Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Na deze training kun jij jezelf of anderen helpen bij het voorkomen of herstellen van een burn-out. Herken burn-out symptomen.

Burn-out training

Het is moeilijk om van een burn-out te herstellen. Dit komt doordat een burn-out niet enkel om herstel vraagt, maar om een complete shift van bewustzijn. En dat vraagt om de juiste kennis over een burn-out, je interne processen, breinprogrammeringen en oefeningen met ademhaling en meditatie. Dit en meer leer je tijdens de tweedaagse training burn-out: voorkomen en herstellen van een burn-out.

Een burn out voorkomen of ervan herstellen

Burn-outs komen steeds vaker voor. Waar eerst maar liefst al 1 op de 5 werkende Nederlanders symptomen vertoonde, blijft dit aantal schrikbarend toenemen. En dan niet alleen meer onder de werkende Nederlanders, maar ook steeds meer onder jongeren. Een zorgwekkende trend. En als je met een burn-out te maken hebt (gehad), weet jij hoe moeilijk het is om hier volledig van te herstellen. Dit komt doordat een burn-out niet enkel om herstel vraagt, maar om een complete shift van bewustzijn. We moeten anders gaan leven en denken om niet keer op keer in dezelfde valkuilen te stappen. Een tijdje niet of minder werken zal alleen tijdelijk wat rust geven, maar niet de oorzaak van het probleem wegnemen: een verkeerde verwerking van stress en prikkels.

Om van een burn-out te herstellen of deze te voorkomen, moet je begrijpen hoe een burn-out ontstaat en hoe jouw lichaam hierop reageert. Tijdens de tweedaagse training Burn-out leer je over de processen die er in het lichaam en brein plaatsvinden tijdens een burn-out. Trainer Erik Schut gaat onder andere in op het lichaam en de klachten die je ervaart van een burn-out, het stresssysteem en welke stappen er wél nodig zijn naar een herstel. Kirsten Elsdijk, trainster bij Brain Balance Instituut, richt zich vervolgens op het onderbewuste systeem, breinprogrammeringen en de nervus vagus. Want zoals eerder benoemd: een burn-out vraagt niet enkel om herstel, maar om een complete shift van bewustzijn. Je moet aan de slag met de patronen in je brein en je fysieke lichaam om een (tweede of derde) burn-out te voorkomen.

Heb jijzelf te maken (gehad) met een burn-out of wil je een burn-out preventief voorkomen? Of kom jij beroepsmatig in aanraking met mensen met een burn-out? Schrijf je dan nu in voor deze tweedaagse cursus: burn-out.

Training

Burn-out

 • 12 & 18 november 2024
 • 10.00 – 17.00 uur
 • Theodoor Colenbranderhof 3, Rotterdam
 • Incl. Brain Food Lunch, drinks & snacks
 • Incl. naslagwerk en digitaal certificaat
 • Deze training is geaccrediteerd door het KTNO (4 ECTS)
 • Prijs: € 299,-

Kirsten Elsdijk

Brain Balance Trainer, Orthomoleculair Psycho-Neuro Immunologie

Erik Schut

Master in de Klinische Psycho-Neuro Immunologie

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Na deze training kun jij jezelf of anderen helpen bij het voorkomen of herstellen van een burn-out. Herken burn-out symptomen.

Samen met onze toptrainers Erik Schut en Kirsten Elsdijk ga jij twee dagen aan de slag met het onderwerp burn-out. De training heeft een mooie balans tussen theorie en praktijk. Je gaat dus niet alleen naar huis met nieuwe inzichten, maar je bent ook in het bezit van praktische oefeningen die je kunt toepassen bij jezelf en/of anderen.

Dag 1: Hoe werkt een burn-out precies?

Erik Schut, o.a. klinisch psycho-neuro-immunoloog en orthomoleculair kPNI therapeut, neemt je allereerst mee in onze biochemie en werkingsmechanismen. Hierdoor begrijp je hoe een burn-out ontstaat en hoe jouw lichaam hierop reageert. We behandelen deze dag onderwerpen, zoals:

 • Stress-respons
 • Chronische stress en het immuunsysteem
 • Genen en stressgevoeligheid
 • Energieproductie en -verdeling
 • Herstellen van een burn-out

Dag 2: Welke verandering is nodig bij een burn-out?

Tijdens de tweede trainingsdag duikt Kirsten Elsdijk, o.a. Orthomoleculair Psycho-Neuro Immunologie therapeut en Brain Balance Coach, verder in op thematiek, zoals:

 • Breinkennis
 • Het onderbewuste systeem
 • Breinprogrammeringen
 • Nervus Vagus

Om vervolgens de vertaalslag te maken van waardevolle kennis naar praktijkgerichte tips en oefeningen met meditatie en ademhaling, welke je de dag zelf ook gaat ervaren.

 

“De burn-out training was een goede mix van theorie/wetenschap en ‘actieve’ handvaten om mee aan de slag te gaan. Het was een leuke groep, met open gesprekken. De trainers waren inhoudelijk erg goed, enthousiast en zorgden voor veel interactie met de groep.”

Maarten
Burn-out training

“Deze training heeft mij een geheel nieuwe blik gegeven op een burn out. Na deze twee dagen begrijp ik wat er allemaal gebeurt in het lichaam en dat rust nemen niet genoeg is. Dank voor deze waardevolle inzichten, waarmee ik mijn team veel beter kan gaan begeleiden.”

Peter
Burn-out training

“Afgelopen dagen is mij pas opvallen dat ik onderbewust bepaalde overtuigingen heb die mij in de weg zitten bij een gezonde werk-/privé relatie. Ik liep elke keer randje burn-out, maar nu heb ik het idee te snappen hoe ik het anders moet doen. Dankjulliewel, in het bijzonder Kirsten en Erik natuurlijk, voor deze verfrissende kennis over burn-outs en over een stukje van mijzelf.”

Marieke
Burn-out training

“De burn-out training is een aanrader voor iedereen die stress voelt. Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd en veel bruikbare waardevolle informatie gekregen. Fijne oefeningen om mee aan de slag te gaan. Ja, het is een echte aanrader voor iedereen die stress voelt en tips wil om ermee te werken. De groep had een fijne energie en de lunch was echt geweldig!”

Renske
Burn-out training

“De burn-out training waren twee hele gezellige, maar vooral leerzame dagen waar ik veel nieuwe dingen heb geleerd. Goede docenten die er veel plezier in hebben. Je ziet dat ze veel passie hebben in wat ze doen. Bijzonder was ook de sfeer, gastvrijheid en het welkoms gevoel.”

Hannie
Burn-out training