Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Even voorstellen; Bjorn Claassens; holistisch financieel coach

Leestijd 4 minuten
breinkennis – stress

Graag stellen we Bjorn Claassens, holistisch financieel coach, aan je voor

Welkom bij Your Brain Balance, Bjorn kun je jezelf kort voorstellen? 

Ik ben Bjorn Claassens, 40 jaar en ik ben alweer 20 jaar samen met mijn geliefde Liona Marchena. Samen hebben we een heerlijk zoontje, Joah, van 8 jaar. We wonen in Dordrecht aan de rand van de Biesbosch waar we dagelijks heerlijk wandelen om een beetje te ontsnappen aan de ‘betonnen maatschappij’ waar wij eigenlijk niet zo van houden maar waar, voor nu, wel nog veel van onze dagelijkse  activiteiten plaatsvinden.

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring? 

Mijn achtergrond ligt in de traditionele financiële wereld waar ik 15 jaar als hypotheek- pensioen- en vermogensadviseur actief ben geweest. Ik heb onder andere voor ING gewerkt en voor een groot financieel intermediair waar ik ook partner ben geweest met mijn eigen tak van sport; pensioencommunicatie. Maar nu ben ik holistisch financieel coach.

Als holistisch financieel coach creëer ik een perfecte harmonie tussen de zachte, psychologische en coachende kant van geld(gedrag) en de wat hardere, cijfermatige en rationele kant van geld. Yin en Yang in balans. Met mijn bedrijf Holistic Finance hou ik mensen een geldspiegel voor en help ik om een gezonde relatie te krijgen en houden met geld. Tevens wordt gewerkt aan inzicht, overzicht, rust en grip op financiën.

Uiteindelijk wil ik impact maken door mensen bij te staan om overvloed in het leven te ervaren. Het mooie van overvloed is dat dit voor eenieder weer iets anders kan betekenen waardoor ieder coachingstraject ook weer anders is.

Wat zijn je grootste passies en hobby’s? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik hou ontzettend veel van tuinieren in de moestuin, hier word ik echt vrolijk en rustig van. Het hele proces om van een zaadje een plant te maken, met alle zorg wat hierbij komt kijken, tot het moment dat de plant besluit om een vrucht te werpen om zichzelf te gaan reproduceren. I love it! Hiernaast vind ik het erg mooi om mijn zoontje van 8 jaar te leren dat een komkommer niet in een plastic jasje wordt geboren in een fabriek. Verder vind ik fotografie erg leuk om te doen, ook iets waar ik mijn rust in kan vinden. Momenteel doe ik hier weinig mee maar deze passie kan zomaar weer oplaaien. En als laatste ben ik de laatste jaren mijn kooktalent gaan ontdekken. Als ik de tijd en ruimte voel dan kan ik echt genieten van het bereiden van een heerlijke maaltijd voor mijn geliefden.

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Ik ben verder in het bezit van een Reiki I & II diploma. Voorlopig help ik vooral mezelf door dagelijks een Reiki zelfbehandeling te geven. Echter, gezien geld energie is ben ik ook steeds meer energiewerk aan het inzetten tijdens mijn coachingswerk. Geld is tenslotte een liefdevolle uitwisseling voor iemands producten of diensten oftewel een energetische uitwisseling. Dat we er met zijn allen een praktische vorm (materie) aan hebben gekoppeld is een ander verhaal.

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een brein in balans? 

Ik ben ervan overtuigd dat de mate van gezondheid en geluk grotendeels wordt aangestuurd door je brein. Het is dan ook zaak om dit brein zo goed mogelijk te verzorgen, van voeding tot aan slaap. Ik heb zelf een pittig proces achter de rug als het gaat om persoonlijke ontdekking middels zelfonderzoek waarbij een jeugdtrauma een rode draad vormde. Negatieve gedachten en belemmerende overtuigingen, slechte slaap en voeding maar ook stress waren hierbij dermate hardnekkig waardoor ik ook brein werk ben gaan toepassen. Het superego, ik noem hem mijn innerlijke huisgenoot, proberen te begrijpen en echt bewust te worden van wat ik tegen mezelf zeg om te bepalen waar mij dit dient. Maar ook door mijn voeding en voedingspatroon aan te passen, mijn slaap te verbeteren en mijn stress te leren begrijpen. Het heeft mij allemaal geholpen in het proces om de beste versie van mezelf te worden en blijven.

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? 

Ik wil delen over het onderwerp geld(gedrag) omdat geld iets is waar we met zijn allen mee te maken hebben en waar we niet omheen kunnen. Het is het praktische ruilmiddel wat op enig moment gekozen is. Je kunt er van alles van vinden maar het is er nu eenmaal. Toch praten we liever niet over geld.

Er rust nog steeds een taboe op. Wat mij betreft is dit onnodig en zeker niet helpend dus ik draag er graag aan bij om dit taboe te doorbreken.

Het interessante is echter dat geld hartstikke neutraal is. Het is de mens die er een negatieve of positieve gedachte aan koppelt. En dit fenomeen intrigeert mij ontzettend.

In alles wat ik doe streef ik naar de juiste balans tussen de yin en yang energie rondom geld.

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

‘Moneymindset’ is een hippe en veel gebruikte term anno 2021. Het woord zegt het al, het gebeurt in de mind wat je van geld vindt en hoe je ermee omgaat. Het is dan ook heel goed dat er veel aandacht is voor dit onderwerp, zeker gezien het taboe wat toch nog op geld rust. Er is wat. Mij betreft maar één manier om een taboe te doorbreken en dat is erover praten. Ik vind het dan ook mooi dat dit onderwerp meer licht krijgt via dit platform en mensen bewuster worden van hun mindset als het om geld gaat.

Als ik eraan kan bijdragen dat mensen meer overvloed en (zelf)liefde ervaren in het leven dan ben ik een ontzettend gelukkig mens. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de wereld dan een veel mooiere plek wordt. En ‘geld’ speelt hierbij ook een belangrijke rol.