Hoe kan hypnotherapie bijdragen bij het verminderen van angst en stress?

Leestijd 2 minuten
breinkennis – Coaching – Jongeren
Meisje bij therapeut

Heb je last van angst of stress? Heb je bijvoorbeeld gedurende de dag last van fysieke klachten zoals druk op de borst, zweten, moeheid, prikkelbaarheid of aan het piekeren? Hypnotherapie kan helpen om de klachten te verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Direct naar kern van het probleem
In een sessie ga je naar de kern van het probleem. De wortel van waarom jij angst of stress ervaart. Jouw fysieke klachten worden namelijk veroorzaakt door een trigger in de hersenen. Iets waarom jouw hersenen in actie schieten om jou te beschermen. Ook al lijkt dat voor die situatie of dat moment niet gepast. Is er vaak een reden waarom je op een bepaalde manier reageert.

Herprogrammeer je brein
In het consult breek je met de overtuigingen, patronen en gedragingen die je daaromheen hebt gebouwd. In principe verander je hoe jij reageert op bepaalde impulsen. Dit noemen we bij Brain Balance je brein herprogrammeren. Het is als het ware een brein-makeover: in je onderbewuste herschrijf je het besturingssysteem, zodat het de volgende keer anders reageert op een situatie of gebeurtenis.

Wat zijn de voordelen?
Hypnotherapie gaat naar de oorzaak van het probleem in het onderbewuste. In plaats van het verhelpen van de symptomen, draait het allemaal om het oplossen van de oorzaak. Waardoor de symptomen als vanzelf ook verminderen of verdwijnen. Daarnaast is hypnotherapie snel, vaak merk je al veranderingen na 1 sessie! Deze kan je kracht bijzetten door aangrenzende of verdiepende thema’s ook aan te pakken. Zo kom je in een mooie en diepe transformatie waarin jij je brein steeds meer in balans brengt.

Dit is wat voor jou als jij merkt…
…dat je niet meer weet hoe je jouw angst of stress moet oplossen. Je hebt al veel geprobeerd op eigen houtje, maar het lijkt je niet te lukken om een blijvende oplossing te vinden.
…dat je klaar bent om verandering aan te gaan. Hypnotherapie werkt het beste wanneer je je volledig kan overgeven aan het proces.
…je last hebt van onprettige symptomen waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Je bent veel in je hoofd bezig met de angsten en stress die je ervaart

Herken je jezelf? Dan kun je hier jouw hypnotherapie consult boeken bij een van onze specialisten.