Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Even voorstellen; Lou Niestadt, schrijver, illustrator, leerkracht, entrepreneur en Wetenschepper

Leestijd 5 minuten
breinkennis

Graag stellen we Lou Niestadt, schrijver, illustrator, leerkracht, entrepeneur en ‘wetenschepper’ aan je voor

Welkom bij Your Brain Balance, Lou kun je jezelf kort voorstellen? 

Lou Niestadt, 53, getrouwd, moeder van drie dochters, 2 kleindochters, 1 kleinzoon en een kleinkind onderweg. Ik ben schrijver, illustrator, leerkracht, entrepreneur en een ‘Wetenschepper’

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring? 

Ik heb jarenlang als model gewerkt, heb een jaar pedagogiek gestudeerd en ben vervolgens de PABO gaan doen waar ik met negens en tienen vanaf kwam. Naar aanleiding van mijn ontwikkelde lesprogramma’s hebben ze me gevraagd mee te denken over het curriculum van de PABO en me een baan aangeboden, terwijl ik er net vanaf kwam en ik geen opleiding had om op het HBO les te geven. Ik heb voor de klassen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs gestaan. Ik heb lesmateriaal gemaakt voor en lesgegeven aan hoogbegaafden van basisscholen. Ik heb studiedagen verzorgd voor middelbare scholen over hoogbegaafdheid en inspirerend onderwijs, ik heb lesprogramma’s op basis van filosofie ontwikkeld voor de Time Out voor leerlingen van een middelbare school die 12 weken uit het reguliere onderwijs werden gezet omdat ze gedragsproblemen hadden. Ik heb geholpen met het opstarten van huiswerkbegeleiding en de leerlingen leerstrategieën aangeleerd. Ik heb een cursus ‘Breingeheimen’ gedaan en ben gevraagd om te spreken op onderwijsbeurzen. Ik heb drie kinderen opgevoed en mag nu helpen met het opvoeden van drie kleinkinderen (en eentje onderweg!) Daarna(ast) ben ik me gaan verdiepen in de universele wetten en kwantumfysica. Ik heb onlangs een cursus kwantummechanica gevolgd en online heb ik diverse trainingen over mindset en manifestatie gedaan van onder andere dr. Joe Dispenza, Robin Sharma, Kathrin Zenkina en Gabby Bernstein.

Daarnaast ben ik de auteur en illustrator van 3 tradioneel uitgegeven boeken:

‘Groots & Meeslepend Leven; een ode aan dagelijkse sleur’, ‘Less is Luxe; licht en avontuurlijk leven’ en Moedige Moeders & Dappere Dochters, de geboorte van een tienermoeder’ dat ik samen met mijn jongste dochter Jipp Heldoorn schreef. Momenteel zitten we midden in de verschijning van mijn nieuwste boek/project ‘Pockets vól met JOY, een 28-daags experiment met de Wet van Aantrekking’ waarin álles samenkomt. Het is een interactief boek en werkboek, waarmee je de Wet van Aantrekking gaat toepassen, waardoor het niet bij lezen blijft maar je het echt gaat léven. Het is een revolutionaire nieuwe manier van boeken uitgeven omdat je de pagina’s direct kunt scannen waardoor je vanaf de bladzijde naar de bijbehorende video’s, audio’s en meditaties kunt.

Als schrijver ben ik veel gevraagd voor het spreken op events, waaronder twee keer op het Happinez Festival.

Verder heb ik een online business ‘The Universal Laws School’ waarin je courses kunt volgen over de Universele wetten, waaronder ook de ‘Universal Laws Home School’ om de universele wetten te leren leven mét je kinderen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we de wetten leren, leven én doorgeven.

Wat zijn je grootste passies en hobby’s? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Mijn hobby’s zijn van kleins af aan het maken van art journals. Een soort ‘illustrated documentaries’ maken van mijn leven. Al mijn passies komen samen in wat ik dóe in mijn professionele leven. Je mag me ‘s nachts wakker maken voor een nacht zalig slapen 😉 Ik vind het zó heerlijk om heel diep en vast aan één stuk te slapen! En definieer ‘s nachts. Ik sta iedere ochtend om 4 uur op en schrijf van 4 tot 6. De magical hours! En om dan lang te kunnen slapen, ga ik om 21.00 naar bed. Het feit dat ik dat geheel vrijwillig doe en zálig vindt is waarschijnlijk het antwoord op de vraag. Je kunt me ‘s nachts wakker maken om te schrijven!

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Ik heb in 2009 mijn naam veranderd en ik kan héél hard op mijn vingers fluiten.

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een brein in balans? 

Op de PABO ontdekte ik de meervoudige intelligentie theorie van Howard Garnder. Dit was voor mij een absolute doorbraak in het maken van lesmateriaal. Er ging letterlijk een nieuwe wereld voor me open, óók in mijn eigen brein. Een brein in balans is voor mij in de potentie van mijn eigen brein te kunnen tappen, om zoveel mogelijk te shiften van mijn analytische mind naar mijn vrije geest. Daar waar de inspiratie vloeit en waarmee ik een directe lijn met het universum heb, waardoor alles moeiteloos en makkelijk gaat. Vanuit die staat van mijn brein ben ik letterlijk in flow. Ik ontdekte zelf het belang van een goede Brain Balance toen ik onverwacht 6 weken lang iedere dag bestraald moest worden. De situatie is gewoon de situatie, maar hoe ik ervoor kies om erover te denken bepaalt hoe ik het ervaar. Dat ik zélf bepaal wat ik denk heb ik vooral in die periode geleerd, en dat mijn brein zulke creatieve manieren kan bedenken om met moeilijke situaties om te gaan vind ik een enorm geschenk!

Wat heb je toen gedaan (en doe je nog steeds) om je persoonlijke breinbalans te bewaken?

Ik mediteer en visualiseer dagelijks. Ik ga graag op zwerftochten met de honden, ik eet vegan, ik lees graag en kijk graag naar goeie films en documentaires. Ik neem regelmatig een break van social media.

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? 

Toen ik meer ging leren over de universele wetten en hoe ons brein invloed heeft op onze werkelijkheid, en vooral toen ik het wonderlijke en verbluffende resultaat zag vroeg ik me vertwijfeld af waarom we dit in hémelsnaam niet op school leren. Dit hoort thuis in ons onderwijs en opvoeding. Op deze manier maak je kinderen zélf verantwoordelijk voor hun leven en daarmee geef je ze zélf de tools om van iedere situatie het beste te maken. Met mijn enorme liefde voor opvoeding, onderwijs en kinderen wil ik via dit platform graag mijn kennis en kunde over het brein en de universele wetten specifiek toespitsen op hoe je dit met je kinderen kunt doen. De evolutie van ons bewustzijn is in volle gang, maar vaak moeten we zélf nog het een en ander leren en tegelijkertijd al doorgeven aan onze kinderen. Ik wil graag helpen om dat goed te kunnen doen. Zowel thuis als in de klas.

Waarom sluit dit onderwerp zo mooi aan op het veelomvattende thema  van Brain Balance?

Omdat álles begint in je éigen brein. Je woorden en gedachten creëren je gevoel en daarmee creëer je de héle boel!

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

Het is mijn persoonlijke missie en verlangen om bij te dragen aan het veranderen van het onderwijs en de manier waarop we onze (klein)kinderen opvoeden. Zowel voor de (w)ondwijzers, de ouders én natuurlijk de kinderen zelf.

Wil je zelf nog iets toevoegen?

Ik vind het heerlijk om dit sámen te doen. Een gezamenlijk platform met gelijkstemde missies is GOUD!