Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Leer begrip krijgen voor én grip krijgen op jouw puber tijdens deze eendaagse Boost en ga weg met de kennis en tools om jouw puber te steunen in deze uitdagende periode.

Het puberbrein

Heb jij soms het gevoel een andere taal te spreken dan jouw puber? Ben je af en toe bang de connectie met je kind kwijt te raken en denk je meer dan eens ‘doe ik het wel goed?’. Brain Balance Coach Marijke Maatkamp neemt je een dag lang mee door het puberbrein – want ja, die is écht anders dan die van volwassenen.

Pubers denken écht anders

Tijdens de puberteit kan het gedrag van jouw kind flink veranderen en daarmee ook jullie relatie. Het ene moment zijn pubers ontzettend lief en het volgende moment kunnen ze de stomste dingen doen. Ze komen te laat, tonen nauwelijks interesse, zijn opstandig en zouden hun eigen hoofd vergeten als het niet vastzat. Waarom lijken pubers toch de hele opvoeding in één klap vergeten te zijn? En waarom hebben tegenwoordig zoveel jongeren last van mentale problemen en disbalans?

De antwoorden vinden we uiteraard in het brein. Want het puberbrein werkt écht anders dan het kinder- of volwassen brein en maakt ontzettend veel veranderingen door. Tijdens deze dagtraining neemt Marijke Maatkamp je mee langs deze veranderingen. Dankzij onderzoeken van de afgelopen jaren weten we nu zoveel meer van wat er in het brein van pubers afspeelt en waarom ze zo ‘anders’ zijn.

Ben jij ouder of verzorger en wil jij graag meer weten over de werking van het puberbrein? Wil je leren begrijpen waarom je puber zich gedraagt zoals pubers doen en waarom pubers bepaalde keuzes maken? Dan is deze eendaagse training zeker iets voor jou. Want ja, ondanks dat het soms kan lijken dat het echt niets meer uitmaakt wat je ook doet of zegt, jij bent een belangrijke schakel in zijn of haar ontwikkeling. Leer daarom hoe je ze kunt ondersteunen en krijg ook een stukje zelfinzicht. Want we willen onze puber zo graag veranderen, maar wat kunnen we zelf beter doen?

Training

Puberbrein

  • 5 oktober 2024
  • 10.00 – 17.00 uur
  • Theodoor Colenbranderhof 3, Rotterdam
  • Incl. Brain Food Lunch, drinks & snacks
  • Incl. naslagwerk en digitaal certificaat
  • Prijs: € 149,-

Marijke Maatkamp

Brain Balance (jongeren) Coach

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Hoe ziet de trainingsdag eruit?

De dag bestaat uit drie delen. Je start de training met de basiswerking van het brein en hoe het volwassen brein verschilt van die van het puberbrein. Hoe werken de verschillende hersengebieden samen? Welke belangrijke breinontwikkelingen vinden er plaats in de pubertijd?

In deel twee ga je aan de slag met neurale netwerken en breinprogrammeringen. Alles wat we doen, zeggen of denken ligt opgeslagen in onze neurale netwerken. In jouw neurale netwerken maar ook in die van jouw kind. Welke invloed heb jij hierop vanuit jouw opvoeding en welke invloed heeft de omgeving hierop?

Het laatste deel van de Boost gaan we het hebben over mentale weerbaarheid. We zien helaas veel jongeren bij ons langskomen die kampen met o.a. een laag zelfbeeld, burn-out klachten, weinig energie. Leer je kind de juiste tools meegeven zodat ze wendbaar, veerkrachtig en flexibel worden en zich kunnen weren tegen de druk van de maatschappij.

Naast alle waardevolle kennis die je van Marijke Maatkamp krijgt, bevat deze training ook veel praktijkoefeningen waar je in de les alvast een stukje mee aan de slag gaat.

 

De inhoud was heel divers en diep. Ik heb veel geleerd en qua inhoud veel geleerd. Ik ga de inspiratie meenemen in mijn opvoeding.

Imke
Inspiratiesessie Puberbrein

Veel theoretische achtergrond met een fijne en goede koppeling naar de praktijk. Marijke weet het allemaal goed en fijn over te brengen.

Marian
Inspiratiesessie Puberbrein

Echt een aanrader voor alle puber- ouders! Veel voorbeelden en goede koppeling naar de praktijk.

Mirjam
Inspiratiesessie Puberbrein

Veel kennis en feiten werden er gedeeld, maar ook goed de koppeling gemaakt naar de praktijk.

Andrea
Inspiratiesessie Puberbrein

Het was een zeer waardevolle sessie met veel informatie, fijne voorbeelden en veel herkenning voor mij als moeder.

Vivian
Inspiratiesessie Puberbrein