Zoek jij naar dingen of vind je dingen? Met deze mindset vind je dingen!

Leestijd 2 minuten
breinkennis

Herken je dat dat je je autosleutels kwijt bent? Of je telefoon?  En dat je je helemaal rot zoekt waar je in vredesnaam ze nou gelaten hebt? Dan heb ik wellicht een oplossing voor jou, want met een andere mindset ga jij zeker weten deze dingen vinden!

Stop met zoeken!

Als je al meerdere video’s van mij hebt gekeken hier bij Your Brain Balance dan weet je waarschijnlijk wel dat worden ontzettend belangrijk zijn voor mij. Ik voel welke woorden lekker voor mij voelen en welke worden ervoor zorgen dat de energie naar beneden daalt. Ik ben hier al heel wat jaren mee aan het oefenen en ik hoor ook vaak dat andere mensen andere worden gebruiken dan ik. Er is een woord waarvan ik al jaren geleden besloten heb om het niet meer te doen en dan heb ik het over het woord zoeken. Ik ga nooit meer zoeken en ik gun het jou ook om nooit meer te zoeken.

Mijn oplossing

Als ik namelijk denk ik ben mijn auto sleutel kwijt en ga ze zoeken, dan wordt ik daar niet spetterend enthousiast van. Ik ga dan na waar ik ze voor het laatst heb gelaten? Misschien in mijn jaszak? Of in mijn tas? Ik zeg dan tegen mijzelf ik ga mijn sleutels zoeken. Terwijl als ik denk ik ben mijn auto sleutels kwijt en ik ga ze vinden, dan werkt dat beter voor mij. De activiteit blijft het zelfde, alleen ik heb een andere mindset en hierdoor ga ik ze vinden. Waarom dit zo goed voor mij werkt? Dat leg ik je in deze video uit!