Hoe is het woord moeten in jouw brein geprogrammeerd?

Leestijd 2 minuten
breinkennis

In deze video gaat mindset coach Pam van den Berg het met jou hebben over het woord moeten. Welke associatie heb jij met het woord moeten? Veel mensen gebruiken het woord moeten voor een activiteit die ze eigenlijk heel erg fijn en leuk vinden. Maar is het dan eigenlijk nog wel moeten? Dat legt Pam je in deze video uit!

Ik moet helemaal niks

Alles waarbij wij het idee hebben dat we iets moeten veroorzaakt dat onze energie zakt. Je dan namelijk het idee dat je geen keuze vrijheid hebt. Of dat je beperkt wordt in hoe je wilt leven. Het gebruik van het woord moeten wordt vaak gebruikt terwijl het eigenlijk helemaal geen moeten is. Mijn eigen persoonlijke filosofie is dat ik eigenlijk helemaal niks moet. Dat er altijd een keuze is en dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de gevolgen van die keuze. Ik moet dus helemaal niks van mezelf. Dit is zeg maar een mindset van mij en een die voor mij werkt. Om je alvast op weg te helpen deel ik graag een voorbeeld met je. Heel vaak gebruiken we het woord moeten in situaties waarin moeten helemaal niet moeten is. Maar die situaties of actie passen gewoon helemaal bij de manier waarop wij willen leven. Is het dan nog wel moeten? Volgens mij niet! Als je een activiteit doet waarbij je het woord moeten gebruikt, maar die activiteit past volledig bij de manier waarop je wilt leven, stop dan met te zeggen dat je dat moet.

Bekijk de video voor nog een mooi voorbeeld over waarom moeten vaak helemaal geen moeten is!