Graag stellen we Siebe Hannosset, Intermittent Living Mentor aan je voor
Welkom bij Your Brain Balance, Siebe Kun je jezelf kort voorstellen?
Zeker! Ik ben Siebe Hannosset, 34 jaar, uit België. Ik ben coach en mentor, en ik gids en begeleid mensen opdat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn.
Na mijn opleiding tot bewegingswetenschapper en mijn passie voor voetbal, begon ik mijn professionele carrière als performance coach in de topsportwereld, meer bepaald bij voetbalclub Club Brugge, verantwoordelijk voor de fysieke prestaties van de spelers. Een fantastische periode, maar tegelijkertijd ook een periode waarin er steeds meer vragen door mijn hoofd begonnen te spoken. Vragen waar ik geen antwoord op vond. ‘Waarom kan de ene speler wel 60 wedstrijden op een jaar speler en de ander niet?’ En ‘Hoe komt het dat de ene speler de winning goal maakt in de laatste minuut van de wedstrijd, en de andere speler steeds vanaf de 70e minuut van de wedstrijd door de mand valt?’
Naast de vele vragen, kampte ik op dat moment ook al een aantal jaren met mijn eigen chronische gezondheidsklachten, dit als gevolg van de ziekte van Lyme. De beste specialisten en talloze behandelingen konden me geen oplossing bieden.
Dit heeft ertoe geleid dat ik verder ben gaan kijken en zoeken. Tot ik op een dag in aanraking kwam met de klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI), en meer bepaald het Intermittent Living concept. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open, ik ging actief aan de slag met deze nieuwe kennis en inzichten en mijn klachten verdwenen binnen enkele maanden. Ik voelde me bovendien fitter dan ooit. Dat maakte me nieuwsgierig naar de theorie en wetenschap achter het concept en zodoende dook ik erin. Inmiddels ben ik Intermittent Living expert, en zal ik via dat platform mijn kennis met je gaan delen!
Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring?
Ik voltooide de studie master in Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, met specialisatie Training & Coaching, waardoor ik met name binnen de voetbalwereld mooie stappen heb kunnen zetten. Na mijn eerste master heb ik dan nog een master in Management gevolgd, hier heb ik waardevolle handvaten voor het ondernemerschap meegekregen.
Na mijn eerste professionele ervaringen, ben ik dan – door de redenen die je hierboven al kon lezen – kPNI gaan studeren aan het opleidingsinstituut kPNIBelgium. Binnen de kPNI heb ik vervolgens verdiept in het Intermittent Living concept.
Inmiddels ben ik dagelijks bezig met mensen middels het Intermittent Living concept te coachen, zowel 1-op-1 als in groepen, zowel topsporters als niet topsporters. Als Intermittent Living Mentor voor kPNIBelgium leid ik ook andere coaches en therapeuten op tot Intermittent Living Coach. Het is dan ook, samen met kPNI Beligium, onze missie hiermee zoveel mogelijk mensen mee te kunnen bereiken, en op die manier mens en maatschappij opnieuw controle te geven over zijn/haar eigen gezondheid.
Wat zijn je grootste passies en hobby’s? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ik heb het geluk van mijn passie mijn werk te kunnen maken. Er is niets mooiers dan dagelijks met je passie, het beter maken van anderen, aan de slag te kunnen gaan. Dat is dus iets waarvoor je me wakker mag maken!
Mijn hobby’s zijn sporten zoals lopen en boksen, gezond en lekker koken voor vrienden, of eens goed uiteten gaan. Tevens hou ik ervan met mijn vriendin de wereld te zien en verre reizen te maken, zo zijn we samen al in Thailand en Zuid-Afrika geweest en is Lapland de volgende op het lijstje! Hopelijk mogen we dus snel weer op reis!
Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?
Een aantal jaren geleden, na het afronden van mijn eerste studies, stond ik op een kantelpunt. Ik heb toen behoorlijk sterk getwijfeld om mijn jongensdroom, beroepsbrandweerman, na te streven. Op mijn toelatingsproeven was ik alvast geslaagd, maar op dat moment was er niet meteen een stageplaats vrij. Het is uiteindelijk anders uitgedraaid. Ik heb denk ik altijd al mensen willen helpen , en ik ben dan ook zeer blij dat ik daar vandaag – op een andere mooie manier – mee bezig kan zijn.
Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een brein in balans?
Energie vormt volgens mij de basis voor een goede gezondheid. It’s all about energy. Onze hersenen spelen hierbij een cruciale rol. Ze sturen niet alleen onze fysieke, maar ook onze mentale, emotionele en sociale processen aan. Daarom is het zo belangrijk onze hersenen op de juiste manier te voeden, en ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid energie kan gemobiliseerd worden, dit in alle omstandigheden. Hierbij is er een belangrijke plaats weggelegd voor het Intermittent Living concept. Denk aan intermitterend vasten, intensief bewegen, bepaalde zuurstofprikkels, voeding, kortstondige koude of hitte,… maar ook cognitieve uitdagingen of sociale interactie. Hoe en waarom? Daar vertel ik je later graag veel meer over!
Wat heb je toen gedaan (en doe je nog steeds) om je persoonlijke breinbalans te bewaken?
Mijn persoonlijke verhaal heeft me dusdanig veel geleerd dat ik het motto ‘practice what you preach’ erg belangrijk vind. Ik kon tijdens mijn meest heftige periode door al mijn klachten niet eens meer een fles water open draaien of zonder pijn de trap op lopen. Na het intensief toepassen van kPNI en intermittent living principes, was ik na slechts een paar maanden klachtenvrij. Dit was niet alleen voor mezelf een enorme bevrijding, maar de wetenschap erachter inspireerde me ook enorm.
Nog altijd ben ik dagelijks aan de slag met Intermittent Living tools om aan mijn eigen balans en energie te werken. Dat vind ik ook het mooie van het Intermittent Living concept, het geeft de nodige vrijheid en rust. Binnen het concept kun je zelf een bepaalde flexibiliteit creëren die bij jouw context past. Je hoeft helemaal niet elke dag te vasten, of elke dag een ijskoude douche te nemen om gezond te zijn en blijven.
Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen?
Ik geloof er heel sterk in dat we een stukje structuur en comfort uit ons leven moeten halen om opnieuw gezond te worden. Zo vind ik het belangrijk om te delen dat het leven in de comfortzone, waarin we de hele dag door zitten, continue eten, … chronische negatieve stress voor ons lichaam is. En dat we anderzijds ook positieve stressprikkels hebben, die ons gezond houden.
Zo zullen we het hebben over zuurstofprikkels, koude en hitte, dorst en honger, intensieve beweging en cognitieve uitdagingen onder tijdsdruk. En dit zijn slechts een aantal prikkels waar we binnen het intermittent living concept gebruik van kunnen maken. Zolang het maar kortstondig en intermitterend is, zal is stress positief en zal het leiden tot positieve resultaten op vlak van energie en gezondheid.
Waarom sluit dit onderwerp zo mooi aan op het veelomvattende thema van Brain Balance?
Via Intermittent Living gaan we een aantal dingen in het lichaam veranderen. Veranderingen op immunologisch en metabool vlak, van minder ontstekingen tot een herstel van de energiebalans. Maar ook neuroanatomisch zien we veranderingen. We gaan anders denken, en onze besluitvaardigheid neemt toe. We gaan beslissingen nemen, die we tot hiertoe misschien steeds hebben uitgesteld. Intermittent Living stelt ons dus opnieuw in staat om de juiste beslissing te nemen, dit in alle omstandigheden. Misschien wel het hoogste goed dat de homo sapiens tot zijn beschikking kan hebben.
Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?
Uiteraard heb ik een bepaald doel voor ogen, maar ik wil niet te ver in de tijd te kijken. Ik vind het vooral belangrijk beetje bij beetje meer en meer mensen met dit concept te kunnen helpen en beter maken. Niet alleen in België, maar ook in Nederland en daarbuiten.
Wil je zelf nog iets toevoegen?
Naast het inspireren van andere mensen met mijn persoonlijke verhaal vind ik het belangrijk veranderingen teweeg te brengen. Ik wil mensen triggeren met Intermittent Living aan de slag te gaan, zodat ze weer gezond worden. Hierbij vind ik het tot slot belangrijk te vermelden dat de kleinste verandering al tot de grootste resultaten kan leiden.
Tot snel!