Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Mineralen, vitaminen, supplementen boost training bij Brain Balance Instituut

Vitamines, Mineralen en Supplementen

Wat doen voedingsstoffen voor jouw gezondheid? Welke klachten kun jij oplossen via jouw voeding? En hoe zet je hier supplementen voor in? Ga in deze tweedaagse training aan de slag met de wat en hoe van supplementen en geef jouw lichaam de brandstof die het nodig heeft.

Voedingsstoffen als brandstof voor je lichaam: weet wat je slikt met deze supplementen training

Wil jij leren hoe je jezelf én anderen, bijvoorbeeld je gezin, kunt ondersteunen met de juiste supplementen? Om ervoor te zorgen dat je weer brandstof hebt om energiek, vrolijk en gezond in het leven te staan? Na deze tweedaagse training weet jij alles over voedingsstoffen en heb jij een uitgebreid naslagwerk in handen om met jouw gezondheid aan de slag te gaan.

Supplementen zijn eerder een must dan een luxe

Supplementen, zijn ze nu wel of niet nodig? De één vindt het onzin, de ander denkt dat het niet nodig is als je maar gezond eet, en veel mensen zweren er juist bij. De waarheid is dat we steeds vaker supplementen nodig hebben. We krijgen minder goede voedingsstoffen binnen dan ooit, zélfs als we gezond eten. De voedingswaarde van ons groente en fruit blijft ieder jaar dalen door uitgeputte landbouwgrond en het gebruik van pesticiden. We krijgen meer toxinen binnen, en minder voedingsstoffen. En dat terwijl we die voedingsstoffen nodig hebben voor alles dat we doen. Zo gaat maar liefst 20% van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen direct naar ons brein, om ervoor te zorgen dat we blijven functioneren. Vitamines en mineralen zijn hier een belangrijk onderdeel van, omdat we mineralen helemaal niet zelf kunnen aanmaken en vitamines slechts deels. We zijn dus enorm afhankelijk van de voeding die we binnenkrijgen om ons mentaal en fysiek goed te voelen.

Kortom, supplementen zijn tegenwoordig eerder een must dan een luxe. Maar waar begin je? Hoe weet je wat je nodig hebt? En hoe weet je welke supplementen goed voor je zijn? Want ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’ gaat helaas niet op – in de verkeerde supplementen kunnen ook veel schadelijke stoffen zitten. Weten wat je slikt is dus belangrijk.

Training

Vitamines, Mineralen en Supplementen

 • 23 en 24 november 2024
 • 10.00 – 17.00 uur
 • €299,-
 • Theodoor Colenbranderhof 3, Rotterdam
 • Incl. Brain Food lunch en drinks
 • Incl. naslagwerk en digitaal certificaat
 • Deze training is geaccrediteerd door het KTNO (4 ECTS)

Kirsten Elsdijk

Brain Balance Trainer, Orthomoleculair Psycho-Neuro Immunologie therapeut

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Supplementen training bij Brain Balance Instituut

De tweedaagse training Vitamines, Mineralen en Supplementen heeft een mooie balans tussen theoretisch inzicht en praktijkgerichte toepassing. Je leert van trainster Kirsten niet alleen wat voedingsstoffen zijn, wat ze doen en hoe je ze zelf inzet, maar gaat ook aan de slag met supplementenadviezen uit de praktijk zodat je kunt herkennen wanneer je welk supplement kunt inzetten. Op dag 1 ga je aan de slag met de basis voedingsstoffen en bijbehorende supplementen. Je leert wat de basisvoedingsstoffen in het lichaam doen en welke klachten er ontstaan bij tekorten. Dag 2 richt zich op aanvullende supplementen zoals kruiden, breinsupplementen, aminozuren en samengestelde supplementen. Gedurende de twee dagen ga je aan de slag met onderwerpen als:

 • Macro- en micronutriënten
 • Het effect van vrije radicalen en toxinen op de gezondheid
 • Hormonen en voedingsstoffen
 • Spijsvertering en voedingsstofopname
 • Vitamines en mineralen
 • Supplementen en hun toepassing

Naast alle waardevolle kennis en opdrachten van Kirsten Elsdijk, ga je tussendoor aan de slag met bewegings- en ontspanningsoefeningen om de kennis optimaal tot je te nemen. Deze training bij ons instituut in Rotterdam is bovendien inclusief heerlijke Brain Food smoothies en Brain Food lunches.

 

“Als coach wilde ik mijn kennis over voedingsstoffen en gezondheid aanvullen en dat heb ik tijdens deze twee dagen zeker kunnen doen. Ik begrijp door deze training beter hoe ook tekorten een rol kunnen spelen in mentale disbalans en hoe supplementen hier kunnen helpen. Ik kan mijn cliënten beter adviseren en doorwijzen naar eventuele orthomoleculaire ondersteuning.”

Reinder
Vitamines, Mineralen en Supplementen

“Heel leerzame, uitgebreide training. Ik begrijp de theorie achter supplementen nu veel beter en vond de praktijk met supplementenadviezen ook heel handig als aanvulling.”

Cloë
Vitamines, Mineralen en Supplementen

“Ik ben altijd al bezig geweest met mijn gezondheid en slik ook al langer supplementen, maar ik had eigenlijk geen idee wat ik deed. Toen ik deze training voorbij zag komen dacht ik waarom niet. Nu zie ik in dat gewoon wat willekeurige potjes bij de drogist kopen niet voldoende was. Ik weet nu veel beter hoe ik supplementen kan inzetten en kan dit nu ook voor mijn kinderen doen.”

Famke
Vitamines, Mineralen en Supplementen

“Ik ben fan van supplementen maar mensen in mijn omgeving vinden het vaak onzin. In deze training heb ik vooral de kennis opgedaan achter de supplementen en waarom het goed voor ons is. Nu kan ik dit ook veel beter verwoorden aan anderen en hier hopelijk ook anderen weer mee helpen.”

Djen
Vitamines, Mineralen en Supplementen

“Mijn psycholoog vermoedde dat ik voedingsstoffen tekorten had en adviseerde me daarom om ook met mijn voeding aan de slag te gaan om mijn basis energie goed te krijgen. Ik wist er nog niet veel over dus daarom deze training gevolgd. Heel veel van geleerd en ben nu aan de slag met een plan voor mezelf met supplementen.”

Anne-marie
Vitamines, Mineralen en Supplementen