Over ons

Je brein? Dat is jouw powerhouse! Het bepaalt hoe je leert, voelt, denkt en creëert. In deze moderne samenleving is het cruciaal om goed voor je brein te zorgen, want het is geen luxe maar een noodzaak. Voel jij je in balans? In de huidige maatschappij is er meer dan ooit behoefte aan evenwicht. Het is verontrustend dat maar liefst 52% van alle werkende Nederlanders burn-outklachten ervaart, en dit aantal groeit jaarlijks. Als we nu niet ingrijpen, zullen mentale aandoeningen zoals burn-outs, depressies, en zelfs Alzheimer en Parkinson in 2030 wereldwijd de ranglijst van gezondheidsproblemen aanvoeren. Laten we dat niet laten gebeuren. Het is tijd om goed voor je brein te zorgen.

Bij Brain Balance zijn onze fundamenten gebouwd op zeven cruciale pijlers: kennis van het brein, omgeving, ontspanning, stressmanagement, slaap, beweging en voeding. Deze pijlers vormen de essentie van onze benadering, waarbij we geloven dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Een evenwichtige geest begint met een evenwichtig lichaam, en vice versa. Als een van deze pijlers uit balans raakt, heeft dit invloed op het algehele welzijn.

Stress

Breinkennis

Slaap

Ontspanning

Beweging

Omgeving

Brain Food &
supplementen

De invloed van jouw eerste 7 levensjaren op jouw programmeringen vandaag

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de invloed van de eerste zeven levensjaren op onze mentale programmering. In deze cruciale periode van ons leven programmeert ons brein zichzelf voor maar liefst 85% van ons verdere bestaan. Dit gebeurt op een diep niveau in ons onderbewustzijn, waar we bewust weinig controle over hebben, totdat we de Brain Balance methodiek toepassen.

Het onderbewustzijn en programmeringen

Ons onderbewustzijn fungeert als een opslagplaats voor alle ervaringen, overtuigingen en gedragingen die we in onze vroege kinderjaren hebben opgedaan. Deze geheime automatismen sturen vaak ons gedrag en reacties, zonder dat we ons er bewust van zijn. Overtuigingen als “ik ben niet goed genoeg” of “ik moet altijd perfect zijn” kunnen diepgeworteld zijn in ons onderbewustzijn en onze keuzes beïnvloeden.

De Kracht van de Brain Balance Methodiek

De Brain Balance methodiek biedt de sleutel tot het bewust worden en aanpakken van deze onderbewuste programmeringen. Door middel van bewezen technieken en strategieën helpen we je deze automatismen te herkennen, te begrijpen en te herprogrammeren. Het stelt je in staat om bewustere keuzes te maken en je eigen leven vorm te geven, vrij van beperkingen die in de vroege jeugd zijn ontstaan.

Met Brain Balance kun je de diepgewortelde patronen doorbreken en werken aan een gezonde geest en een evenwichtig lichaam, zodat je de beste versie van jezelf kunt worden, ongeacht je verleden. Onze methodiek opent de deur naar persoonlijke groei, transformatie en welzijn, waardoor je de regisseur van je eigen leven kunt worden.

Kom in contact met een van onze opleidingsadviseurs

Wanneer jij klaar bent om de regisseur van je eigen brein te worden en te streven naar een evenwichtig leven, dan staan wij voor je klaar. Ontdek onze waardevolle artikelen, 1-op-1 consulten, opleidingen of één van onze trainingen of sessies.

Jouw reis naar een leven in balans begint hier en nu! Zet de switch om: van chaos naar balans, zowel fysiek als mentaal. Of je nu voor jezelf komt of andere meer wilt leren, wij hebben de inzichten!

Ons team

Bij Brain Balance vormen we meer dan alleen een team. Met een hart doordrongen van passie, zetten we ons in voor een gezamenlijke missie: het begrijpelijk maken van breinkennis, zodat het voor eenieder toepasbaar wordt. Onze drive is mensen te begeleiden naar hun diepste verlangens in het leven, naar wat hen oprecht gelukkig maakt. We streven naar het herontdekken van dat innerlijke kompas, te midden van de uitdagende wereld van vandaag, waar stress, digitale prikkels en de voortdurende ratrace ons uit balans kunnen brengen.