5 tips om van je suikerverslaving af te komen 

Leestijd 2 minuten
brain food
5 tips om van je suikerverslaving af te komen 

Suikerverslaving zien we tegenwoordig steeds vaker. Dit is voor veel mensen een serieus probleem, dat verergert door de overvloed aan suikerrijke producten in de supermarkt. Ben jij ook een echte zoetekauw en vind je het lastig om met snoepen te stoppen? Probeer dan de volgende 5 tips om van je suikerverslaving af te komen: 

Kies voor Brain Food 

Brain Food is rijk aan essentiële voedingsstoffen voor de hersenen. Door dit soort hersenvoeding te eten, zul je merken dat je na verloop van tijd steeds minder zin in suiker krijgt. Dat komt omdat suikercravings soms een signaal zijn van een tekort aan bepaalde voedingsstoffenEen gebrek aan het mineraal chroom zorgt bijvoorbeeld voor meer trek in zoetigheid. 

Eet puur en onbewerkt 

Fabrieksmatig bewerkte producten zijn vaak rijk aan suiker en andere stoffen die het beloningscentrum in je hersenen activeren. Stap je eenmaal over op een voedingspatroon met pure en onbewerkte voeding, dan zullen je smaakpapillen na een aantal weken gevoeliger worden en minder snel schreeuwen om suiker.  

Beweeg meer 

Bewegen is niet alleen heel goed voor je brein, maar helpt ook om af te kicken van je suikerverslaving. Een neurotransmitter als anandamide zorgt in je brein bijvoorbeeld voor de runners high – het gelukzalige gevoel dat je ervaart na een poosje rennen. Ben je een emotie-eter? Vervang suikerrijke producten voortaan door beweging om een beter gevoel te krijgen! 

Volg geen extreme diëten 

Extreme diëten vergen veel van je, waardoor ze nauwelijks zijn vol te houden en je vroeg of laat weer naar de suiker grijpt. Een voorbeeld hiervan zijn zeer koolhydraatarme diëten, die je brein belasten door een gebrek aan de essentiële brandstof glucose. Volg daarom liever geen dieet, maar maak structurele veranderingen in je levensstijl die je de rest van je leven met gemak kunt volhouden. 

Bereid je maaltijden voor 

Ben je vaak onderweg? Dan eet je tegen wil en dank waarschijnlijk veel suikerrijke producten. Die zijn op elke straathoek immers een stuk makkelijker verkrijgbaar dan Brain Food. Door je gezonde maaltijden thuis voor te bereiden en mee te nemen, voorkom je dat je overdag noodgedwongen naar een snack grijpt. Je zult merken dat ook je suikerverslaving hierdoor steeds minder wordt!