Waarom zelfliefde zo ontzettend belangrijk is

Leestijd 2 minuten
breinkennis

Fantastisch dat je ervoor gekozen hebt om deze video te bekijken! Houden van je zelf klinkt voor sommige mensen een beetje soft of ongrijpbaar, maar ik ben er onlangs achter gekomen dat zelfliefde echt heel erg belangrijk is! De liefde voor mezelf is namelijk nog steeds niet volledig. Ik ben nog steeds te kritisch en ik voel mij nog steeds vaak niet goed genoeg. Ik voel en hoor nog steeds die kritisch stem veel te vaak in mijn hoofd. En ik weet zeker dat dit bij de meeste mensen zo is.

Ben ik wel goed genoeg?

Ik zie veel om mij heen hoe kritisch mensen zijn naar zichzelf of hoe ongelukkig ze zijn. Ook omdat je dan heel erg kritisch bent naar je omgeving. Of hoe ontzettend vaak mensen anders reageren en daardoor ook verkeerde keuzes maken. Herken jij dat? Dat je boos bent op jezelf omdat je iets niet goed genoeg hebt gedaan? Ik herken dit in ieder geval wel en weet zeker dat heel veel mensen dit ook herkennen. Man, vrouw, jong of oud het maakt allemaal niet uit.

De basis van jouw bestaan

De basis van je bestaan is houden van jezelf, kortom zelfliefde. Als je van jezelf houdt ben je meer verbonden met jezelf en je kunt dan ook meer verbonden zijn met je omgeving. Dat is eigenlijk ook de basis van yoga; verbinding. Verbinding met jezelf als eerste. Als je verbonden bent met jezelf dan kun je jezelf beter verbinden met je leven, met de mensen om je heen of je keuzes bij alles wat je doet. Houden van jezelf zorgt ervoor dat je gezinsleven gaat opbloeien, dat je sociale leven gaat opbloeien of dat je carrière gaat opbloeien. Daarom wil ik je laten zien hoe je meer van jezelf kunt houden. Hiervoor heb ik een mooie video opgenomen en ook een mooie oefening en meditatie opgenomen. Bekijk eerst de video en beluister daarna de meditatie voor meer zelfliefde.

Meditatie:

Zorg ervoor dat je lekker comfortabel ligt en niet gestoord kunt worden tijdens deze meditatie. Veel luisterplezier!