Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Een begin naar meer ontspanning met yoga nidra

Leestijd 1 minuut
relax

Je hoort yogadocenten het vaak zeggen: ‘ontspan’. Maar houden we dan eigenlijk wel rekening met degene die op dat moment niet kunnen voelen hoe?

We gaan ervan uit dat iedereen wel weet wat ontspannen betekend en hoe het voelt. Dat is echter niet het geval. Soms is de spanning zo hoog dat het bijna niet te doen is om het lichaam te ontspannen en dat komt veel vaker voor dan we denken. Wat dacht je van al die zelfstandige ondernemers die momenteel zo onder druk staan? Soms is de traumatische ervaring zo groot of zo vers, dat iemand moeite heeft om contact te maken met het lichaam en zelfs de spieren of lichaamsdelen niet kan voelen, laat staan hoe te ontspannen.

Ik wil niet verklaren dat deze audio er direct voor gaat zorgen dat het je nu gaat lukken maar het is zeker een handvat om de ontspanning beter te gaan ervaren of daar naartoe te werken. Doe dit een aantal keer per week en je zult zien dat het je steeds makkelijker af gaat.

(Zoek voor grote en verse traumatische ervaring altijd begeleiding. Zorg bij een lage bloeddruk ervoor dat je de tijd hebt om bij te komen en dat je een kopje thee drinkt met iets zoets of zouts erbij).