Even voorstellen; Marjolijn Loderichs, oprichtster I AM Academy

Leestijd 3 minuten
breinkennis

Graag stellen we Marjolijn, oprichtster van de I AM Academy, aan je voor!

Welkom bij Your Brain Balance, Marjolijn kun je jezelf kort voorstellen? 

Mijn naam is Marjolijn Loderichs, ik ben moeder van Nikki en Thijn, oprichtster van de I AM Academy.

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring? Wat doe je momenteel allemaal?

Ik geef trainingen in hoe je je jezelf kunt bevrijden van de identificatie van datgene dat je NIET bent (‘onechte’ zelf) door jezelf te bekrachtigen in wie je werkelijk BENT. Ik ben NLP Master, heb TCC (Transpersoonlijk Coaching en Counseling), Post TCC, EFT, EMDR en Ericksoniaanse hypnose gestudeerd. En ik heb diverse ondersteunende trainingen gedaan zoals Tachyon therapie, Ho’oponopono, Access Consciousness, Healing arts, Transformational breathing, Art of Living en the One Method

Wat zijn je grootste passies en hobby’s? Sinds welke leeftijd al? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik hou van koken, nieuwe dingen uitproberen en leren, ik geniet van lezen, muziek, piano spelen. Maar Bewustzijn is waar ik me het liefste mee bezig hou. Omdat daar de enige echte verwezenlijking en vervulling vandaan komt. Ik train mezelf om in elke omstandigheid in die afstemming te blijven.

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Dat ik, na alle opleidingen die ik heb gevolgd, datgene waar ik les in geef uiteindelijk niet uit een boekje heb geleerd. Het is een gevolg van een proces van Zelfrealisatie, waar ik heel bewust voor heb gekozen. De informatie die ik deel, is ontstaan toen ik de juiste vragen leerde te stellen. Het is daarom geen ‘tweedehands’ kennis, maar directe ervaringsgerichte expertise.

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een brein in balans? 

Voor mij betekent dit dat het brein wordt gebruikt waarvoor het uiteindelijk bedoeld is. Dat het Ware Zelf de kwaliteiten die het brein in zichzelf draagt inzet om een volmaakte vorm te vinden in de buitenwereld. Je kunt het brein zien als de interface tussen de huidige realiteit en het Ware Zelf. Het thema is – wat mij betreft – zo actueel omdat onwetendheid over wat het brein werkelijk is en welke functie het heeft, leidt tot de chaos die we buiten onszelf waarnemen. Ik ontdekte dit toen ik in het kader van het verlangen om de Heelheid in mezelf te ervaren de juiste vragen ging stellen. Ik wilde weten hoe het nou echt zat en ik kreeg de antwoorden in de vorm van directe ervaring!

Wat heb je toen gedaan (en doe je nog steeds) om je persoonlijke breinbalans te bewaken?

Ik heb geleerd om mijn focus te houden op de Waarheid van Zijn met behulp van speciale, gerichte meditaties, prayers/decrees en andere tools. Ik train mezelf om ‘present’ te zijn in het moment. Mezelf gefocust te houden op de frequentie van de Presence. Dit vertaalt zich direct in het ervaren van rust, balans, harmonie en liefde. Ik bewaak dit door alert te zijn op vervormingen hiervan (emoties en gedachten die verstoring uitdrukken) zodat ik mijn energie in balans houdt of terug in balans breng. Dit is een dagelijkse practice die geen seconde overslaat.

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? 

Het belangrijkste inzicht dat ik wil delen, is dat wij allemaal al ‘Volmaakt’ zijn. En dat er niets ‘mis’ is met je. Dat je dit direct kan ervaren door een shift in focus en hoe dit te doen en dit te bekrachtigen. Dit vertaalt zich in een gevoel van rust en harmonie wat je wérkelijke staat is. Ervaren dat dit ín je zit – nu al – en dat dit niet aan voorwaarden verbonden is, is wat er nu broodnodig is in de chaos van deze wereld. Zowerl innerlijk als uiterlijk.

Waarom sluit dit onderwerp zo mooi aan op het veelomvattende thema  van Brain Balance?

Ik laat je zien dat het brein slechts 1 aspect is van het grote geheel. Om het brein in balans te kunnen hebben, heb je kennis over het grotere kader nodig.

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

Zie alle vragen hierboven! 🙂

Wil je zelf nog iets toevoegen?

Het is verlichtend om te mogen ervaren dat het antwoord in jezelf zit. Dat maakt je vrij van de omstandigheden buiten je. Vrijheid zit dus in jezelf. Nergens anders!