Even voorstellen; Francisca van den Berg, Hormoon therapeut – hormoonexpert

Leestijd 4 minuten
brain food – breinkennis

Graag stellen we Francisca van den Berg, hormoontherapeut – hormoonexpert, aan je voor. 

Welkom bij Your Brain Balance, Francisca Kun je jezelf kort voorstellen? 

Mijn naam is francisca van den Berg, ik ben 43 jaar en ik woon samen met mijn partner Marcel, wij hebben bewust geen kinderen maar we hebben wel twee lieve britse kortharen als huisdier. Ik ben hormoongewichtsexpert/hormoontherapaut en mijn partner is ademcoach, personal trainer en koude trainer. Dus samen hebben we een mooie aanvulling en hebben we veel plezier samen om op deze manier ons leven te leiden.

Wat is je professionele achtergrond, specialisatie en ervaring? 

Mijn achtergrond, ik ben ooit begonnen als accountant, heb jarenlang bij Deloitte gewerkt en daarna nog een aantal jaren in het bedrijfsleven. Doordat ik tegen een burn-out aan liep en totaal niet lekker in mijn vel zat, ben ik met mijn voeding aan de slag gegaan, en zo is mijn interesse naar een gezonde levensstijl onstaan. Ik ben mezelf gaan omscholen en heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van hormonen, voeding, darmen en brein.

Op dit moment werk ik voornamelijk online doormiddel van mijn methode ‘Reset je Hormonen’, ben ik hoofdredacteur van mijn magazine Happy Hormonen Happy Life en ben ik op dit moment mijn boek aan het schrijven welke deze zomer zal verschijnen.

Ik help met name vrouwen naar een hormonale balans doormiddel van de ‘Reset je Hormonen’ methode en met mijn opleiding geef ik deze methodiek door aan de coaches en therapeuten zodat er mooie samenwerkingen kunnen onstaan. Om zo zoveel mogelijk vrouwen te mogen en kunnen helpen door heel Nederland.

Wat zijn je grootste passies en hobby’s? Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Tja mijn passie is toch wel kennis vergaren, leren, boeken leren maar daarnaast hou ik van de natuur en met name in Zeeland ben ik veel te vinden. Lekker struinen door het bos, de duinen en daarna natuurlijk een dipje in de zee.

Ik hou van reizen, nieuwe landen ontdekken en dan het liefst gewoon met een rugzak, en geen doel, maar kijken waar het me naar toe brengt.

Wij hebben een tweede huis in Spanje dus zijn ook daar geregeld te vinden, een heerlijk land waar ik ook heelijk kan genieten van het lekkere eten en de temperatuur.

Je mag me in de nacht wakker maken om heerlijk op pad te gaan en te gaan reizen of mijn guilty pleasure is toch wel sushi, dus daar mag je me voor wakker maken.

Wat is een leuke anekdote of feitje over jezelf?

Hmmm een feitje over mezelf, ik spring en dans graag in huis, ik ben bijna altijd vrolijk en positief, ben wel een beetje ongeduldig, en hou van lekker gek doen.

Wat betekent een brein in balans voor jou? Waarom is dit thema zo actueel en wanneer ontdekte je zelf het belang van een goede Brain Balance?

Een brein in balans betekent voor mij dat ik lekker in mijn vel zit, een goede balans tussen mijn werk en heerlijk genieten van de rust en de natuur. En dat ik natuurlijk gezond ben. Ik ontdekte dit van mezelf toen ik in 2021 ging ervaren wat voeding met mij deed, en ik had zoiets van ‘waarom leren we dit niet op school’.

“Waarom leren we dit niet op school?’

Wat heb je toen gedaan (en doe je nog steeds) om je persoonlijke breinbalans te bewaken?

Ik eet gezond, en dat doe ik nu al vanaf die tijd, met natuurlijk wel af en toe een glaasje wijn of iets lekkers maar 90% van de tijd is het de gezonde voeding. Ik doe twee keer in de week krachtsport met een personal trainer, dagelijks mijn wandeling buiten om rond de 10.000 stappen te komen, en het bos en de natuur regelmatig opzoeken voor het opladen.

Daarnaast ben ik een fan van Joe Dispenza en beoefen zijn meditaties dan ook regelmatig.

Over welk belangrijk onderwerp of inzicht wil je via dit platform informatie delen? 

Voor mij is dat het onderwerp hormonen, wat denk ik echt ook een connectie heeft met het brein, ze horen bij elkaar en ik vind het belangrijk dat meer vrouwen en mannen die invloed van een gezonde hormonale balans kunnen en morgen ervaren.

Waarom sluit dit onderwerp zo mooi aan op het veelomvattende thema  van Brain Balance?

Ik zie hormonen en brein zeker ook de neurotransmitters als broertje of zusje van elkaar, ze beïnvloeden elkaar en hebben invloed op elkaar dus ik denk dat het een win-winsituatie is als je op beide gaat werken.

Wat zijn je eigen belangrijke doelen voor de toekomst? Wat hoop je bij te dragen aan dit platform en de wereld?

Mooie vraag, mijn doel is om verder mijn kennis en ervaring te mogen delen, mijn boek uit te brengen en zo nog meer bij te mogen dragen aan meer bekendheid, zodat wij niet met vage en onbegrepen klachten hoeven te blijven lopen.