Even voorstellen; Florine Duif; auteur, ondernemer en oprichter The Mompany

Leestijd 5 minuten
breinkennis – kids

Graag stellen we Florine Duif, auteur, ondernemer en oprichter The Mompany, aan je voor.

Welkom bij Your Brain Balance, Florine kun je jezelf kort voorstellen? 

Florine Duif, 33, Verloofd met Sebastiaan en samen hebben we 3 kinderen Isabel (8), Lexie (4) en Bodhi (2), ik ben zelfstandig ondernemer en oprichter van de community The Mompany/ Bodhi Pillow (luxe meditatiekussens), heb de boeken geschreven Moeder Genoeg en Moeder Genoeg Journal en geef on- en offline trainingen in “confidence in womenhood”. Daarnaast schrijf ik Intuitive Letters waarbij ik jouw energie meeneem in een meditatie en daar komen dan visioenen uit.

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring? Wat doe je momenteel allemaal?

Ik heb communicatiewetenschappen en journalistiek gestudeerd aan de VU. Hierdoor kwam ik in aanraking met redacties van modebladen en webshops. Op m’n 23ste kreeg ik een burn-out en  kwamen de artsen erachter dat ik pcos had. Een kinderwens op de natuurlijke manier was zo goed als afgeschreven. Toen ben ik de reis begonnen waar we allemaal ooit aan beginnen: die van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Van kinds af aan was ik al bezig

met energiën en later kwam daar ook een stuk interesse in gedachtes, gezondheid en “the game of life” bij. Niet veel later werd ik zwanger. Nou, dan openbaart zich dus weer een hele nieuwe laag. Al snel kwam ik erachter: ik moet m’n energie goed managen, alleen hoe doe ik dat? Hoe doe ik dat als ik me nog steeds aan trek wat anderen van me vinden? Hoe doe ik dat als ik geen tijd maak om gezond te eten? Hoe doe ik dat als ondernemer? Het werd steeds duidelijker: durf eerlijk te zijn naar jezelf. Goudeerlijk. Geen bullshit. En zo probeer ik vrouwen en moeders te inspireren.

Wat zijn verder je grootste passies en hobby’s? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Call me crazy, maar ik vind ontdekken in welke vorm dan ook echt te gek. Het leven is zo allesomvattend en groots dat er altijd wel iets magisch aan de gang is. Dit ontdekken, onderzoeken, werken met energie, je lichaam leren kennen en daarnaar leren luisteren, sowieso weer écht leren luisteren; ik vind dit dus allemaal fascinerend. “Ontleren” wat we geleerd hebben en dus je eigen script schrijven voor het leven. Een andere passie is jezelf kleden. Ik noem het joy dressing. Een weerspiegeling van wie je bent. Ja, dat vind ik mooi.  Je hoeft me ’s nachts niet wakker te maken, ik zou eindelijk wel een keertje door willen slapen. Mij niet bellen dus midden in de nacht.

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Ik tel schapen als ik niet kan slapen. En echt, het werkt. Dat is ook zoiets geks; het brein, onze gedachten, onze verbeeldingskracht.

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een goede Brain Balance?

Heb je even? Ik heb ook de andere kant ervaren. De kant waarbij ik niet meer uit bed kon. Ik dagelijks migraine had, m’n ene oog op half zeven hing, uit het niets een scheur in m’n achillespees kreeg toen ik van de bank opstond. En met drie kinderen is het van belang dat je niet alleen fysiek in balans bent, maar ook mentaal. Mogen er dan geen rotdagen zijn? Absoluut wel. Die zijn er. Het leven is groei en er zal altijd dualiteit zijn, dus ik geloof niet zo in 24/7 happy en geluk nastreven. Wat ik wel heel belangrijk vind is: eerlijk zijn naar jezelf. ‘Hé, werkt dit voor mij? Vanuit welke intentie handel ik nu? Hoe voelt m’n lichaam? Hoe kan ik m’n cyclus leren kennen en toepassen in de drukte van alledag?’ Luisteren. En dit luisteren kan alleen als er ruimte is in je hoofd. Als je alle “ruis” weg kan halen en contact kan maken met je echte zelf. Mijn ervaring is dat voeding en suppletie hierbij helpt, hulp van buiten af in de vorm van coaching maar ook mensen die je liefhebt (we hoeven niet alles alleen te doen). Beweging en ook een stukje ‘joy’. Maak je niet te druk, maak lol, heb lief en vergeef. We maken onze eigen verhalen. Continu. En dat is enerzijds heel mooi, anderzijds kunnen we daar als een doolhof in vastlopen. Gun jezelf de ruimte om te zien, luisteren, voelen en horen. Een goede breingezondheid is stap 1.

Wat heb je toen gedaan (en/of doe je nog steeds) om je persoonlijke breinbalans te bewaken? 

Ik denk dat ik zo’n beetje alles heb geprobeerd. Van esthetic dance tot serieuze therapie in familieopstellingen. Voor nu, met drie kinderen, doe ik aan pilates (wat voor mij echt een lifechanger is geweest, wat is dat interessant joh!), ben ik dagelijks bezig met gezonde voeding voor mij en mijn gezin en mediteer ik veel. En leuke dingen doen! Simpele, leuke dingen. Keep it simple, echt het werkt.  Oh en, dan is er nog een onderwerp waar ik de komende tijd aandacht aan ga besteden; hoe bewaak ik m’n breinbalans in de PMS of perimenopauze periode? Want mijn hemel, dat is me een partijtje lastig om dan m’n grenzen aan te geven. In sommige stammen zonderen vrouwen zich af. Nou ik kan je vertellen, dat gaat hier niet een week lang in huis. Dus daarover later meer!

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? 

Breinbalans in het moederschap en tijdens pms. Maar ook hoe je jezelf kan laten zien door kleding en wat dit voor invloed heeft op je brein.

Waarom sluit dit onderwerp zo mooi aan op het veelomvattende thema van Brain Balance?

Omdat er – gelukkig – A. steeds meer transparantie komt in hoe we ons voelen als moeder. Soms lijkt het wel alsof we van alles moeten. De bekende ballen hooghouden. Of nemen we te veel hooi op onze vorken? Kinderen nemen energetisch heel veel ruimte in beslag. Als moeders sta je anders aan dan als vader. Hoe ga je hiermee om? En B.: hoe bereid je je nu goed voor om bijvoorbeeld zo gezond (mentaal en fysiek) mogelijk de overgang in te gaan. Ik hoop dat er zo steeds meer vrouwen durven te praten over het moederschap en onderwerpen als pms en overgang. Belangrijk!

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

Steeds beter kunnen luisteren naar onszelf en onze unieke kwaliteiten inzetten waardoor we een mooiere wereld ontketenen. Want als jegaat luisteren naar jezelf, ga je ook automatisch luisteren naar de aarde, de natuur en de mensen om je heen. Waar liggen je grenzen? Wat heeft je lichaam nodig? Hoe zorg je ervoor dat je je niet klein houdt?

Wil je zelf nog iets toevoegen?

Ik ga spitsuur in nu en de kinderen op bed leggen, dus ik sluit de computer af! Tot op het platform lieve mensen.