Dankzij deze mindset zijn verplichtte telefoontjes helemaal niet meer erg!

Leestijd 2 minuten
breinkennis – Jongeren – Leerkrachten – Onderwijs

Telefoontjes met bijvoorbeeld mensen van de belastingdienst of andere instanties hoeven niet zwaar en moeilijk of vervelend te zijn. Die kunnen ook leuk zijn en dat je ophangt met een big smile. Onafhankelijk van of je daadwerkelijk bent overgestapt naar een andere energie provider. En onafhankelijk van of je de juiste informatie hebt gekregen. Los daarvan kan jij met een smile je telefoon ophangen. Hier heb je alleen een andere mindset voor nodig.

Je bepaalt zelf hoe je je voelt

Je bepaalt zelf of je je telefoon opneemt of ophangt met een smile. Iemand wees mij er laatst op dat ik tussen neus en lippen door zei dat ik eigenlijk altijd hele leuke gesprekken heb met die mensen. Die persoon zei toen tegen mij dat is helemaal niet zo vanzelf sprekend Pam. En toen dacht ik nee dat klopt inderdaad. Ik weet dat ik jarenlang ook dacht van bah moet ik weer die mensen gaan bellen. Ik word vast weer in de wacht gezet, word vast weer heel vaak doorverbonden of ik heb hier helemaal geen tijd voor. Dat was jaren en jaren mijn gemoedstoestand als ik een telefoontje moest plegen. En dit heb ik veranderd. Waarom? Omdat ik het belangrijk heb gemaakt dat ik het belangrijk vind hoe ik mezelf voel. Ik wil dus niet dat als ik die telefoontjes bewust ga plegen, bijvoorbeeld met de belastingdienst, dat ik mij daar niet fijn of rot over voel. Of dat ik vooraf al ga verwachten dat het toch niet goed gaat. Ik weet niet hoe het bij jou voelt, maar dan zakt mijn energie echt naar mijn tenen.

Ik wil ook niet dat als ik dan toch die telefoon heb opgepakt en iemand wil mij iets verkopen of helpen dat ik mij er niet fijn bij voel. Het gaat er uiteindelijk om dat als je die telefoontjes toch pleegt, dat jij zelf kunt besluiten dat je je fijn voelt. Dat is niet afhankelijk van de inhoud van het telefoontje dat je gepleegd hebt. Het is afhankelijk van of jij het belangrijk vind hoe jij jezelf voelt.

Bekijk mijn video

Nieuwsgierig hoe ik dat doe? Bekijk dan mijn video!