Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Even voorstellen; Eveline Stallaart; seksuoloog en psycholoog

Leestijd 3 minuten
breinkennis

Graag stellen we Eveline Stallaart, seksuoloog en psycholoog, aan je voor

Welkom bij Your Brain Balance, Eveline kun je jezelf kort voorstellen? 

Hoi mijn naam is Eveline Stallaart, 38 jaar en ik heb 2 zoontjes. Ik ben psycholoog en seksuoloog en heb mijn eigen praktijk aan het Vondelpark in Amsterdam.

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring? 

Aan de Universiteit van Maastricht het ik psychologie gestudeerd, mijn doctoraal behaald en me vervolgens gaan specialiseren als seksuoloog. Hiervoor heb ik 2 jaar in het OLVG West gewerkt in Amsterdam als seksuoloog op de afdeling Gynaecologie. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk gestart waar ik zowel koppels als singles help met problemen rondom intimiteit/seksualiteit en relaties. Vanaf 2015 was er steeds meer te lezen en te zien van mij in de media en startte ik als vaste expert van RTL boulevard waar ik nog steeds regelmatig aanschuif om te vertellen over actualiteiten rondom mijn vakgebied. Daarnaast ben ik ook 1 van de experts van Married at First Sight en begin ik binnenkort aan mijn 3e seizoen! Ook heb ik een eigen vibrator mogen ontwikkelen. De L’Eve die ik speciaal heb ontworpen voor vrouwen zodat zij op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken wat hun wensen en grenzen zijn. Een deel van de opbrengst hiervan gaat naar Stichting Olijf, een stichting voor vrouwen met gynaecologisch kanker. Er zijn nog zoveel meer dingen die ik doe maar passen denk ik niet meer op de pagina 🙂

Wat zijn je grootste passies en hobby’s? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Mijn grootste passie is mensen blij maken, dat doe ik dmv mijn werk of door een attente vriendin te zijn:) Ook lezen, reizen en dansen maken mij heel blij. Ik zat van kleins af aan altijd al met mn neus in de boeken dus dat is wel gebleven.

Jullie mogen me wakker maken voor Oesters! hoe verser hoe beter!

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Ik heb een lange weg moeten afleggen om te komen waar ik nu ben en dus daarom wel een beetje extra trots. Ik heb de gekste bijbaantjes gehad om te komen waar ik nu ben. Van visagiste tot zonnepanelen verkoopster! Ik heb  gelukkig altijd vast kunnen houden aan m’n droom om seksuoloog te worden met een eigen praktijk, die ik al had toen ik 20 jaar was.

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een brein in balans? 

Een brein in balans is de ultieme sleutel naar (mentale) gezondheid. We kunnen allemaal nog zoveel willen in ons leven als je het vanuit je brein verkeerd aanvliegt bereik je het tegenovergestelde. Het is essentieel dat je jezelf in staat stelt om je hoofd en je lijf goed met elkaar te laten samenwerken.

Ik heb zelf meerdere malen ervaren dat het zo belangrijk is toen ik (bijna) overwerkt/overspannen  raakte. Mijn lijf wilde niet meer meedoen en dit alles om mijzelf te beschermen tegen doorgaan.

Wat heb je toen gedaan (en doe je nog steeds) om je persoonlijke breinbalans te bewaken?

Ik zorg dat ik een gezonde levensstijl heb, regelmatiger NEE zeg tegen dingen  en ik bouw tijd in voor mezelf om gewoon te niksen. Dat voelt fout maar is zo goed!

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? 

Ik denk dat het voor mensen heel belangrijk is om te weten dat seksualiteit niet alleen te maken heeft met biologie en anatomie maar vooral met alle processen in het brein, aangeleerd gedrag en patronen. Intimiteit/seksualiteit blijft voor veel mensen een gevoelig onderwerp terwijl als we er meer over zouden praten het voor iedereen beter te begrijpen en daarom te verbeteren is. Want seksuele gezondheid is zo belangrijk!

Waarom sluit dit onderwerp zo mooi aan op het veelomvattende thema  van Brain Balance?

Een brein die in balans is essentieel voor een goede seksuele gezondheid!

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

Het is mijn missie om het taboe rondom seks stukje bij beetje af te breken en bij te dragen aan betere voorlichting voor jongeren.

Wil je zelf nog iets toevoegen?

Ik vind het een eer om een onderdeel te mogen zijn van dit prachtige platform!