijs en je DigiD het STAP-budget aan bij het UWV. Zorg dat je op 28 februari om 10.00 uur gelijk je aanvraag indient, want de subsidiepot is beperkt en op = op. Binnen vier weken krijg je van UWV een bericht.

Aan de slag bij Brain Balance Opleidingen

Op stapuwv.nl kan je inloggen en de status van je aanvraag bekijken. Is je aanvraag door UWV binnen vier weken goedgekeurd? Start met je opleiding of training uiterlijk drie maanden na afloop van het tijdvak waarin je STAP-subsidie kunt aanvragen. 

STAP-budget, voor wie is het en wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget stelt de overheid enkele voorwaarden, waaraan je als deelnemer moet voldoen.

Dit zijn de STAP-budget voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je bent in de afgelopen 2 jaar voor minstens 6 maanden in Nederland verzekerd geweest voor de volksverzekeringen.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • De opleiding is nog niet gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd.
  • Je start de opleiding binnen drie maanden nadat je het STAP-budget aanvraagt.
  • Je hebt niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen dit jaar. Hier heb je namelijk slechts één keer per jaar recht op.
  • Het STAP-budget mag niet op zijn bij het UWV.
  • Je moet minimaal 80% aanwezig zijn bij je training of opleiding.

Ben jij benieuwd of je in aanmerking komt voor het STAP-budget. 

STAP-tijdvakken

Toekenning STAP-budget

Het STAP-budget is een vergoeding van maximaal €1000,-. Zijn de kosten van de opleiding hoger dan jouw STAP-budget? Dan betaal je de rest.

Het UWV en DUO bepalen de toekenning van deze subsidie. Vanuit Brain Balance Opleidingen hebben wij hier geen invloed op. Het kan voorkomen dat het UWV en DUO je aanvraag niet goedkeuren en jij niet in aanmerking komt voor de subsidie. Overweeg het starten met een opleiding of training daarom goed, ook zonder het STAP-budget. Wil je de opleiding of training niet zonder het STAP-budget willen volgen? Dan dien je je per mail af te melden bij ons. Houdt hierbij goed rekening met onze geldende Algemene Voorwaarden.

De definitieve start data is bij inschrijving met STAP-budget ondervoorbehoud van de beschikbaarheid in de groep. 

Je hebt na je aanmelding recht op 14 dagen bedenktijd. Wil je de opleiding of training toch niet volgen? Je kunt deze dan kosteloos annuleren. Na die 14 dagen zijn hier kosten aan verbonden. Hier lees je meer over in de Algemene Voorwaarden op onze website. 

Mocht jouw aanvraag voor het STAP-budget niet lukken, hopen wij jou alsnog met alle warmte te mogen ontvangen bij ons op locatie. Je dient je schriftelijk (per e-mail) bij ons af te melden als je de opleiding of training toch niet wil volgen, dit gaat niet automatisch.