Dankzij deze tool tover jij weer een big smile op je gezicht!

Leestijd 2 minuten
breinkennis

Ik ga vandaag met een instant moodshifter met je delen. Deze tool is super praktisch (ik hou ervan), kost niet veel tijd en je kan het op elk gewenst moment doen! Je kunt het zowel alleen, als met je kinderen of collega’s doen. De tool is voor alle momenten waarop jij je een beetje ‘kak’ begint te voelen. Je kent het gevoel wel, dat de energie in je tenen zakt, zonder dat daar echt een concrete aanleiding voor is.

 

Dankzij deze tool tover jij binnen enkele seconden een big smile op je gezicht from charlotte labee on Vimeo.

Ik probeer je dan ook vooral te leren om jezelf bewust te worden van hoe je je voelt en hoe je je leven ervaart. Daarmee kun je je eigen realiteit creëren. Het begint bij dat je ervaart dat je invloed hebt op hoe je je voelt. En daarbij is deze tip echt mega fijn! Ik noem ‘m dan ook ‘de Lievelingsgame’, want het is een spelletje.

 

De lievelingsgame

Ten eerste wil ik nog even duidelijk maken dat het niet de bedoeling is dat je je gevoel wegdrukt, maar wanneer je zonder enige aanleiding je ‘kakkerig’ begint te voelen kan ‘de Lievelingsgame’ van pas komen. Het enige dat je doet is om je heen kijken, en van alles wat je ziet je lieveling aanwijzen. Bijvoorbeeld; “dit is mijn lievelingszon die buiten schijnt” of “dit is mijn lievelingskopje thee” etc. Het gaat er niet per se om of het waar is, maar het gaat er om dat jij het doel bereikt dat je jezelf fijner voelt! Door deze tool creëer je een middel waar je om kan lachen en waardoor jij die instant moodshift bereikt.

Het gaat er altijd om dat je doorhebt dat je je wat kakkeriger begint te voelen, dat je daar vervolgens ‘hoera’ om kunt zeggen en het besluit kunt maken dat je die big smile weer terug op je gezicht wilt. Je hoeft namelijk niet altijd te denken dat je bijvoorbeeld eerst een probleem op moet lossen voordat je je weer fijner voelt. Maar je kunt ook eerste de ‘Lievelingsgame’ doen en dan naar het probleem kijken.

Dus ga met deze tool aan de slag! Je kunt dit alleen doen of je kunt het samen doen, benoem je lievelings! Het is een super simpele tool die je vandaag meteen kunt toepassen! En trouwens, jij bent mijn lievelingskijker!