Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Dít is de reden waarom je nooit meer iets fout kunt doen!

Leestijd 1 minuut
breinkennis – Jongeren

Herken jij een stukje perfectionisme, wat meestal niet zo heel erg fijn voelt. Of ervaar je vaak tijdsdruk? Of angst om fouten te maken? Ik herken dat!

Nu kwam ik laatst deze quote tegen: “Je kunt het niet fout doen, want het is nooit af.” Dat vond ik zo’n ontzettend mooie uitspraak! Dus als ik iets ‘fout’ heb gedaan, heb ik een les geleerd en is het nog niet af. Iets is pas af als wij onze laatste adem hebben uitgeblazen.

Ga maar eens na bij mensen van 100 jaar oud. Zij zullen niet snel zeggen dat ze spijt hebben van al de fouten die ze hebben gemaakt, maar eerder van wat ze erdoor hebben geleerd. Ze zullen eerder spijt hebben van dingen die ze niet hebben gedaan, dan van dingen die ze wel hebben gedaan.

Dus je kan het nooit fout doen, want het is nooit af!