Dít is jouw mindful ochtendroutine

Leestijd 2 minuten
relax

Door je dag met rust en tijd voor jezelf te starten zul je merken dat je gedurende de dag meer rust hebt. Hoe je die mindful ochtendroutine in de praktijk brengt leg ik je in dit artikel uit.

 

Stop met snoozen!

De eerste stap is om je wekker iets eerder te zetten; slechts zo’n vijf tot tien minuten. Start je dag met het drinken van een glas lauw water dat je de avond ervoor al hebt klaargezet. Doe vervolgens een korte ademhalingsoefening en kies een positieve intentie voor die dag.

 

Ohja en… stop met snoozen! Snoozen zorgt ervoor dat je uitgeput aan de dag begint en dat willen we niet. Laat de snoozeknop met rust en kom iets eerder uit je bed, het klinkt misschien niet leuk, maar je zult merken dat het je veel op gaat leveren.

 

Krachtoefeningen

Merk je dat je nog moe bent als je opstaat? Ik raad je aan evengoed uit bed te komen, blijven liggen werkt namelijk niet. Zodra je uit bed stapt is het heel gezond te starten met een krachtoefening, zo geef je je lichaam energie.

 

Zelf vind ik het fijn te starten met planken, doe wat voor jou goed voelt en bouw dit rustig aan op. Planken zorgt ervoor dat de nierenergie wordt versterkt. Wanneer je veel stress ervaart zou je zomaar met een bijnierschorsuitputting te maken kunnen hebben en dan is dit een zeer goede oefening!

 

Een koude douche

Nog steeds moe? Of gewoon behoefte aan een energieboost? Stap onder de koude douche of douche koud af. Een stapje buiten je comfortzone geeft een enorme boost aan je gezondheid. En koud douchen levert je bergen energie op!

 

Wil jij je dag ook mindful afsluiten? Lees dan mijn vorige artikel.