Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Verander je gemoedstoestand met deze mindset en ervaar meer geluk!

Leestijd 2 minuten
breinkennis

In deze video legt Mindset Coach Pam van den Berg je uit hoe ook jij een ‘Guus Geluk’ wordt!

Verander je gemoedstoestand met deze mindset en ervaar meer geluk! from charlotte labee on Vimeo.

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Laatst luisterde ik een podcast waarin ik iemand hoorde zeggen dat hij besloten had ervoor te kiezen altijd geluk te hebben. Dat klonk heel interessant! Want ik heb dat nooit zo besloten. Ik denk zelfs dat ik ooit besloten heb dat ik juist degene ben die nooit geluk heeft.

Het begint natuurlijk allemaal bij welk verhaal jij jezelf verteld. Het gaat er dan ook om dat jij het gevoel hebt dat jij degene bent die altijd geluk heeft, dat je je dan ook fijner voelt! Net zoals Guus Geluk, hij gelooft namelijk dat hij altijd geluk heeft. Ook al zit er een keer iets tegen bij hem, gaat hij ervan uit dat het hem wel iets zal opleveren, aangezien hij altijd geluk heeft. Dit bepaalt dus je gemoedstoestand.

 

Probeer bewijs te vinden

Wel moet je bij jezelf checken of je er blij van wordt, dus probeer het jezelf dan ook met een ‘big smile’ en vol overtuiging te vertellen. Het is namelijk net zo makkelijk om te denken dat je altijd geluk hebt dan dat je nooit geluk hebt. Dus ga maar eens bij jezelf na hoe dit voelt en probeer een paar keer per dag hardop te zeggen dat jij die geluksvogel bent. Probeer dan ook goed de emotie daarbij te voelen.

Vervolgens probeer je bewijs te vinden van dat je altijd geluk hebt. Al is het dat jij de gelukkige bent die een nieuwe pot jam aan mag breken in de ochtend, dat vind ik namelijk altijd heel fijn. Of dat je nog net door het groen kan rijden. Dus probeer het ook in de kleine dingen te zoeken.

Maar ook als dingen soms gruwelijk misgaan probeer daar dan het positieve van in te zien en vraag je af wat het je wellicht op kan leveren. Dus ga ervan uit dat het uiteindelijk wel tot iets moois lijdt! Dit hoeft dan niet per se de waarheid of iets realistisch te zijn, maar het gaat erom dat jij jezelf verhalen laat vertellen waar je basis gemoedstoestand beter van wordt. Hierdoor kun je beter voelen wat er bij jou past en durf je ook wat meer dappere dingen te doen. Dus it’s up to you of je jezelf dat gunt!

 

Ga op avontuur uit!

Guus Geluk zat ook niet thuis op de bank te wachten totdat de miljoenen op zijn schoot vielen en het hem allemaal aan kwam vliegen. Dus ga leven en dingen ontdekken! Dat gaat echt veel makkelijker als jij gelooft dat je degene bent die altijd geluk heeft! Dus ook als er dingen fout gaan, probeer je dan te bedenken dat er nog dingen komen die je nu nog niet weet, waar je toch iets aan hebt. Want jij bent degene die altijd geluk heeft!