Ontspannen door middel van boogjes tekenen

Leestijd 2 minuten
kids – relax
Ontspannen door middel van boogjes tekenen

Boogjes tekenen, waarom?

Het doel van de oefening is een rustige ademhaling te krijgen, waardoor je weer helder kunt nadenken, beter concentreren, meer rust hebt en beter beslissingen kunt nemen. Allerlei systemen in je lichaam werken nu op een optimale manier samen.  

Je kunt er weer even tegenaan!  

Uitleg boogjes tekenen 

De oefening zoals deze staat uitgeschreven is heel praktisch en laagdrempelig toe te passen. Ik heb hem de afgelopen jaren regelmatig gebruikt in de klas, maar ook privé. Zeker in deze drukke tijd met Sint & Kerst vind ik hem mooi passen. Hij komt oorspronkelijk uit het boek ‘slanker door je hartritme’ van Dr. D. O’HareHet enige wat je nodig hebt is een potlood, papier, een stopwatch en je eigen ademhaling. Verbazingwekkend om te zien wat er na slechts 3 minuten met je kan gebeuren. Wees je bewust van je eigen ademhaling en ervaar wat er met je gebeurt. Ook mooi toe te passen tijdens het thuiswerken als een korte break.  

Veel plezier ermee! 

Oefening boogjes tekenen 

Nodig: 

  • –  Een stopwatch, mobiel met stopwatch of kookwekker.  
  • –  Een blaadje papier  
  • –  Een potlood of pen  

 

Deze oefening is geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen

Hoe werkt het?  

De bedoeling is dat je heel bewust op je ademhaling gaat letten. Bij iedere inademing teken je een boogje omhoog en bij iedere uitademing teken je een boogje omlaagÉén boogje ziet er dus zo uit:

Dit doe je drie minuten lang. Het streven is om 18 boogjes in drie minuten te verkrijgen, dus 6 ademhalingen per minuut. Je zult merken dat hoe vaker je dit doet, hoe beter het gaat. Uiteindelijk ontstaat er na 3 minuten een soortgelijk patroon als hieronder.  

 

Geschreven door: Jeroen Bense – Integraal leefstijl en vitaliteitscoach – te volgen op instagram via @levenskunstvoorkinderen2023