Brain Balance onderwijsprogramma

Tijdens één van onze drie onderwijsprogramma’s nodigen onze Brain Balance coaches; leerkrachten, docenten en leerlingen uit om samen aan de slag te gaan. Leer je tijdens het programma naar elkaar open stellen en ga de verbinding aan.

Brain Balance in het onderwijs toegankelijk op ieder niveau

Voor Brain Balance in het onderwijs zijn drie verschillende onderwijsprogramma’s ontwikkeld a.d.h.v. de Brain Balance Methode. Tijdens de sessies delen we kennis over het brein en geven we praktische handvatten om verbinding te stimuleren, waardoor het hele ecosysteem van onderwijsinstellingen beter gewapend is tegen stress, overprikkeling en angsten.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat sociale interactie en het opbouwen van banden ons brein weerbaarder maakt en stress vermindert. Als we verbinding maken, voelen we ons begrepen en gewaardeerd, en dit versterkt ons zelfvertrouwen en ons gevoel van eigenwaarde.

We zijn weerbaarder als we weten wie we zijn, wat we willen en wat onze waarden zijn. Als we verbinding maken met onze innerlijke gevoelens, emoties en verlangens, dan krijgen we meer zelfinzicht en worden we beter in staat om onze eigen grenzen te stellen en ons te concentreren op de dingen die voor ons belangrijk zijn.

Verbinden kan door bijvoorbeeld te praten met vrienden en familie, te mediteren of te sporten. Het is belangrijk om te onthouden dat verbinding niet alleen iets is wat we doen, maar ook iets wat we voelen.

Voor wie?

Onderwijsinstellingen

  • Leerkrachten en docenten
  • Pedagogisch medewerkers
  • Basis- en voortgezet onderwijs leerlingen
  • MBO, HBO, WO studenten
  • (Sport) Coaches

Snelle informatie

Aanmeldformulier

Velden met * zijn verplicht

Naam
Beschrijf hier waar je interesse naar uit gaat
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je op jouw onderwijsinstelling aan de slag met een van de drie programma’s en zo zorgen voor minder stress, onzekerheid, angsten en druk bij zowel de leerkrachten, docenten als de leerlingen? Schrijf je in via onderstaand aanmeldformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

De Brain Balance programma’s zijn beschikbaar voor iedere kinderdagopvang, basisschool, middelbare school en bij mbo’s, hbo’s en universiteiten. De programma’s kunnen, afhankelijk van de inhoud en vorm, gegeven worden aan een groep leerkrachten, een klas of aan een heel leerjaar.

*Prijs op aanvraag bij meer leerlingen. Exclusief reiskosten.