Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Een van de grootste fabels over slaap die bijdraagt aan slecht slapen

Leestijd 2 minuten
slaap

Laten we fabels de wereld uit helpen! Het liefst alle fabels en zeker de fabels die bijdragen aan slecht slapen. De grootste fabel die bijdraagt aan slecht slapen houden wij met z’n allen lekker in stand. Het is een fabel waarbij het een soort van goed gekeurd wordt dat je slecht slaapt.  

Fabel: Als er shit op je bordje ligt slaap je slecht.  

Volkomen geaccepteerd is dit. Sterker nog, het wordt zelfs een beetje verwacht. Het is niet tof als jij zegt dat je prima slaapt terwijl je baan op het spel staat, je kind in het ziekenhuis ligt of terwijl jij de meest stressvolle beslissing in je leven aan het maken bent. No way! Niet tof!   

Goed slapen terwijl er shit op je bordje ligt is hetzelfde als een pasgeboren baby die meteen doorslaapt. Dat vertel je maar niet. Dat willen de meeste mensen niet horen.  

Een pasgeboren baby mag alle tijd nemen om te wennen aan het leven op aarde EN het mag meteen doorslapen. 

 Shit op je bordje mag ervoor zorgen dat je hoofd overuren maakt EN je mag slapen als een roosje. 

Laten we die 1 op 1 schakel doorknippen. Laten we stoppen om met zijn allen in stand te houden dat je slaapt inlevert als het leven tegen zit of stressvol is. Als jij namelijk verwacht, gelooft, als waarheid aanneemt dat jij slecht gaat slapen is de kans groot dat dat precies is wat je krijgt.  

Ik nodig je uit om de volgende keer als je iemand spreekt met shit op zijn of haar bordje niet bezorgd te vragen of die persoon wel goed slaapt.  

Hoe zou het zijn om juist liefdevol iets in de volgende trant te zeggen: ‘Geef je lichaam en systeem maar lekker veel rust. Slapen doet wonderen. Je mag even ‘uit’ s nachts!  

Overdag jouw zorgen aan kijken, of je verdriet of je stressgaat zoveel beter als je goed geslapen hebt. Check eens bij jezelf of jij deze fabel ook leeft. Of jij het ook normaal vindt dat jij slaap inlevert als er shit op je bordje ligt.  

En dan ook de liefdevolle uitnodiging van mij om bij jezelf te checken of je dit wil blijven geloven. Of dat jij misschien wel fijner slaapt als je deze fabel door durft te knippen. Slaap lekker.