Even voorstellen; Anne van Omme; Holistisch Kindertherapeute & HSP expert

Leestijd 4 minuten
breinkennis – kids

Graag stellen we Anne van Omme, Holistisch Kindertherapeute en HSP expert, aan je voor;

Welkom bij Your Brain Balance Anne, kun je jezelf voorstellen? 

Hi, ik ben Anne van Omme, 30 jaar, ik woon samen met mijn teckelvriendjes, ik ben Holistisch Kindertherapeute & HSP expert.

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring? 

Ik heb verschillende opleidingen gedaan op het gebied van hooggevoeligheid, orthopadagogiek, holisme, mindfulness en energiewerk, dit pas ik dan ook graag toe in de praktijk om tot de kern te komen. Familieopstellingen, holisitische methodieken, padagogische tools voor de ouders, mindfulness komen aan bod maar ook energiewerk door met de meridianen en chakra’s van het kind te werken, de banen en punten en waar onze levensenergie doorheen stroomt! Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit.

Wat zijn verder je grootste passies en hobby’s? Sinds welke leeftijd al? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Door te zingen uit ik mijzelf, ik zing graag in bandjes. Vroeger als kind schitterde ik in musicals, en doordat ik flink onzeker, faalansgtig en gevoelig was, gaf dit mij ruimte om mijzelf te ontdekken, hardop te spreken, voor mensen teksten voor te dragen, ect. Vanaf de middelbare school altijd al met kinderen bezig geweest. Ik had 10 (!) oppas adresjes waar ik uit school naartoe fietste om fijn met de kinderen te zijn! En verder ben ik veel in de natuur te vinden, samen met mijn teckels natuurlijk of fijne wandelingen met vrienden.

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Dat ik tussen sessies door altijd een klein stukje extra pure chocolade eet, omdat dit mij helpt te gronden. Maar ook dat ik met mijn gitaar vaak de dag van mij af zing aan het einde van de dag in mijn boerderij huisje die zich middenin de natuur in de Achterhoek bevind.

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een goede Brain Balance?

Voor mij betekend dit dat je mild bent naar jezelf, je emoties kunt omarmen maar- grip hebt op negatieve gedachten in je hoofd, zodat het lichaam positief kan reageren hierop!

Wat heb je toen gedaan (en/of doe je nog steeds) om je persoonlijke breinbalans te bewaken? (bijv. op het gebied van voeding, sport, beweging, ontspanning, meditatie, mindset, sociale activiteiten, etc.)

Ik mediteer elke ochtend, zo start ik mijn dag met een positieve mindset. Elke middag tussen de sessies met de kinderen en gezinnen of lessen die ik geef, wandel ik met mijn 2 teckels in het bos. Qua voeding ga ik het beste op langzame koolhydraten, vegan eiwitten en gezonde vetten; elke ochtend moet ik echt mijn dag starten met havermout, heerlijk! Het verwarmt me en geeft de hele ochtend energie. In de middag lunch ik niet te zwaar, meestal een soepje, anders krijg ik zo’n after-dinner-dipje! Liefde voor mijn lichaam is liefde voor mezelf en dit betekend voor mij dat ik best mag genieten van iets lekkers, maar na 19u ’s avonds eet ik niks meer zodat mijn lichaam in de rust-stand kan komen voor de nacht. Ik ben dus bewust met wat ik naar binnen stop.

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? Waarom (is dat zo belangrijk)?

Ongeveer 1 op de 5 kinderen is hooggevoelig. En ieder kind op zijn/haar eigen manier. Waar het ene kind veel voelt van een ander/ sfeer/ energie, hoort een ander kind extreem goed wat de nodige struggles met zich meebrengt. En zo staan er bij ieder kind 1 of meerdere zintuigen “aan”. De kinderen van Nu hebben het nodig zich begrepen, gehoord en gezien te voelen. Laten wij als volwassenen de taak nemen het voorbeeld te zijn voor de kinderen. In liefde met jezelf, stralend van binnen- naar buiten toe, het kind die om kan gaan met alle prikkels om hem/haar heen, want het start bij de kinderen! Wanneer kinderen de rust in zichzelf voelen en rust ervaren in hun systeem, zullen zij ook op latere leeftijd meer balans hebben in hun brein. En dus in algehele systeem!

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

Mijn doel is dat ieder kind mag zijn zoals het is. Elk op zijn/haar unieke manier! En dat doe ik vanuit mijn praktijk en op De HSP Academie tijdens mijn trainingen en opleiding.

Wil je zelf nog iets toevoegen?

Dat mijn opleiding voor verdieping over het hoogsensitieve kind icm gedragswetenschappen, slaapcoaching en holistische technieken in het nieuwe jaar van start gaat en ik hier onwijs naar uitkijk!! Dat de afgelopen tijd- vooral sinds Corona de aanvragen extreem zijn, en mensen uit alle hoeken en gaten naar mijn praktijk toe komen. En dat ik dus dit mensen wil aanreiken; zoveel mogelijk kinderen die hooggevoelig zijn te helpen!!