Hypnotherapie of Brain Balance Coaching: Anna haar verhaal

Leestijd 6 minuten
Coaching
Coaching en hypnotherapie in Rotterdam

Het verhaal van Anna en haar programmeringen: Ik ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg, ik moet altijd alles zelf doen. Eén verhaal met drie verschillende versies.

“Goedemorgen!” Maar voor Anna voelt het niet écht als een goede morgen. Ze heeft wéér slecht geslapen en lag veel te piekeren. Waarom slaap ik nou zo slecht? Ik leef toch best gezond? Ik sport af en toe en eet redelijk gezond volgens mij. Pff, daar gaan mijn gedachten weer. Kom op An, hup uit bed en zorgen dat de kids naar school gaan. Na 45 minuten is iedereen aangekleed en klaar voor de dag. De kinderen worden door manlief naar school gebracht. Oh, is het al zo laat?!

Vlug gooit Anna haar haren in een staart en stapt in de auto. Snel pakt ze haar boterham en neemt ze een hap. Weer niet gelukt om rustig te ontbijten. Nouja, misschien morgen dan. Half rennend stapt Anna het kantoor binnen en mompelt chagrijnig nog tegen een collega, “Ja sorry, die file weer…” Na het bijwerken van de 87 emails vindt Anna haar to-do list eigenlijk nog te lang voor een goede pauze. Eén van haar collega’s vraagt of ze mee gaat wandelen buiten. En hoewel Anna zeker zin heeft om even naar buiten te gaan, vindt ze vandaag niet de tijd. En weer hoort ze zichzelf zeggen: “Nee, ik ga even door. Dit heeft absoluut prio en anders haal ik het niet”.

Na een lange werkdag ploft Anna op de bank. Moe en prikkelbaar. Waarom zorgt er nou niemand voor mij? Ik moet altijd alles oplossen. Op werk, thuis en zelfs bij mijn vriendinnen regel ik altijd alles. Maar als iedereen gelukkig is, ben ik dat ook. Toch? Er komt een vervelend gevoel naar boven. Zonder na te denken pakt ze snel haar telefoon.

Jouw brein herprogrammeren met Brain Balance Coaching

Versie 1: Anna kiest voor het Brain Balance Coaching traject.

Anna opent haar Instagram en ziet een quote van Brain Balance Instituut staan.

“Jij bent de enige die iets kan doen aan hoe jij je voelt.”

Ze blijft even naar de zin staren. Ja, inderdaad! En nu ga ik verandering aanbrengen ook. Ik ga naar de website en boek de afspraak nú in. Ik kies nu eens een keer voor mijzelf!’

Op dinsdagochtend 09:55 uur stapt Anna het kantoor van Brain Balance Instituut binnen. Ze wordt begroet bij de balie en voelt direct de fijne en veilige sfeer. Overal waar ze kijkt ziet ze boeken, kristallen en het ruikt er heerlijk. Ze krijgt een warme kop thee en neemt plaats op de zachte bank totdat Laura haar komt ophalen voor haar eerste sessie.

De Brain Balance coachingsessie

Vol energie en liefde begint Laura vragen te stellen aan Anna. Ze brengen samen in kaart waar Anna haar programmeringen haar tegenhouden. Hoe Anna anderen niet de kans geeft om voor haar te zorgen, omdat ze altijd het gevoel heeft dat zij alles moet doen. Laura laat Anna de 7 Brain Balance pijlers zien: Breinkennis, Beweging, Ontspanning, Stressmanagement, Brain Food & supplementen, Omgeving en Slapen.

Per pijler bespreken Anna en Laura wat haar gevoel er nu bij is, welk cijfer ze het zou geven en vooral hoe ze het zou willen zien. Anna geeft aan dat ze wel voor zichzelf wilt kiezen, maar het gevoel heeft dat ze dat niet kan. Ze vindt het bijvoorbeeld super moeilijk om in de ochtend de tijd te nemen voor zichzelf en rustig te ontbijten. Ze geeft de pijler Ontspanning een 4, maar zou dit zo graag naar een 8 of zelfs 9 willen krijgen.

“We beginnen bij het begin”, zegt Laura. En dat is breinkennis. Wanneer jij beter weet hoe jouw brein werkt, zie je waar jouw brein je in de maling neemt met oude overtuigingen. En dan is het makkelijker om daar verandering in aan te brengen. “Een belangrijke overtuiging waar jij nu mee rondloopt is ‘Ik ben niet goed genoeg’. Waardoor je alles en iedereen belangrijker maakt dan jijzelf. Daardoor heb je ook het gevoel dat niemand iets voor jou doet. En dat is puur een patroon waar jij en jouw omgeving aan gewend zijn. ‘Anna lost het wel op, Anna pakt het wel op, Anna regelt het wel.’ En daar gaan wij samen stap voor stap verandering in brengen.’”

