Zó sluit je je dag mindful af

Leestijd 2 minuten
Jongeren – relax

Wellicht herken je het wel; gedurende de dag ben je moe en heb je moeite je focus vast te houden. Je kijkt uit naar het moment dat je weer lekker in bed kan kruipen, maar als je dan ’s avonds eenmaal in bed ligt val je maar niet in slaap. De minuten tikken weg op de klok en de gedachten spoken door je hoofd. Het kan helpen een avondroutine te creëren en je dag mindful af te sluiten.

 

Avondroutine

Door met een avondroutine te gaan werken geef je je brein een seintje dat het tijd is om af te schakelen. Je hebt het hoogstwaarschijnlijk al vaak gehoord, maar ik zeg het toch nog eens; leg je telefoon ’s avonds weg. Het blauwe licht wat van je scherm afkomt en alle appjes en notificaties die binnenkomen houden je brein wakker en alert. Dat is dus net niet wat je wilt doen voor een goede nachtrust.

 

Ontspannen? Hoe doe ik dat?

Last van onze nek, rug of schouders komt vaak door de spanning in ons lijf. We weten vaak niet eens meer hoe we moeten ontspannen. Voordat je gaat slapen is het een goede oefening om al je spieren even aan te spannen.

Trek je voeten naar je toe, span je kuiten aan en trek alle spieren naar het puntje van je neus. Vervolgens laat je op een uitademing al je spieren los en zul je voelen dat je weer kunt ontspannen.

 

Invloed van positieve psychologie:

Op het moment dat je afsluit weer even op je bed gaat zitten en de dag in je gedachten doorneemt. Hoe je dag ook geweest is, er is altijd wel een positief moment in je dag geweest. Schrijf dit positieve moment op.

Als je dit dagelijks doet vergroot je de dankbaarheid, als je dat vergroot ga je je ook liefdevoller en gelukkiger voelen. Ik ben dankbaar voor… Dit helpt je om een meer mindful routine te creëren.