Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Grip op Stress

Pak de regie over het leven terug en leer omgaan met stress. Je krijgt training in stressmanagement en gaat naar huis met diverse technieken, methoden en activiteiten om stress en spanning in het lichaam en de geest te verminderen of los te laten. Voor jezelf of voor de mensen in jouw (werk-) omgeving.

Omgaan met stress: training stressmanagement

We ervaren het allemaal wel eens: stress. Gelukkig maar, want je hebt het nodig om te overleven. Het moet echter niet zo zijn dat stress de boventoon voert in je leven. En laat nu juist daar de uitdaging liggen voor vele van ons in deze moderne wereld.

Wanneer je te veel of te lang stress ervaart, kan stress je hele leven overnemen. Het beïnvloedt jouw fysieke, mentale én emotionele gezondheid. Denk aan: geheugenproblemen, hartkloppingen, slaapstoornissen, stemmingswisselingen en angst. Het kan je meesleuren in een neerwaartse spiraal die oneindig lijkt, waardoor relaties, werk en levensvreugde worden aangetast.

Wellicht merk je het ook op de werkvloer bij je werknemers, collega’s of bij jezelf. Verlies van concentratie, productiviteit en werkplezier. Terwijl ziekteverzuim en verloop van personeel stijgt. Vaak koppelen we te veel stress op de werkvloer direct aan werk gerelateerde zaken zoals een hoge werkdruk. Maar ook als je deadlines en afspraken prima verdeeld zijn en zélfs als je agenda he-le-maal leeg is, kun je negatieve stress ervaren. De plek waar de stress tot uiting komt is immers niet per definitie de plek die de stress veroorzaakt. Lees die zin eens opnieuw en laat hem goed tot je doordringen.

Om de regie over het leven weer terug te pakken en stress onder controle te krijgen, moet je weten hoe stress precies werkt. Want wat doet stress nou eigenlijk precies met je lichaam en brein? Het is van belang om de diverse vormen, oorzaken en gevolgen van stress te begrijpen en te herkennen. En het is cruciaal om met de juiste methoden en technieken te werk te gaan en te zorgen voor duurzame oplossingen in plaats van enkel de symptomen te bestrijden. Alleen dan kun jij jezelf en anderen écht helpen. Helpen naar een gezonder, gelukkiger en gebalanceerd leven.

Krijg grip op stress en schrijf je in voor de tweedaagse training over stressmanagement gegeven door Kirsten Elsdijk. Benieuwd wat je leert tijdens deze specialisatie? Lees snel verder.

Training

Grip op stress

  • 13 & 20 oktober 2024
  • 10.00 – 17.00 uur
  • Theodoor Colenbranderhof 3, Rotterdam
  • Incl. Brain Food Lunch, drinks & snacks
  • Incl. naslagwerk en digitaal certificaat
  • Deze training is geaccrediteerd door het KTNO (4 ECTS)
  • Prijs: € 299,-

Kirsten Elsdijk

Orthomoleculair Psycho-Neuro Immunologie therapeut en Brain Balance Trainer

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Training in stressmanagement. Leer hoe je stress kunt managen met diverse technieken om stress en spanning in het lichaam te verminderen.

Hoe zien de trainingsdagen eruit?

De tweedaagse training Grip op Stress heeft een mooie balans tussen theoretisch inzicht en praktijkgerichte toepassing. Op die manier ben jij in staat om met de juiste kennis en vaardigheden stress gerelateerde symptomen en klachten te herkennen bij jezelf en anderen. Om vervolgens op de juiste manier, d.m.v. stressmanagement, een duurzame oplossing te vormen voor een gezondere en gelukkigere versie van jezelf of je cliënt.

Dag 1: De kern van Stress

Tijdens de eerste trainingsdag duiken we diep in de kern van stress. Wat is stress nu eigenlijk precies en welke gevolgen brengt het met zich mee? We verkennen de diverse vormen van stress en leren jou hoe breinprogrammeringen en patronen een rol spelen. We vergelijken hierbij de traditionele visie op stress met onze Brain Balance benadering. Iets wat jouw perspectief op stress compleet gaat veranderen.

Je verkrijgt inzicht over de invloeden van levensgebeurtenissen, early life stress en trauma’s. En je leert onder andere over de raakvlakken tussen stress en energie, hormonen, slaap, voeding en gedrag.

Dag 2: Van theorie naar praktijk

Op de tweede trainingsdag maken we de vertaalslag van theorie naar praktijk. De focus ligt op de toepassing van de theorie, zodat jij jezelf en anderen kunt leren om met stress om te gaan. Je maakt onder andere kennis met Stress Release en de bijbehorende technieken en methoden. Zo ben jij instaat om na deze training stressmanagement verschillende activiteiten, zoals ademhalingsoefeningen en meditaties, in te zetten bij jezelf of je cliënt.

Na twee intensieve trainingsdagen ga je naar huis met een uitgebreid naslagwerk met een variatie aan oefeningen en adviezen. Hiermee kun jij na de training écht verder met jouw eigen proces of het helpen bij stressmanagement van een ander.

 

“Het waren twee hele fijne begripvolle, professionele lessen. Ik voelde mij erg veilig om vragen te stellen vanuit mijn persoonlijke situatie en ik ga met waardevolle antwoorden en huiswerk naar huis.”

Irene
Grip op Stress

“Bedankt voor de veiligheid en rust in de lessen. Ik heb nieuwe energie om met mijn eigen stresslevels aan de slag te gaan met de methoden die Kirsten ons leerden.”

Susanne
Grip op Stress

“Ik zou deze training zeker aanraden. Mijn werkgever heeft mij deze training aangeboden. Zodat ik mijn team beter kon ondersteunen op het gebied van stressmanagement. Ik heb tijdens deze training heel veel nieuwe inzichten gekregen en kan niet wachten om dit toe te passen in mijn werk. De trainer heeft heel veel mooie oefeningen meegegeven die ik zeker ga gebruiken (ook thuis). “

Bart
Grip op Stress

“Ik vond het erg veel informatie, maar wel allemaal super interessant en veel variatie in onderwerpen rondom stress. Zo kon ik precies hetgeen wat ik nodig heb eruit pikken. En heerlijke lunch!”

Marcel
Grip op Stress

“Ik ben super blij dat ik deze stap heb gezet. Ik heb echt veel geleerd tijdens deze cursus. De docente heeft een hele fijne stem, veel kennis en is betrokken bij de cursisten. Ze kwam met goede voorbeelden en legde alles heel duidelijk uit. Ik heb een hele goede ervaring gehad.”

Alexis
Grip op Stress

“Veel te weten gekomen, alles goed kunnen opnemen, goede afwisseling tussen lesstof, bewegen en meditatie. Ik heb geen tips en mijn tops: goede inhoud, fijne sfeer, fijne omgeving, goed inhoudelijk programma, heerlijk eten, smoothies, open en toegankelijk.”

Marion
Grip op Stress

“Na de opleiding Level 1 en Level 2 wilde ik mij nog extra verdiepen in het onderwerp stress. Ik heb veel cliënten met klachten waarbij stress eigenlijk altijd het onderliggende probleem is. Naast een stukje herhaling heb ik ook echt weer nieuwe dingen geleerd en ben ik anders gaan kijken naar bepaalde dingen rondom stress. En een heel fijn om alle naslagwerk mee naar huis te krijgen, zodat ik dit in mijn praktijk kan inzetten.”

Linda
Grip op Stress