Wat is de invloed van verzorgingsproducten op je gevoel en brein?

Leestijd 3 minuten
breinkennis

In deze video hebben experts Lou Niestadt en Yentl Murk Jansen het over verzorgingsproducten en de invloed die het kan hebben op je brein en gevoel.

Bekijk de video hier

Struisvogelpolitiek

Jarenlang smeerde Lou zich in met verzorgingsproducten, waarvan ze eigenlijk niet wilde weten wat erin zit. Dit omdat de producten een emotionele waarde voor haar hadden. Maar ze stak haar kop dus in het zand. Eerst wist Lou nog niet dat alles wat je op je lichaam en in je haar smeert, voor een groot deel ook in je bloed en je hersenen terecht komt. Sinds dat ze expert is bij Your Brain Balance weet ze wel beter. Ze benoemd de quote “Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better” van Maya Angelou.

Yentl geeft aan dat er echt betere opties zijn dan het verzorgingsproduct dat Lou eerst gebruikte. Een mooie vervanging hiervoor is het merk Lykkegaard. Je kunt dus echt een betere keuze maken voor huidverzorging. Het is dan goed om te letten op ingrediënten die erin zitten en de afkomst van het product.

 

De Wet van Aantrekking

Lou geeft vervolgens aan zich ook minder goed te voelen tijdens het smeren van het verzorgingsproduct, nu ze weet dat het niet goed is voor haar en haar brein. Aangezien Lou gespecialiseerd is in de Wet van Aantrekking, weet ze dat je aantrekt wat je voelt en niet wat je denkt. Toen besefte Lou zich dat ze nu actie moet ondernemen.

Volgens Yentl is het goed om te letten op de combinatie van bijvoorbeeld de processen en technieken die er gebruikt zijn om het product te maken. Wat gebeurt er met het klimaat bijvoorbeeld? Zo zijn de producten van Lykkegaard vegan en cruelty free. Daarnaast wordt er ook gefocust op het milieu, door te kijken naar de uitstoot tijdens het productieproces. Ook wordt er rekening gehouden met wat er van de natuur wordt gevraagd om het product te maken. Daarnaast wordt er gekeken op welke manier er iets terug gedaan kan worden voor het milieu, bijvoorbeeld in de vorm van bomen planten. Yentl is het met Lou eens dat het belangrijk is om na te gaan hoe je je bij het product voelt. Dit omdat verzorgingsproducten ook een bepaald gevoel op kunnen wekken, dat vervolgens invloed heeft op je brein. Bijvoorbeeld als je in een periode zit met heel veel stress. Dan heeft het een positief effect heeft op je lichaam en brein om echt even de tijd voor jezelf te nemen.

 

De invloed van je gevoel

Volgens Lou voelen de producten van Lykkegaard en Natulique letterlijk anders. Doordat je het gevoel hebt dat je het juiste doet trek je dit ook aan met van de Wet van Aantrekking.

Yentl zegt dat het vooral belangrijk is keuzes te maken die bij jou passen. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat natuurlijke producten niet ‘geitenwollen sokken’ en saai hoeven te zijn. Je kunt er alsnog mooi uitzien met de juiste natuurlijke producten.

Lou zegt dat je doormiddel van natuurlijke verzorgingsproducten niet alleen voor jezelf het beste kiest, maar ook voor alles en iedereen om je heen. Je wilt natuurlijk ‘the highest good of all’ volgens de Wet van Aantrekking. Zoals Lou eerder al zei moet je handelen naar wat je weet. Yentl en Lou gaven allebei aan zich er eerst niet van bewust te zijn dat alles wat je op je lichaam smeert invloed heeft op je gezondheid, brein en gevoel.