Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Het puberbrein

Hoe lastig jij het als ouder of verzorger soms hebt met een puber in huis, je puber zelf heeft het nog veel lastiger (al geven ze dat misschien niet toe). De ingrijpende veranderingen in het brein en toenemende druk van de maatschappij zorgen ervoor dat steeds meer jongeren last hebben van mentale problemen. Jij bent een onmisbare schakel voor de ontwikkeling jouw puber – hoe beter jij ze begrijpt, hoe beter je kunt helpen.

Het puberbrein: een periode van grootse verandering

Het puberbrein is voor veel ouders (en vaak de puber zelf ook) een groots mysterie. Waar komt al die boosheid en onzekerheid vandaan? Waarom lijkt de gehele opvoeding ineens in lucht op te zijn gegaan? Waarom schamen pubers zich zo voor hun ouders? En: vertoont jouw puber gewoon ‘pubergedrag’, of moet je je zorgen maken om de neerslachtigheid?

Het zijn allemaal vragen die je als ouder hebt tijdens deze ingrijpende periode van verandering voor jouw kind. Weet dat als jij het als ouder niet makkelijk hebt met het gedrag van jouw puber, zij het vanbinnen zelf misschien nog veel lastiger hebben. Door beter te begrijpen wat er precies in het puberbrein gebeurt, kun je als ouder beter omgaan met de uitdagingen waar jij en je kind voor komen te staan.

Puber zijn is lastiger dan ooit

Marieke Maatkamp neemt je tijdens deze drie uur durende inspiratiesessie mee langs de veranderingen die een puber doormaakt. Het is geen makkelijke tijd, en de verhoogde maatschappelijke druk, social media, verwachtingen en onzekere toekomst waar we op dit moment mee te maken hebben maken puber zijn lastiger dan ooit. Als ouder ben je een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling die je kind op dit moment doormaakt, en meer dan opvoeding hebben ze begrip en steun nodig. Tijdens deze inspiratiesessie leer je hoe je deze kunt bieden en wat je als ouder zelf kunt doen om deze periode samen zo fijn mogelijk door te komen.

Inspiratiesessie

Puberbrein

  • 4 september 2024
  • 19.00 – 22.00 uur
  • Theodoor Colenbranderhof 3, Rotterdam
  • Incl. Brain Food Lunch, drinks & snacks
  • Incl. naslagwerk
  • Prijs: € 49,-

Marijke Maatkamp

Brain Balance (jongeren) Coach

Snelle informatie

Geaccrediteerd door

Hoe ziet de avond over het puberbrein eruit?

 

De inspiratiesessies van ons Brain Balance Instituut zijn drie uur durende sessies waarin je je volledig onderdompelt in een onderwerp om meer te leren, je kennis te verdiepen en tips en tools te krijgen om thuis verder aan de slag te gaan.

Tijdens deze inspiratiesessie over het puberbrein verwelkomt Marijke Maatkamp je graag om samen het puberbrein te verkennen. Deze avond leer je meer over:

  • het brein in het algemeen;
  • de veranderingen die het brein doormaakt in de puberteit;
  • de uitdagingen van de huidige maatschappij voor pubers;
  • hoe je pubers kunt ondersteunen in deze lastige periode.

Naast alle waardevolle kennis die je tijdens deze avond krijgt, ga je hoe dan ook naar huis met fijne tips en goede moed om jouw puber(s) goed te kunnen helpen en ondersteunen.

 

De inhoud was heel divers en diep. Ik heb veel geleerd en qua inhoud veel geleerd. Ik ga de inspiratie meenemen in mijn opvoeding.

Imke
Inspiratiesessie Puberbrein

Veel theoretische achtergrond met een fijne en goede koppeling naar de praktijk. Marijke weet het allemaal goed en fijn over te brengen.

Marian
Inspiratiesessie Puberbrein

Echt een aanrader voor alle puber- ouders! Veel voorbeelden en goede koppeling naar de praktijk.

Mirjam
Inspiratiesessie Puberbrein

Veel kennis en feiten werden er gedeeld, maar ook goed de koppeling gemaakt naar de praktijk.

Andrea
Inspiratiesessie Puberbrein

Het was een zeer waardevolle sessie met veel informatie, fijne voorbeelden en veel herkenning voor mij als moeder.

Vivian
Inspiratiesessie Puberbrein