3 verrassende tips voor een gezond brein 

Leestijd 1 minuut
breinkennis
3 verrassende tips voor een gezond brein 

Breingerelateerde problemen zijn de afgelopen decennia schrikbarend in opkomst. Denk aan overgewicht, burn-outs, depressies en dementie. Maar wat kunnen we hiertegen eigenlijk doen, naast de bekende adviezen op het gebied van Brain Food, slaapbeweging en ontspanning? Hieronder 3 verrassende tips die bijdragen aan een betere gezondheid van je brein: 

Vervang kraanwater door gefilterd water 

Houd je niet zo van de smaak van gewoon kraanwater? Dat kan komen omdat het kraanwater hard is en kalk bevat. Dat is helaas niet het enige dat erin kan zittenNederlands kraanwater kan namelijk ook toxinen, medicijnresten, lood en resten van andere ongezonde stoffen bevatten. Drink daarom bij voorkeur gefilterd water om een gezonde breinbalans te bewaken. 

Vervang beeldschermen door boeken 

Tot in de late uurtjes op je smartphone, tablet of televisie kijken is niet alleen slecht voor je ogen, maar ook voor je brein. Het blauwe licht van beeldschermen verstoort de aanmaak van slaaphormoon melatonine en daarmee ook een goede nachtrust. Kies ’s avonds liever voor een goed boek, want lezen maakt het makkelijker om te ontspannen en bevordert je geheugenconcentratie en denkvermogen. 

Vervang social media door écht sociaal contact 

Hoewel social media bedoeld zijn om sociaal contact te stimuleren, blijkt het gebruik ervan veel mensen in de praktijk eenzamer te maken. Wetenschappers brengen eenzaamheid in verband met cognitieve achteruitgang en hersenziektes zoals alzheimer. Vervang social media daarom door écht sociaal contact en gun jezelf de steun, liefde en verbinding met anderen die je nodig hebt om optimaal te functioneren.