Het brein achter Brain Balance Instituut

Ontmoet Charlotte Labee

“Als Brain Balance expert, spreker, trainer en auteur help ik mensen in balans te komen. In balans met zichzelf en in hun dagelijks bestaan, waardoor ze meer geluk, gezondheid en plezier ervaren in hun leven.”

Achter Brain Balance Instituut schuilt oprichtster Charlotte Labee. Midden in de uitdagingen van het leven vond zij haar zielsmissie. ‘2017 werd mijn keerpunt. Na jaren in disbalans te hebben geleefd, nam Charlotte een duik in de psychologie en vooral de kant van neurowetenschappen, aangevuld met studies zoals ‘Neurological Effects’ en ‘epigentica’. “Ik zocht balans en betekenis, met een focus op geluk, gezondheid en genieten. Maar waar kon ik dat vinden? Wie kon mij dat vertellen? Mijn nieuwsgierigheid leidde me naar de geheimen van het menselijk brein en hiermee begon mijn missie. Ik leerde dat alles al in jouzelf zit, je hoeft het alleen maar te activeren.”

Haar missie? Die is simpel: al die breinkennis begrijpelijk maken, zodat het toepasbaar is voor iedereen. Mensen begeleiden naar wat zij nu echt willen in het leven en wat hen echt gelukkig maakt. Terugkeren in je eigen gevoel. Want de wereld van vandaag – met stress, telefoons en een continue rat-race – is een uitdaging.

“Laten we samen jouw transformatie beginnen”

Ontwikkeling van de Brain Balance Methode

Met de Brain Balance methode heeft Charlotte Labee een aanpak ontwikkeld die mensen helpt om uit hun vaste, bestaande patronen te komen en met een nieuwe mindset doelstellingen te realiseren. Jouw drie breinen (brein, hart en buik), oftewel jouw Gouden Driehoek, in verbinding krijgen, doe je aan de hand van de zeven Brain Balance pijlers. Deze zeven pijlers lieten Brain Balance Instituut groeien.

Ze schreef inmiddels acht boeken: Brain BalanceBrain FoodBrain Food SmoothiesBrain Balance Journal, Brain Balance Teenage JournalBrain Balance Kids JournalOverprikkeld Brein en Jouw Krachtige Brein. Hieronder zijn meerdere bestsellers, is het boek Jouw Krachtige Brein al meer dan 65.000 keer verkocht en het boek Overprikkeld Brein zelfs als meer dan 135.000 keer! Aanvullend op de boeken reist Charlotte ook door het land en daarbuiten met verschillende theatertours. Zo is er de Brain Food Tour en ook de Overprikkeld Brein Tour, die razendsnel volledig uitverkocht waren. En er staan nog veel meer prachtige evenementen op de planning.

Trots? Zeker weten! Van persoonlijke passie naar een beweging, Charlotte’s droom groeide uit tot iets groters dan ooit gedacht. En het mooiste van alles? Echte verandering begint bij jou en daar heb je zelf de controle over. Dus, ben je klaar voor de reis? Charlotte en het team staan naast je om jou te begeleiden.