Na een aantal verschillende sessies bij Laura, merkt Anna al grote verschillen. Meerdere programmeringen zijn in transformatie. Zo heeft Anna nu al een aantal oude programmeringen vervangen door de overtuiging: Ik doe waar ik me goed bij voel, ik geef makkelijk mijn grenzen aan en ik vraag om hulp wanneer ik dat nodig heb. Zoals Laura in de eerste sessie al aangaf, speelt het herprogrammeren van haar eigen brein een grote rol in de coaching. In het hele traject worden meerdere oude, belemmerende gedachtes en patronen vervangen voor positieve gedachtes en gezonde patronen. En dat doet wonderen voor je leven. Anna merkt grote verschillen en ik voel het enthousiasme om mijn leven nóg meer in balans te brengen. Ik ben blij dat ik deze stap nu gezet heb voor mezelf.

Een programmering transformeren met Hypnotherapie

Versie 2: Anna kiest voor Brain Balance Hypnotherapie.

Anna opent haar Instagram en ziet een quote van Brain Balance Instituut staan.

“Jij bent de enige die iets kan doen aan hoe jij je voelt.”

Ze blijft even naar de zin staren. Ja, inderdaad! En nu ga ik verandering aanbrengen ook. Ik ga naar de website en boek de afspraak nú in. Ik kies nu eens een keer voor mijzelf!’

Op dinsdagochtend 09:55 uur stapt Anna het kantoor van Brain Balance Instituut binnen. Ze wordt begroet bij de balie en voelt direct de fijne en veilige sfeer. Overal waar ze kijkt ziet ze boeken, kristallen en het ruikt er heerlijk. Ze krijgt een warme kop thee en neemt plaats op de zachte bank totdat Neomi haar komt ophalen voor haar eerste sessie.

De hypnotherapie sessie

Vol energie en liefde begint Neomi vragen te stellen aan Anna. Ze brengen samen in kaart waar ze tegenaan loopt in het leven. “Ik voel me soms zo moe, prikkelbaar en alsof ik álles moet doen”, vertelt Anna. “Ik kom altijd op de laatste plek”. Neomi vraagt door naar de momenten dat Anna dit gevoel ervaart, naar hetgeen dat Anna juist wél zou willen, hoe dat er dan uit zou zien en ze vraagt hoe Anna haar jeugd heeft ervaren. “Wat ik graag zou willen is meer ruimte voor mezelf, vaker kiezen voor wat ik wil en mezelf zelfverzekerd voelen”, antwoord Anna.

Na het gesprek gaat Anna lekker liggen en dan begint de hypnotherapie. “Ik voel me wel wat gespannen”, zegt Anna. Neomi antwoord dat dat heel normaal is en dat ze altijd mag aangeven wat er speelt in haar binnen wereld. “Je bent volledig zelf in controle. Je bent er helemaal bij en hoe meer jij je durft over te geven in het moment, hoe impactvoller de sessie kan zijn”.

Eenmaal gestart met ademhalingsoefeningen en visualisaties komt Anna steeds meer in de ontspanning en duikt ze vol vertrouwen haar binnen wereld in. Ze laat het volledig gebeuren. Haar oude programmering ‘Ik ben niet goed genoeg maakt ruimte voor de nieuwe overtuiging ‘Ik ben goed zoals ik ben’. De inzichten op zo’n die laag werken namelijk transformerend.

Na de sessie voelt Anna zich lichter. Ik voel me moe, maar wel een stuk lichter dan voordat ik hier binnen kwam.

Leven op de automatische piloot

Versie 3: Anna scrolt verder.

Anna opent haar Instagram en ziet een quote van Brain Balance Instituut staan.

“Jij bent de enige die iets kan doen aan hoe jij je voelt.”

Daar zit wat in, denkt Anna. Ik zou willen dat het ook zo voor mij was. En ze scrolt verder.

Op dinsdagochtend 07:30 uur stapt Anna gehaast haar auto in. Met haar standaard broodje kaas rent ze wederom net te laat haar kantoor binnen. Vandaag kan ze weer geen ommetje maken met collega’s, omdat ze haar to do list prioriteit geeft. Eenmaal thuis ligt ze uitgeteld op de bank. Heb ik weer niet ontspannen kunnen sporten of schrijvenAnna haar leven is prima, net zoals het gisteren was, maar het gevoel blijft aan d’r knagen – is dit alles?

Kies jij voor jezelf?

En nu is het aan jou! Kom jij in actie? Ben jij degene die kiest voor zichzelf? Vandaag nog. Misschien voel jij ook twijfel en kun jij wel wat hulp en handvatten gebruiken. Want hoe moet je dat doen, voor jezelf kiezen? Laat ik dan mijn gezin, vrienden, collega’s of familie niet in de steek? Ben ik dan niet egoïstisch? Jij bent niet de enige met die gedachtes en met die overtuigingen. Wij helpen je graag verder en je bent meer dan welkom bij Brain Balance Instituut. Kies zelf de manier die bij jou past.

hypnotherapie coaching brain balance instituut Rotterdam