Even voorstellen; Marjolein Berendsen; oprichter ZoMa opleidingen en auteur

Leestijd 5 minuten
breinkennis

Graag stellen we Marjolein Berendsen, oprichter opleidingsinstituut ZoMa opleidingen en auteur, aan je voor;

Welkom bij Your Brain Balance Marjolein, kun je jezelf voorstellen? 

Marjolein Berendsen, 38 jaar, moeder van een prachtige dochter van 10 jaar, relatie met Maikel. Oprichter en eigenaar van opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen en auteur van de boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’. Tevens founder en voorzitter van Stichting ZoMa.

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring?  

Opleiding hogere hotelschool, werk als hoofd buitendienst, teamleider, accountmanager. In 2006 opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut en in 2009 start natuurgeneeskundige Praktijk ZoMa, waar ik ook Reiki cursussen en coaching gaf. Vanuit mijn cliënten kwam steeds meer de vraag naar cursussen en opleidingen. Door deze inspiratie ben ik met een onderwijsteam begonnen aan de ontwikkeling van het opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen, waarbij Praktijk ZoMa aan de wieg staat. En dat is mijn passie en mijn missie, mijn leven is, naast mijn gezin, ZoMa. Holisme is de rode draad in alles wat ik doe.

Je gevoel volgen, leven vanuit je hart, vrij zijn, dat is wat ik mensen erg gun. Ik wil mensen helpen wakker te worden, hun hart te openen om de flow te volgen. En dat is echt gelukt; het opleidingsinstituut bestaat al 12,5 jaar en jaarlijks volgen zo’n 1000 mensen de opleiding tot holistisch therapeut, en 3000 mensen de Reiki cursussen en 2500 mensen de online cursussen.
2 jaar geleden heb ik Stichting ZoMa opgericht, waarbij we met vrijwilligers (studenten en afgestudeerden aan de opleiding tot Holistisch therapeut) gratis Reiki sessies geven in Ronald Mac Donaldhuizen, hospices, blijf van mijn lijf huizen, verzorgingstehuizen en inloophuizen voor mensen met kanker. Juist mensen die kwetsbaar zijn hebben dit ook zo nodig. Om mijn missie nog verder te verduidelijken, schreef ik de boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’. Ik gun iedereen het gevoel van bevrijding, van doorzien en doorvoelen wie je werkelijk bent. Leven vanuit je essentie. Dat is het mooiste wat er is.

Wat zijn verder je grootste passies en hobby’s? Sinds welke leeftijd al? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Passie: samen met mijn dochter lekker winkelen, knuffelen, skeeleren, lekker samen zijn. Met mijn vriend Maikel ga ik graag de natuur in. We houden van de natuur, samen wandelen, maar ook leuke uitjes organiseren met z’n 3tjes. Verder spreek ik heel graag met vriendinnen af om te lunchen, te skeeleren, te wandelen etc. Als ik alleen ben hou ik van sporten, mediteren, Reiki, Netflixen, “stippen” of gewoon zo lekker niksen. Mijn grootste passie is echt mijn werk. Vanaf kinds af aan wilde ik al mensen helpen, ik voelde mijn zielsmissie al, zo klein als ik was. Ik kon daar alleen geen woorden aan geven. Vanuit mijn Praktijk ZoMa, wist ik hoe. Mijn zielsmissie uitdragen of dat nu via ZoMa, de stichting of via mijn boeken is, zal ik mijn hele leven doen. Hiervoor ben ik echt op aarde gekomen. Je mag mij ‘s nachts voor weer nieuwe inspiratie wakker maken. De mooiste inspiratie komt bij mij meestal ‘s nachts. Zo kwam het “logo” voorop mijn boeken ook echt ‘s nachts door me heen. Heel bijzonder!

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Dat ik werd gezien als ‘zweverig’, maar dat wanneer mensen mij live spraken ze aangaven dat ik zo down to earth ben en helemaal geen zweverig type. Zo mooi om te zien dat oordelen dan eigenlijk zomaar worden losgelaten! Bewustzijnsontwikkeling om volledig in balans te zijn is juist zo van deze tijd!

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een goede Brain Balance?

Brein in balans is voor mij een onderdeel van holistisch leven. Alles staat met elkaar in verbinding: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Als er op een van deze niveaus een belemmering zit, dan is dat voelbaar op de andere niveaus. De kracht van gedachten / het brein is enorm en deze zorgen vaak voor klachten op de andere niveaus. Door alle niveaus met elkaar in balans te brengen en de verbinding ertussen zuiver te houden, blijf je gezond en gelukkig. Ik zie ‘brain’ dan ook als een schakel in het gehele systeem, niet als een opzichzelf staand iets. Het één kan niet zonder het ander.

Wat doe je nog steeds om je persoonlijke breinbalans te bewaken?

Ik zorg voor voeding op alle holistische niveaus: fysiek doe ik aan sport en beweging, zorg ik voor voldoende slaap en eet en drink ik zo bewust mogelijk. Emotioneel zorg ik ervoor dat ik me met de juiste mensen omring, dat ik samen ben met mijn dochter en vriend en dat ik kan zijn wie ik ben. Mentaal voed ik mij met positieve affirmaties, interessante boeken, films en podcasts. Energetisch zorg ik voor voldoende en gezonde slaap, ik voed mezelf met Reiki (universele energie) en sluit me af voor negatieve prikkels. Ik mediteer veel om te ontspannen en de balans tussen lichaam en geest weer te zuiveren. Spiritueel leef ik mijn levensmissie: het verspreiden van bewustwording, licht en liefde.

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? Waarom (is dat zo belangrijk)?

Holisme in de breedste zin van het woord; dus ook holistisch voeden, holistisch leven, verbinding en balans, gezondheid, geluk. Vanuit een holistische visie staat alles met elkaar in verbinding en is alles één. Je bent een onderdeel van het grote geheel, een druppel in de oceaan. Als mens besta je uit vijf niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel) en die niveaus staan dus ook met elkaar in verbinding. Als er ergens een blokkade is, heeft dat dus invloed op alle andere niveaus. Met deze levenswijze ben je in staat om jezelf te leren kennen zoals je werkelijk bent, vanuit je essentie. Dat is de bron van jouw bestaan, je geboorterecht. Daar ben je heel en compleet, zonder oordelen, verwachtingen, overtuigingen en patronen. Als je daarmee in verbinding bent, voel je je volledig licht en gelukkig en dat gun ik iedereen. Daarom vind ik het zo belangrijk om holisme onder de aandacht te brengen en holistisch leven te motiveren.

Dit sluit aan omdat het allesomvattend is. Een brein in balans is een onderdeel van holisme, onlosmakelijk verbonden.

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

Mijn levensmissie is het verspreiden van licht, liefde en bewustwording aan alles en iedereen in de hele wereld. Door mensen weer te laten zijn wie ze werkelijk zijn, vanuit hun essentie, kunnen ze de allermooiste versie van zichzelf zijn en hun mooiste leven leven. En dat gun ik iedereen. De wereld wordt mooier als we licht en liefde blijven geven. Dit alles geldt nuen ook voor de toekomst.

Ik kijk ernaar uit mensen te inspireren met mijn artikelen en video’s en zo te laten inzien dat het binnen ieders handbereik ligt om holistisch gezien in balans te zijn.