FAQ

We hebben de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Stel jij jouw vraag liever persoonlijk aan ons? Dat kan! Je kunt ons mailen of bellen.

Algemeen

Wat is het adres van Brain Balance Instituut?

Wij verwelkomen jou graag op: Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 LS in Rotterdam

Kan ik parkeren bij Brain Balance Instituut?

Je kunt gratis parkeren bij Brain Balance Instituut. Let op: Je kunt voor ons instituut parkeren op de parkeerplaats of langs de weg, maar niet voor de deur van onze buren.

Is het Brain Balance Instituut te bereiken met het Openbaar Vervoer?

Ons instituut is gelegen op 20 minuutjes wandelen van diverse metrostations en is daarnaast bereikbaar met de bus of de OV-fiets.

Benieuwd naar jouw reistijd? Plan jouw reis via 9292.nl.

Kan ik ook supplementen kopen op locatie?

Zeker! Je kunt alle supplementen die in de online webshop te verkrijgen zijn, ook aanschaffen in de winkel bij ons op locatie.

Opleidingen en trainingen

Is een betaling in termijnen mogelijk?

Een betaling in termijnen is mogelijk voor de opleidingen:

Je kunt kiezen tussen 5 en 10 maandtermijnen, waarbij de eerste termijn ingaat vanaf het moment van inschrijven.

Voor de twee- en eendaagse trainingen en inspiratiesessies is het uitsluitend mogelijk om het volledige bedrag in één keer te betalen.

Zijn de opleidingen en trainingen geaccrediteerd?

Brain Balance Instituut is als opleider geaccrediteerd bij de volgende beroepsverenigingen:

 • NRTO
 • CRKBO
 • VBAG
 • BALC
 • KTNO

Bovendien kun je accreditatiepunten ontvangen bij de beroepsvereniging: KTNO.

Kan ik Level 1 en Level 2 tegelijkertijd volgen?

Om de opleiding Level 2 – Brain Balance Coach te kunnen starten, dien je eerst de opleiding Level 1 – Update je brein te hebben afgerond.

Tijdens de opleiding Level 1 – Update je brein leer je over onze unieke Brain Balance Methodiek, de 7 Brain Balance pijlers en breinprogrammeringen. Je gaat gedurende de opleiding aan de slag met jouw eigen programmeringen aan de hand van de H.E.C.T.-methode (Herkennen, Erkennen, Concluderen, Toepassen). Enkel door eerst aan jezelf te werken en bewust te worden van jouw eigen patronen, ben je in staat om daarna anderen te helpen middels onze methodiek.

Wat is de studiebelasting (en studiepunten)?

Hierbij staat één ECT gelijk aan 28 uur.

Wil je meer weten over de studiebelasting? Download dan onze gratis brochure.

Welke opleiding is geschikt voor mij?

Uiteraard is deze vraag niet in één antwoord te vangen. Dit verschilt namelijk per persoon. Daarom geven wij jou graag persoonlijk advies in een gratis telefonisch adviesgesprek.  

Plan hier een telefonisch adviesgesprek met één van onze collega’s.

Krijg ik een certificaat of diploma na het volgen van een opleiding, training of inspiratiesessie?

Na deelname ontvang je een certificaat voor de volgende opleidingen en trainingen:

 • Level 1 – Update je brein
 • Een- en tweedaagse Brain Balance Boosts

Voor de volgende opleidingen en trainingen ontvang je na het behalen van je theorie- en praktijkexamen een diploma:

 • Level 2 – Brain Balance Coach

Je ontvangt geen diploma of certificaat bij deelname aan een inspiratiesessie.

Kan ik overnachten in de buurt van het instituut?

Er zijn verschillende hotels in de nabije omgeving gelegen. Hiervoor kun je de optie ‘hotel’ gebruiken in Google Maps na het invullen van ons adres: Theodoor Colenbranderhof 3, Rotterdam.

Wij hebben zelf positieve ervaringen met het hotel: Van der Valk Nieuwerkerk.

Hoe zit het met annuleren, ruilen of stoppen van een opleiding of training?

Annuleren of stoppen

Je kunt de opleiding, training of inspiratiesessie kosteloos annuleren binnen de 14 dagen herroepingsrecht. Binnen deze periode heb je het recht om zonder opgaaf van reden je inschrijving te annuleren en de volledige kosten terug te ontvangen. Na deze periode zijn onze algemene voorwaarden (artikel 5) van toepassing.

Ruilen van groep of inhalen van lesdagen

Het is niet mogelijk om de opleidingsdagen bij een andere groep in te halen of gedurende de opleiding jouw deelname kosteloos om te zetten naar een andere groep. Uiteraard denken wij graag met jou mee naar een gepaste oplossing wanneer jij de opleiding niet langer kunt volgen. Het is dan ook mogelijk om jouw inschrijving na de start van de opleiding in overleg om te zetten naar een andere groep tegen een kleine meerprijs.

Advies & Coaching

Welke soorten klachten komen jullie vaak tegen?

 • Overprikkeld brein: stress, geheugenverlies, angststoornissen, piekeren, kort lontje, prikkelbaar, gevoel dat je geleefd wordt.
 • Terug kerende negatieve gedachtes
 • Burn-out
 • Depressie
 • Prestatiedruk (werk/privé)
 • Slaapproblemen
 • Verlaagd libido

Wat is het verschil tussen een hypnotherapie sessie en een Brain Balance coaching?

