Alles wat je aandacht geeft groeit

Leestijd 4 minuten
relax

Je loopt de plantenhal in, haalt gave nieuwe boompjes en planten in huis en deze keer, deze keer wil je ze goed verzorgen en zorgen dat ze voor een langere tijd blijven stralen in huis. Althans dat was je insteek, 3 maanden later maak je de rekening op en ja hoor, toch weer een ritje naar de plantenhal.

Zo werkt het met heel veel dingen in het leven, vriendschappen, gedachtes (positief en negatief), persoonlijke doelen en dus ook je planten. Geef je deze zaken veel aandacht, dan ben je er automatisch meer mee bezig en dan zal dit dus groeien. Geef je, net zoals mij, je planten te weinig aandacht houdt dat in dat je regelmatig nieuwe moeten gaan uitzoeken.

We gaan het hebben over de law of attraction, de kracht van onze gedachtes en waarom mediteren je enorm kan helpen hiermee.

 

Law of attraction

De wet van de aantrekkingskracht, hij bestaat echt! Alles op de wereld bestaat uit energie, de mens, je gedachtes, je spullen. Maar wat kunnen we daar dan mee? Levensgeluk, een glimlach op je gezicht, doelen en persoonlijke groei behalen! Straal jij positieve energie uit? Dan krijg jij positieve energie terug. Straal jij negatieve energie uit? Dan zal jij je omringen met mensen die ook deze negatieve energie uit stralen, oftewel kom je dan in een kring vol met bromsnorren, kan natuurlijk soms ook weleens lekker zijn. Maar dit helpt je niet verder om met een glimlach een gelukkig leven te leiden.

 

Besteed je energie waar jij het wilt besteden

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak ben je er geeneens van bewust wie of wat jou energie kost. Het kan om die reden erg waardevol zijn om hier eens dieper in te duiken.

Van welke dingen, mensen of taken krijg je geen energie of kost dit alleen maar energie. Probeer dit voor jezelf op papier te krijgen en stop hier gewoon mee. Dat klinkt heel hard, maar het gaat tenslotte om jezelf, als jij hierdoor in disbalans komt is het gewoon tijd om hier afscheid van te nemen.

Aan de andere kant is het natuurlijk interessant om te weten waar jij wel energie van krijgt. Dan kan je je aandacht en tijd daar aan schenken en dan zul je zien, dat gaat dan alleen nog maar verder groeien en waardoor jij ook verder zal groeien als persoon.

De juiste focus is dus enorm belangrijk en denk dan vooral aan wat je wél wilt en niet aan wat je niet wilt. Het is een stuk krachtiger om te zeggen: ‘ik wil een sterk persoon zijn vol zelfvertrouwen’ in plaats van te zeggen: ‘ik wil niet onzeker zijn’.

 

Wat doe je dan met de dingen die je niet wilt?

Het liefst negeren, maar ook dat werkt natuurlijk niet zo makkelijk. Er gebeuren nu eenmaal dingen in je leven die soms ook niet zo fijn zijn. Maar door hier zo min mogelijk aandacht aan te geven en de aandacht die je dan geeft wel positief te houden maak je hier gewoon het beste van. Want we hebben net natuurlijk geleerd als we dit meer aandacht zouden geven, dat dit alleen maar verder gaat groeien en dat willen we met de negatieve nu net niet.

 

Kun je jezelf ziek denken en beter denken?

Een eenvoudig voorbeeld, je voelt je niet zo best en je focust erop dat je je niet lekker voelt, dan word je automatisch nog zieker. Je kan dus jezelf echt ziek denken. Werkt dit dan ook de andere kant op? Gelukkig wel, door met een positieve mindset erin te stappen geeft je brein je lichaam een seintje dat het allemaal wel meevalt (uitzonderingen daargelaten) en kan je lichaam dus door jouw gedachtes zichzelf gaan herstellen. Realiseer je dus dat de kracht van jouw gedachten enorm krachtig zijn.

 

Positieve gedachtes geven een positief leven

Door meer aandacht te geven aan je positieve gedachtes gaan deze alleen maar meer groeien. Dus als je jouw persoonlijke doelen op een positieve manier gaat uitspreken naar jezelf, worden jouw gedachtes ook steeds positiever. En door meer positiviteit trek je nog meer positiviteit aan, law of attraction, weet je nog.

Je hoort het al, door dus erg positief te blijven word je alleen maar blijer en nog gelukkiger, dat wil toch iedereen! Dit werkt helaas ook de andere kant op, op het moment dat je al je aandacht geeft aan negatieve gedachtes kom je in een spiraal van negativiteit.

 

Het nut van mediteren

Hoe kan je dan zorgen dat je niet te veel in negatieve gedachtes gaat rondzweven? Simpel, start met mediteren.

Mediteren heeft het etiket zweverig op zich zitten, zelf ben ik sowieso geen fan van etiketten, maar mijns inziens is deze ook onterecht aangezien mediteren allesbehalve zweverig is. Meditatie bestaat in enorm veel verschillende vormen, van begeleide meditaties tot in een kleermakerszit in stilte op je matje, maar bijvoorbeeld gitaar spelen, muziek luisteren zijn ook vormen van meditatie.

Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden, volgens de Boeddhistische monniken zijn er zelfs 48.000 manieren om te mediteren. Eigenlijk is mediteren een verzamelnaam voor het leven in het nu, in het heden. Je laat alle gedachtes die je hebt (en ja dat zijn er veel, zo een 60.000 per dag) gewoon als wolken voorbijschieten. Je hoeft er niks van te vinden, je laat ze gewoon voorbijgaan en merkt alleen op dat ze er zijn.

Ok toegegeven, dit klinkt misschien ietwat zweverig, maar probeer het eens uit en je zult zien dat het totaal niet zweverig is. Wil je nou starten met mediteren? Mijn tip is, doe dit niet gelijk te radicaal, maar in baby stapjes. Start bijvoorbeeld eerst met begeleide meditaties, breid dit uit tot het zetten van een timer op 3-5 minuten en voordat je het weet ben je 2x 20 minuten per dag aan het mediteren omdat je ziet dat je hierdoor veel meer rust en kalmte krijgt.

Let wel op, mediteren werkt erg verslavend.