Test jouw energiebalans

Test jouw energiebalans

Start de test

Langdurige pijn? Eerst opruimen dan herprogrammeren!

Leestijd 2 minuten
breinkennis

Mensen die vervelende, langdurige emotionele of fysieke klachten ervaren zullen eerst moet opruimen en daarna het brein herprogrammeren. Ik leg je in deze video meer uit over de stappen die moet doorlopen om op te ruimen en je brein te herprogrammeren.

Waarom moet je opruimen?

De oorzaak achter veel lichamelijke problemen zijn emoties. Wij zijn emotionele wezens en geen denkende wezens, al denken we dat wel. Ik leg je dit graag uit aan de hand van een voorbeeld. Stel je koopt een nieuwe auto, dan doe je dat omdat je er een bepaald gevoel bij wil krijgen. Het is niet omdat je er gedachtes wil hebben over een bepaalde auto. Je wilt juist een bepaald gevoel erbij krijgen, zoals blijheid of tevredenheid. Alles wat we doen in het leven doen we om een bepaald gevoel te krijgen, maar heel veel in het leven geeft ons ook een gevoel dat we niet willen hebben. Omdat we dat gevoel niet willen hebben drukken we het weg. We drukken het weg omdat we het niet willen ervaren en hierdoor wordt dat gevoel opgeslagen in het lichaam op celniveau. Door de jaren heen bouwt dit zich op. Vanaf kinds af aan onderdrukken we al vaak die emoties en die zijn dus allemaal opgeslagen in ons lichaam.

Wanneer krijg je klachten?

Je hebt een soort compressie vat waar al die klachten worden opgeslagen, maar op een gegeven moment zicht dit vat vol. Op het moment dat het vol zit krijg je emotionele of lichamelijke klachten. Maar wat kun je hieraan doen?

  1. Herken je emoties
  2. Erken je emoties
  3. Vergeef jezelf, maar ook de situaties die je hebt mee gemaakt
  4. Als je het hebt vergeven mag je de emotie loslaten
  5. De laatste stap is om een nieuwe versie van jezelf te worden en je brein opnieuw te herprogrammeren

Veel mensen willen zich aanpassen en begin gelijk bij het herprogrammeren van hun brein, maar dit kan alleen als je eerst je emoties herkent, erkent, vergeeft en loslaat.