Het doel van beide vormen is aan de slag gaan met belemmerende programmeringen en blokkades. De vorm van aanpak is verschillend.

Bij Brain Balance coaching ga in gesprek met een van de coaches waarmee je samen aan de slag gaat met de 7 Brain Balance pijlers om weer inzicht en balans te krijgen in je eigen leven, blokkades en herprogrammering.

Bij de hypnosessies heb je je ogen dicht. Hypnose is een toestand van geconcentreerde aandacht, waardoor je losgemaakt wordt van de uitwendige omgeving en opgaat in een innerlijke wereld. Hierdoor kun je in je onderbewuste opzoek naar waar de blokkades opgeslagen zijn in je je lijf. Dit zetten we vaak in wanneer je blokkades ervaart die je tegenhouden.

Wat is het verschil tussen lifestyle coaching en Brain Balance coaching?

Tijdens een lifestyle coaching ga je aan de slag met beweging, voeding, ontspanning, slaap en evt. supplementen.

Met de Brain Balance coaching krijg je inzichten in de brein processen door middel van brein kennis. Ook worden er bewuste en onbewuste programmering opgespoord en her geprogrammeerd. Hierin wordt de omgeving meegenomen, early life stress, trauma’s en andere onbewuste processen.

Wat zijn de resultaten?

Margriet:

Bij binnenkomst voelde ik mij zeer welkom. Het voelde gelijk goed. Therapeute Floor is ook een fijn en rustig persoonlijkheid. Wat is dit fijn! Ik zit gelukkig op de juiste plek voor mijn zelfontwikkeling.

Dilan:

Ik heb geleerd dat ik goed genoeg ben en dit ga ik blijven herhalen in me leven. 
Ik ben heel positief naar huis gekomen. Ik heb gemerkt dat deze sessie beter dan een gesprek met de psycholoog was. Ik wil Laura enorm bedanken voor haar positieve uitstraling en haar uitleg. Tot de volgende keer.

Naomi:

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm dankbaar ben voor mijn gesprek met Laura, ik voelde mijzelf gehoord, begrepen, verstaan, gezien en bestaan! Enorm fijn en waardevol! En met zoveel liefde en enthousiasme legde ze alles heel fijn, scherp maar vooral duidelijk uit!

Wat is het verschil tussen Brain Balance basis coaching en een traject?

Met een basistraject heb je 2 afspraken, een intake en een evaluatiegesprek, hierin wordt het duidelijk welke doelen er zijn en wat ervoor nodig is. Ook wordt er een inschatting gemaakt of de coachee zelf hierna aan de slag kan of dat er aanvullende consulten nodig zijn.

Met een Brain Balance traject ga je gelijk een commitment met jezelf en je coach aan. We hebben 10 uur de tijd die we in gemiddeld 8 afspraken verdelen om alle Brain Balance pijlers uitgebreid door te nemen. We maken gebruik van een Brain Balance coachboekje.

Mag ik tussendoor ook contact opnemen?

Zeker! Dit is altijd mogelijk via onze cliëntenomgeving.

Na hoeveel behandelingen heb ik resultaat?

Dit is per persoon heel erg verschillend en niet van tevoren in te schatten.

Hypnotherapie

Hoe voelt het om in hypnose te zijn?

Hypnose ben je meer naar binnen gekeerd, je binnenwereld wordt helderder en meer aanwezig. Je bewustzijn (je focus) is meer gericht op wat er in jou zelf is. Je voelt je vaak ontspannen in je lichaam en bent je minder bewust van de tijd. Dit herken je misschien wel van momenten waarop je in de auto zit, op de fiets of in de trein en je opeens beseft dat je al hier bent. Of je bent aan het sporten en je beseft je opeens dat het al zo laat is. Dit zijn allemaal kenmerken die je terug ziet tijdens hypnose. Het is vaak een diepe ontspanning, na een sessie heb je soms even tijd nodig om ‘terug’ te komen.

Hoeveel hypnotherapie sessies heb ik nodig?

Afhankelijk van de diepte en grootte van jouw thema heb je minimaal 1 sessie nodig. soms raden we een traject aan van meerdere sessies, dit werkt mooi als je klaar bent voor grote verandering en diepgaande transformatie in jouw leven. We raden aan om altijd met 1 te beginnen, daarna kijken we met jou of een traject geschikt is.

Voor welke thema’s of problemen kan ik hypnotherapie inzetten?

Hypnotherapie is heel geschikt voor thema’s als onzekerheid, angst, onveilig voelen, spreekangst, over-analyseren, piekeren, stress, gespannen, geen motivatie, onzeker voelen, niet weten/voelen wat je grenzen zijn, bang voor afwijzing, burn-out, concentratie, neerslachtig, moe.

Welke impact kan ik verwachten van een hypnotherapie sessie?

Een sessie vraagt om jouw openheid en bereidheid om jouw thema’s aan te kijken. Als therapeut begeleiden wij jou in het proces, hoe dieper jij durft en wil gaan, hoe meer impact je kan verwachten.

Kan ik hypnose ‘fout’ doen?

Het gaat niet om of jij gehypnotiseerd kan worden, maar of je jezelf kan laten begeleiden en open staat voor het proces. Wanneer je zelf in de weerstand gaat zal het minder effectief zijn dan wanneer jij helemaal open staat en je laat begeleiden in het proces. Je kunt het vergelijken met een massage. Wanneer jij tijdens de behandeling constant je spieren aangespannen houdt, zal het gewenste effect minder of niet aanwezig zijn.