Waarom mentale gezondheid meer aandacht verdient

Leestijd 2 minuten
breinkennis

Meer dan 50% van de Nederlanders heeft te maken met burn-out klachten, 62% van de Nederlanders slaapt slecht en 85% van de millenials voelt zich op dit moment depressief. De cijfers spreken voor zich. Het gaat slecht met de mentale gezondheid van de Nederlanders en daarom is het nú tijd voor verandering.

 

Moeilijke tijd

Student of werkend, jong of oud, rijk of arm; COVID-19 heeft inmiddels al langer dan een jaar een grote impact op het mentale welzijn van eenieder. We missen mensen om ons heen, we missen activiteiten, we missen naar school of kantoor gaan. Kortom; we missen het sociale leven en we zijn aan het vereenzamen. Het is tijd om aandacht te gaan besteden aan onze mentale gezondheid om het tij te keren!

 

Onzichtbaarheid

Bij fysieke mankementen zoals een gebroken been of een keelontsteking zijn onze klachten zichtbaar. Bij mentale klachten is dit niet het geval. Sterker nog, vaak zitten de meest ‘vrolijke’ personen er eigenlijk helemaal doorheen. Helaas zien we mentale ziekten vaak pas als het al te laat is.

Laten we daarom met z’n allen zorgen voor verandering. Laten we onzichtbare mentale klachten zichtbaar en bespreekbaar maken en preventief aan de slag gaan met onze mentale balans.

 

Onze supercomputer

Waar moet ik beginnen? Een veel gestelde vraag. Brain Balance Expert Charlotte Labee helpt je hierbij. Na zelf een hevige burn-out meegemaakt te hebben heeft zij besloten het roer om te gooien. Hierbij legt zij de focus volledig op het brein. Ons brein stuurt namelijk al onze mentale én fysieke processen aan en kan hiermee gezien worden als onze supercomputer.

Precies daarom is breinkennis zo belangrijk. Door meer over je brein te weten te komen kun je zorgen voor een brein in balans. Hiermee kunnen mentale ziekten worden voorkomen en worden we maatschappelijk een heel stuk gezonder.

Charlotte en alle andere experts op dit platform zetten zich in voor meer breinkennis. Mede daarom werd Nationale Breindag opgericht!

 

Nationale Breindag 2021

20 maart 2021 is het zo ver; de allereerste Nationale Breindag. Dat kan en mag niet ongezien voorbijgaan. Op Instagram gaat Charlotte de hele dag Live met verschillende ambassadeurs, waaronder een aantal van onze eigen Your Brain Balance experts. Ben jij erbij? Check hier de line-up en thema’s die aan bod zullen komen.

 

Help mee aan een mentaal gezonde toekomst

En nog iets gaafs! Jong geleerd is oud gedaan en daarom zijn wij hard aan het werk om breinkennis in het onderwijs te integreren. Zo kunnen we mentale ziekten voorkomen, dat is altijd beter dan genezen. Doe jij mee? Teken dan hier de petitie.